Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alles in een mixkom en goed door elkaar roeren
  • Leg nu 2-3 blaadjes sla op een bordje en vul met de tomatensalade

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij pasta gerechten

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkelsoep met tomatensalsa

AllerHande 2004
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkelgroen fijnsnijden en bewaren, venkelknollen in dunne repen snijden.
  • In (soep)pan ui in olie fruiten.
  • Venkel, chilipepertje en dragon erdoor scheppen.
  • Bouillon in pan schenken en aan de kook brengen.
  • Deksel op pan leggen en soep op laag vuur 30 minuten laten sudderen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • In kom tomaat met munt en venkelgroen mengen.
  • Salsa op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep pureren.
  • Anijsdrank, citroensap en slagroom erdoor roeren en soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Soep langzaam opwarmen, over twaalf diepe borden verdelen en in midden van elk bord beetje tomatensalsa scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met afbreekbroodjes met pompoenpitten .

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatentaart met zoete ui

Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bladerdeeg op werkvlak laten ontdooien.
  • Tomaten in plakken snijden en pitjes en vocht er zo veel mogelijk uitsnijden.
  • Tomaat Ringen op keukenpapier droogdeppen.
  • Eieren loskloppen met crème fraîche, tijm, mespunt suiker, 1 theelepel zout en peper.
  • Geraspte kaas door eimengsel roeren.
  • Ingevette taartvorm met deeg bekleden.
  • Couscous over deegbodem strooien (om vrijkomend vocht te absorberen).
  • Uiringen over deegbodem verdelen, tomaat ringen erop leggen.
  • Eimengsel in taartvorm schenken en vorm in het rond heen en weer bewegen, zodat eimengsel egaal verdeeld is.
  • Taart in midden van oven in 30-35 minuten gaar bakken.
  • Lekker met een groene kruidige salade.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met een bodem van croissantdeeg.
Bij gebruik van vleziger tomaten zoals romaof vleestomaten hoeven de pitjes niet eerst uit de plakken verwijderd te worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Surimi Taartje met gekonfijte tomaat en bieslookroom

AllerHande 2005
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 100 °C.
  • Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen.
  • Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien.
  • Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= konfijten).
  • Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
  • Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Helft van bieslook fijnsnijden en door de rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
  • Knoflook van gekonfijtetomaat vegen.
  • Op bord open ring leggen en de ring met 2 gekonfijte tomaat helften vullen.
  • Kwart van surimi erop leggen en met 2 gekonfijte tomaat helften afdekken.
  • Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op taartje scheppen.
  • Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden.
  • Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen.
  • Garneren met de rest van bieslook sprieten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwich ham met geroosterde tomaat

AllerHande 2004
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Tomaten in dikke plakken snijden en op de bakplaat leggen.
  • Bestrooien met Italiaanse kruiden, zout en peper en 1-2 eetlepels olie erover sprenkelen.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en tomaten 5-10 minuten roosteren.
  • Laten afkoelen.
  • Sneetjes brood bestrijken met piccalilly.
  • Sla over 4 sneetjes verdelen.
  • Ham en augurk over 2 sneetjes met sla verdelen.
  • Hierop weer 2 sneetjes met sla leggen.
  • Tomaten erover verdelen en laatste sneetjes met piccalilly kant naar beneden erop leggen.
  • Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rotelle met lauwwarme tomaatsalade

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water met wat zout aan de kook brengen en pasta volgens gebruiksaanwijzing
  • beetgaar koken.
  • Sjalotten pellen en in vieren snijden.
  • Tomaten in vieren snijden, eventueel zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In pan met dikke bodem sjalot in 1 eetlepel olie 2 minuten zachtjes bakken.
  • Helft van tomatenblokjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Van waterkers harde stelen verwijderen en waterkers grof scheuren.
  • Pasta afgieten en sjalotmengsel met waterkers door pasta scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en grofgemalen peper.
  • Pasta overdoen in twee diepe borden en rest van tomatenblokjes erover strooien.
  • Rest van olie over pasta druppelen en met dunschiller boven pastaborden grove krullen van
  • kaas schaven.
  • Nog wat peper grof erboven malen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas Omelet met courgette

AllerHande 2006
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Courgette in schuine plakken snijden, rode ui in partjes en tomaten in dikke plakken snijden.
  • Grillpan (of ovengrill) voorverwarmen.
  • Courgette, ui en tomaat in schaal voorzichtig omscheppen met olie.
  • Groenten in grillpan (in gedeelten) gaarroosteren.
  • In kom eieren loskloppen met 2-3 eetlepels water, 100 g geraspte kaas en peper naar smaak.
  • In grote koekenpan boter laten smelten.
  • Eimengsel erin schenken en laten stollen.
  • Met spatel steeds gestolde ei vanaf rand naar midden van pan schuiven en nog niet gestolde ei over panbodem laten uitvloeien.
  • Zo doorgaan tot alle ei bijna gestold is.
  • Gegrilde groenten over helft van omelet verdelen.
  • Rest van kaas erover strooien en omelet dubbelvouwen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met volkorenbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hongaarse kipschotel

AllerHande 2004
Recept categorieën: Kip
Land van herkomst: Hongarije
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en spekblokjes uitbakken.
  • Ui en knoflook erdoor scheppen en in 3-4 minuten zachtjes glazig bakken.
  • Paprikapoeder erover strooien.
  • Braadsticks door uimengsel scheppen en nog 5 minuten bakken.
  • Af en toe omscheppen.
  • Tomaat, paprikà en tijm aan kip toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Zout en peper naar smaak erover strooien en bouillon toevoegen.
  • Met deksel op pan kip in 15-20 minuten zachtjes gaarstoven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappels, zure room en een groene salade met sperziebonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld stokbrood met gehakt uit AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de stokbroden in de lengte doormidden en hol ze uit.
  • Maak de helft van de broodvulling fijn (bijvoorbeeld in de keukenmachine) en meng hem met de knoflook, peterselie en de helft van de Italiaanse kruiden door het gehakt.
  • Voeg ook 3 theelepels zout en royaal zwarte peper toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Meng ook de helft van de mozzarella en olijven door het gehakt.
  • Vul de gehalveerde stokbroden met het gehaktmengsel en druk dit goed aan.
  • Leg de plakjes tomaat erop en verdeel de rest van de mozzarella, olijven en kruiden erover.
  • Maal er nog wat peper boven en druppel er olijfolie overheen.
  • Bak de stokbroden in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde makreel met tomaat

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes in 10 minuten gaarkoken.
  • Helft van citroen in dunne partjes snijden, andere helft uitpersen.
  • Makreelfilets van graat nemen en in 4 stukken verdelen.
  • Tomaat over ovenschaaltjes verdelen, makreel en citroenpartjes erop leggen.
  • Provençaalse kruiden en royaal peper erover strooien, 1 eetlepel olie over het geheel druppelen.
  • Schaaltjes 10 cm onder hete grill schuiven en gerecht in 8-10 minuten door en door heet laten worden.
  • In slaschaal dressing kloppen van rest van olie met citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Krieltjes afgieten en met bosuitjes door dressing scheppen.

Tips / Opmerkingen

Warme aardappelsalade serveren bij makreel.