Tuinboontjes-crème met coquille

Romige Tuinbonenpuree met Coquille

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • 6 dunne plakjes bloedworst
  • 4 plakjes serranoham
  • 500 gram tuinbonen
  • 125 ml crème fraîche
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • ook de tuinbonen in een beetje water met zout, spoel ze koud en haal de vliesjes eraf.
  • Pureer de tuinbonen in de keukenmachine en maak ze smeuïg met de crème fraîche.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de puree in een spuitzak.
  • Bak de serranoham krokant in een koekenpan.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Maal de krokant gebakken ham fijn in de keukenmachine.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de bloedworstplakjes.
  • Bestrooi ze met peper en zout.
  • Bak de coquilles aan beide kanten bruin.

Serveren:

  • Spuit een rozet van de tuinbonenpuree op een bordje en leg hierop een plakje bloedworst met daarop de coquille.
  • Bestrooi met de serranoham crunch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de romige tuinbonenpuree en de zachte coquille.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij