Tuinerwtjescurry met sinaasappel
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 ui
- 1 sinaasappel
- 4 takjes koriander
- 5 eetlepels biogarde roer
- 2 theelepels bloem
- 25 g boter of margarine,
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 teentje knoflook
- 1 pak tuinerwtjes extra fijn 450 g, diepvries, Iglo,
- peper
- zout
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- Ui pellen en snipperen.
- Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
- Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
- Partjes in stukjes snijden.
- In kopje koriander fijnknippen.
- In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.
Bereiden:
- In braadpan boter smelten.
- Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
- Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
- Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met lamskoteletjes en rijst.