Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjescurry met sinaasappel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

Voorbereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
  • Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
  • Partjes in stukjes snijden.
  • In kopje koriander fijnknippen.
  • In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.

Bereiden:

  • In braadpan boter smelten.
  • Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
  • Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met lamskoteletjes en rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjes met bosui en ham

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • In pan boter smelten.
  • Uiringetjes, erwtjes en tijm erdoor scheppen.
  • Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes smoren, af en toe omscheppen.
  • Hamreepjes erdoor scheppen en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities

Serveren met cordon bleu en aardappelgolfjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjes met bosui en ham van Astrid Veltman

Recept categorieën: Varkensvlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes.
  • Snijd de ham in dunne reepjes.
  • Smelt de boter in een pan, schep de uiringetjes, erwtjes en tijm erdoor en laat afgedekt ± 10 minuten zachtjes smoren. Schep af en toe om.
  • Schep de hamreepjes erdoor en warm die ± 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer er cordon bleu en gebakken aardappeltjes bij.