Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met krieltjes en brie

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron voorgaren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Paprika schoonmaken en snipperen.
  • Tomaatjes wassen.
  • Brie in plakken snijden. In braadpan olie verhitten.
  • Krieltjes 5 minuten bakken.
  • Ui en paprika toevoegen en nog 3 minuten omscheppend bakken.
  • Tomaatjes toevoegen en nog 2 minuten bakken.
  • Dressing door krieltjesmengsel scheppen.
  • Salade over vier borden verdelen en brie erop leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kipschotel uit de wok

Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sperziebonen schoonmaken en in 4 minuten beetgaar koken.
  • Bonen afgieten.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en ui 2 minuten bakken.
  • Sperziebonen toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en kipblokjes 5 minuten bakken.
  • Woksaus door sperziebonen roeren en 1 minuut meewarmen.
  • Koriander fijnknippen.
  • Rijst met sperziebonen en kipblokjes serveren en met koriander bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle puttanesca met kabeljauw

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Uiteinden van aubergine verwijderen en rest in kleine blokjes snijden.
  • Olie verhitten en ui fruiten.
  • Aubergineblokjes enkele minuten meebakken.
  • Pastasaus toevoegen, pot omspoelen met klein beetje water en bij saus gieten.
  • Geheel ca. 20 minuten op laag vuur laten pruttelen.
  • Intussen tagliatelle bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.
  • Kabeljauwfilet in stukjes snijden en samen met tomaatblokjes laatste 5 minuten mee
  • verwarmen met saus.
  • Tagliatelle serveren met puttanesca-vissaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tacoschelpen met quorn

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Land van herkomst: Mexico
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en snipperen.
  • Komkommer halveren, van zaadjes ontdoen, in kleine blokjes snijden en met yoghurt mengen.
  • Teentje knoflook erboven uitpersen en erdoor mengen.
  • Taco's volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • In koekenpan olie verhitten en ui en Quornstukjes 4 minuten bakken.
  • Maïs toevoegen en verwarmen.
  • Taco's met sla, Quornmengsel en komkommer vullen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pureetorentje met geitenkaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paddenstoelen schoonvegen en in stukken snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Appel wassen en met appelboor klokhuis verwijderen.
  • Appel in 8 plakken snijden.
  • Rodekool in pan verwarmen.
  • Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verhitten.
  • Geitenkaas in 4 plakken snijden.
  • Grill op hoogste stand voorverwarmen.
  • In braadpan 3 eetlepels boter verhitten.
  • Ui en knoflook 1 minuut bakken.
  • Paddenstoelen toevoegen en 6 minuten bakken.
  • In koekenpan rest boter verhitten, appel 2 minuten bakken.
  • Op bord appelplak leggen, schep puree erop, appelplak, nog een schep puree en afdekken met geitenkaas.
  • Bord met torentje 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Paddenstoelen melange met zout en peper op smaak brengen en naast torentje scheppen.

Tips / Opmerkingen

Met rode kool serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakt groentecurry

Allerhande 2006 AllerHande 01 2006
Recept categorieën: Curry's, Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ei, paneermeel en helft van Tikka-pasta door gehakt kneden.
  • Gehakt in 12 porties verdelen en met vochtige handen tot ballen vormen.
  • In hapjespan olie verhitten en gehaktballen in 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui, bloemkool, broccoli, aardappel en rest van Tikka-pasta rond gehaktballen in pan leggen en 2 minuten meebakken.
  • Bouillon erbij schenken en gehaktballen met groenten afgedekt in nog 10 minuten zachtjes
  • gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken aardappels met uiringen

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • In ruime koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten en uiringen in 10 minuten zachtjes
  • lichtbruin bakken.
  • Intussen aardappels schillen, in plakjes van ½ cm dik snijden en wassen.
  • Plakjes in theedoek (of met dikke laag keukenpapier) goed droogdeppen.
  • Uiringen op bord scheppen.
  • Olie bij bakvet in pan schenken en heet laten worden.
  • Aardappelplakjes over pan uitspreiden en afgedekt, op matig vuur in 10 minuten bijna gaar
  • laten worden.
  • Deksel van pan nemen, gebakken uiringen toevoegen en aardappels in nog 5-10 minuten
  • aan beide kanten goudbruin en gaar laten worden. Aardappels bestrooien met zout en
  • peterselie.
  • Lekker bij tartaartjes

Tips / Opmerkingen

Gebruik voor meerdere personen twee koekenpannen, anders liggen de aardappelplakjes op elkaar in de pan en worden ze wel gaar, maar niet allemaal mooi bruin.