Ui-Bacon Hüttenkäse Quiche

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eetlepels olijfolie
  • 3 uien in ringen gesneden
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 6 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 200 g hüttenkäse
  • 200 g bacon in plakjes
  • 2 theelepels rode-wijnazijn
  • 3 tomaten in plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  • Bak de uienringen met de gedroogde salie en een snufje zout gedurende 10 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Bewaar een handvol uienringen voor later.
  • Leg de plakjes bladerdeeg overlappend op de bakplaat om een rechthoekige taartbodem te vormen.
  • Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel achtereenvolgens de gebakken ui, hüttenkäse en plakjes bacon over de taartbodem.
  • Bestrooi de taart met peper.
  • Bak de taart in 20 minuten goudbruin en krokant in de voorverwarmde oven.
  • Klop intussen de resterende olie met rode-wijnazijn, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de tomatenplakken door de dressing.
  • Snijd de taart in stukken en verdeel over de borden.
  • Serveer de tomatensalade ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige quiche met zijn rijke smaken van bacon en ui vraagt om een wijn die zijn intensiteit kan evenaren. Een stevige rode wijn zoals een Syrah of een Merlot zou goed passen bij dit gerecht. De fruitige tonen en de volheid van de wijn zullen de smaken mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 18 g | Vet: 45 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland