Recept afdrukken
No ratings yet

Zeetongrolletjes met Camembert Room

Recept categorieën: Hapjes, Kaas, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de garnalen af en dep ze droog.
  • Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
  • Was de tijm.
  • Spoel de visfilets af en dep ze droog.
  • Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
  • Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
  • Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
  • Zeef de fond en vang deze op.
  • Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
  • Verhit de fond.
  • Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
  • Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
  • Voeg de garnalen toe.
  • Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
  • Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
  • Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.

Tips / Opmerkingen

Serveer ze met een koele witte wijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm Ovenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie in een vuurvaste pan en fruit hierin de geperste knoflook en de ringen ui en
  • paprika gedurende ongeveer 7 minuten.
  • Voeg zout, peper en een scheutje water toe en laat het geheel enkele minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de meeste groenten uit de pan en leg de zalmsteaks op de bodem van de pan.
  • Schik het groentemengsel bovenop de zalm.
  • Leg de schijfjes citroen en de fijngehakte peterselie bovenop de groenten.
  • Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak de vis in een voorverwarmde oven (180 ºC) gedurende ongeveer 30 minuten, tot de zalm gaar is.
  • Serveer de ovenschotel warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Echte Saoto Soep

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Suriname
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snijd ze in miniatuur frietjes, zo klein mogelijk.
  • Verhit royale hoeveelheid zonnebloemolie in een wok en frituur de aardappeltjes tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de kipfilets, laat ze afkoelen en pluk ze in kleine hapklare reepjes.
  • Hak de ui en knoflook fijn,snijd de laos in schijfjes en het citroengras in stukken van ongeveer 4 cm.
  • Verhit wat zonnebloemolie in een soeppan, fruit hierin de knoflook en ui.
  • Laat het even afkoelen en voeg vervolgens water, de salambladeren, citroengras,
  • pimentkorrels en laos toe.
  • Voeg ook een paar ongesneden selderijstengels toe.
  • Laat dit zachtjes doorkoken.
  • In de tussentijd snijd je de spitskool, hak je de selderij en als je dit nog niet hebt gedaan, kook je ook de rijst en eieren.
  • Breng de getrokken bouillon op smaak met Maggiblokjes.

Voor elke kom soep:

  • Voeg eventueel wat rijst en een ei toe aan de bodem van de kom.
  • Leg daar wat kip bovenop.
  • Plaats een beetje spitskool bovenop de kip en voeg vervolgens wat tauge toe.
  • Bestrooi de soep met mini-frietjes en gebakken uitjes.
  • Garneer met wat selderij.
  • Giet de bouillon eroverheen.
  • Serveer deze soep met ketjap-sambal.

Tips / Opmerkingen

Het is belangrijk om de bouillon direct voor het serveren over de overige ingrediënten te gieten, zodat ze lekker knapperig en smaakvol blijven.
Dit gerecht vereist wat voorbereidingstijd, maar is perfect om aan een grote groep mensen tegelijk te serveren.
Stel een tafel op met alle ingrediënten en plaats de bouillon in het midden.
Op deze manier kunnen gasten zichzelf bedienen naar eigen smaak, en jij kunt je bezighouden met je gasten.
Je kunt de 'mini-frietjes' ook kant-en-klaar kopen bij de toko.
Geniet van deze heerlijke authentieke Saoto Soep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Duivelse kipfilet

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf de kipfilets aan beide zijden in met peper en zout.
  • Verhit 10 g boter in een pan en bak hierin de kipfilets op hoog vuur aan beide zijden
  • gedurende 2 minuten, tot ze bruin zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan.
  • Fruit in hetzelfde braadvet de fijngehakte ui.
  • Voeg de gehalveerde champignons toe en bak ze kort mee.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed door.
  • Zet het vuur laag.
  • Voeg de kipfilets weer toe en laat nog 15 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Breng indien nodig op smaak met extra zout.
  • Serveer met stokbrood of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes à la Française

Deze doperwtjes à la Française zijn een heerlijk Frans bijgerecht.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui.
  • Kook ondertussen de diepvriesdoperwten bijna gaar in licht gezouten water.
  • Voeg de tomaten toe aan de ui en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken voordat je de
  • uitgelekte doperwten toevoegt.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de zure room toe.
  • Bind het geheel met allesbinder als de saus te dun is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de doperwtjes met fijngehakte peterselie en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Domates Salatasi

Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
  • Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
  • Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
  • Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Djoera Gos

een smaakvol gerecht, wordt bereid door rundvlees droog te stoven.
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg vervolgens de kerrie massala, groene peper en tomatenpuree toe.
  • Voeg het vlees, water, zout en suiker toe en stoof het ongeveer 2 uur tot het vlees gaar is.
  • Laat het vocht inkoken totdat het gerecht wat droger wordt.

Tips / Opmerkingen

Serveer met roti of rijst.
Als je het gerecht met roti serveert, houd de roti dan een beetje vochtig.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dipsaus

Deze heerlijke dipsaus is perfect voor rauwe groenten.
Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui zeer fijn.
  • Voeg de fijngesneden ui toe aan de mayonaise en voeg een beetje peper toe.
  • Meng goed.
  • Strooi dille over de saus.

Tips / Opmerkingen

Serveer met rauwe groenten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dhal

Indiase Linzen
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de linzen grondig af en kook ze met knoflook, zout, gember en kurkuma in 2 kopjes
  • water op laag vuur tot de linzen gaar en zacht zijn.
  • Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de verkruimelde pepers en komijn toe, en bak deze tot ze knapperig zijn.
  • Voeg dan de ui plakjes toe en blijf roeren tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg de tomaten toe en bak ze enkele minuten mee.
  • Voeg tot slot de gekookte linzen toe en laat ze nog 5 minuten sudderen.
  • Meng er korianderblad doorheen.
  • Garneer met een snufje garam masala.
  • Serveer dit gerecht met witte rijst, groenten of roti canai.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met witlof en cherrietomaatjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Nederland
porties: 6
Auteur: Christine Brekelmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Doe in 1 pan de Spekblokjes, ui champignons, tomaatjes en de witlof.
  • Even aanbakken en selderijblad erbij.
  • Nu alles op een laag vuur laten garen.
  • Nu in een andere pan de spaghetti koken.
  • Wanneer deze gaar is in de pan met groenten en Spekblokjes doen.
  • Crème fraîche erbij en nu goed roeren.
  • Pak een ovenschaal en doe de pan met spaghetti erin.
  • Afwerken met cheddar rasp.
  • Zet nu 20 minuten in de oven op 180 graden.
  • Je kunt er een frisse salade bij geven.
  • Smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Ik heb er alleen wat Chilivlokken erbij gedaan. Door de Spekblokjes is het zout genoeg!