Zeetongrolletjes met Camembert Room
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 150 g gepelde garnalen
- 1 wortel
- 1 ui
- 4 takjes tijm
- 4 zeetongfilets
- Peper naar smaak
- 5 eetlepels droge witte wijn
- 125 g camembert
- 200 g crème fraîche
- zout naar smaak
Bereidingswijze
- Spoel de garnalen af en dep ze droog.
- Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
- Was de tijm.
- Spoel de visfilets af en dep ze droog.
- Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
- Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
- Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
- Zeef de fond en vang deze op.
- Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
- Verhit de fond.
- Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
- Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
- Voeg de garnalen toe.
- Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
- Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
- Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.
Tips / Opmerkingen
Serveer ze met een koele witte wijn.