Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep uit de Provence

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in 2 eetlepels heet water.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Kabeljauwfilet in blokjes snijden.
  • In kom 3 eetlepels olie, helft van knoflook en helft van saffraandraadjes door elkaar mengen. Kabeljauwfilet erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten staan.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Provençaalse kruiden met dik garen tot bosje bij elkaar binden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden.
  • Bleekselderij wassen en in plakjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten.
  • Ui, prei, bleekselderij en rest van knoflook ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Tomaten erdoor roeren.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Toevoegen: 1 liter water, kruidenbosje, sinaasappelschil en rest van saffraan met vocht.
  • Aan de kook brengen en ca. 20 minuten op matig hoog vuur laten koken (koken is nodig voor binden van olie en vocht).
  • Blokjes kabeljauw met marinade en fruit de mer aan soep toevoegen.
  • Soep nog ca. 5 á 8 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Intussen ondiepe schaal en soepterrine voorverwarmen.
  • Met schuimspaan blokjes vis en fruit de mer in ondiepe schaal scheppen 'en (onder aluminiumfolie) warm houden.
  • Kruidenbosje en sinaasappelschil uit soep verwijderen.
  • Tomatenpuree en Pastis door soep roeren.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en overdoen in soepterrine.
  • Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren.
  • Vis door soep scheppen.
  • Serveren met croûtons (in olijfolie gebakken blokjes brood) en rouille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep met lengfilet

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gember in plakjes snijden. Shii-take schoonvegen met keukenpapier.
  • Stelen eraf snijden, hoedjes in reepjes snijden.
  • Citroen en sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en (met dunschiller) heel dun schillen.
  • 1/2 Rode peper wassen en met pitjes in stukjes snijden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • 2 Teentjes knoflook in de schil (met bolle kant van eetlepel) kneuzen.
  • 1 dl Visfond achterhouden.
  • Rest van visfond, gevogeltefond, gember, shii-takesteeltjes, citroen- en sinaasappelschil, stukjes peper, ui, knoflook en oestersaus in soeppan aan de kook brengen en ca. 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aanhouden.
  • Intussen oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Korianderblaadjes van stelen nemen.
  • Stelen grof hakken, blaadjes fijnsnijden.
  • Ovenschaal invetten.
  • Rode peper wassen, schoonmaken, zaadjes verwijderen -en heel fijn snijden.
  • Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Vis in schaal leggen en bestrooien met zout, peper, knoflook, koriander en helft van rode peper en bosui.
  • Achtergehouden visfond erbij schenken en afdekken met aluminiumfolie.
  • In midden van oven vis in ca. 20 minuten gaar laten worden.
  • Korianderstelen aan bouillon toevoegen en ca. 5 minuten laten meetrekken.
  • Bouillon boven pan door zeef schenken.
  • Klappermelk toevoegen en net tegen de kook aan brengen (niet laten koken!).
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Shii-takereepjes, bosuitjes en rest van peper door bouillon roeren.
  • Vis elk in diep bord leggen.
  • Bouillon erover schenken.
  • Serveren met kommetjes rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Kabeljauw en garnalen in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • In zeef mosselen onder koud stromend
  • water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In kopje 1/2 dl heet water met saffraan ca. 5 minuten laten weken.
  • Olie in kom schenken.
  • 2 Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Helft van saffraan oplossing erdoor roeren.
  • Kabeljauw in grove stukken snijden en samen met garnalen en mosselen door marinade scheppen.
  • Vismengsel afgedekt ca. 1 uur in koelkast laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei, bleekselderij en venkel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en wassen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • 3 Eetlepels van marinade in grote (soep)pan scheppen en verhitten.
  • 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Alle groenten toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Erdoor roeren: sinaasappelsap, laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, fond en rest van saffraanoplossing.
  • Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Mayonaise, rest van tomatenpuree en sambal erdoor roeren.
  • Rouille pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat sambal.
  • Stokbroden in 12 plakjes snijden en op grillrooster leggen.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Laurierblaadjes uit bouillon verwijderen.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Vis met marinade toevoegen.
  • Op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten gaar koken (door hoge verhitting gaat olie een emulsie aan met bouillon en wordt de soep enigszins gebonden).
  • Intussen sneetjes stokbrood onder grill in ca. 2 minuten roosteren.
  • Bouillabaisse op smaak brengen met zout, peper en likeur.
  • Sneetjes stokbrood besmeren met rouille.
  • Bouillabaisse over vier soepborden verdelen.
  • Sneetjes stokbrood erover verdelen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Rest van bouillabaisse overdoen in soepterrine en op tafel zetten.
  • Rest van stokbrood met rouille erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Venkel met tomaten en spekjes

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Venkel wassen en schoonmaken, mooi groen bewaren, venkel in kwarten snijden.
  • Venkel in water met zout in 15 à 20 minuten gaar koken.
  • Tomaten onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water, ontvellen en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten en ui, knoflook en spekreepjes ca. 3 minuten bakken.
  • Tomaat, wijn en laurierblaadjes toevoegen.
  • Tomatensaus ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Venkel door tomatensaus scheppen en afgedekt ca. 5 minuten meestoven.
  • Laurierblaadjes verwijderen.
  • Gerecht op smaak brengen met zout en peper.
  • Venkelgroen erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bijvoorbeeld ovenschotel van varkensvlees en bonen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilet met uiensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Appelsap toevoegen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Saus pureren met staafmixer.
  • Varkensfilet terugdoen in pan.
  • Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
  • Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Tijm uit saus verwijderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • (Zonodig saus binden met allesbinder.)
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
  • Plakken over twee borden verdelen.
  • Saus erover verdelen.
  • Garneren met toefjes peterselie.
  • Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tuinerwtjescurry met sinaasappel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Sinaasappel dik schillen, tot op vruchtvlees.
  • Boven kommetje met scherp mesje partjes tussen vliesjes uitsnijden (sap bewaren).
  • Partjes in stukjes snijden.
  • In kopje koriander fijnknippen.
  • In kommetje sinaasappelsap, biogarde en bloem door elkaar roeren.

Bereiden:

  • In braadpan boter smelten.
  • Ui en kerriepoeder ca. 2 minuten zachtjes fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Biogardemengsel erdoor roeren en tuinerwtjes erdoor scheppen.
  • Afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaarsmoren, regelmatig omscheppen.
  • Sinaasappelstukjes en koriander erdoor scheppen en ca. 2 minuten laten meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met lamskoteletjes en rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten maaltijdsoep met balletjes

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Rundvlees, Soep
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • In kom gehakt mengen met wat zout en peper en tot kleine balletjes draaien.
  • Ui en knoflook pellen en heel fijn snipperen.
  • In (soep)pan boter verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 3 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Toevoegen: bouillon, tomatensap, rijst, gehaktballetjes en kruidenbuiltje.
  • Aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • Intussen ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water,
  • ontvellen en in vieren snijden.
  • Pitjes verwijderen.
  • Prei schoonmaken, wassen en in heel dunne ringetjes snijden.
  • Tomaat en prei aan soep toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meekoken.
  • Serveren met Turks brood en geraspte kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten kippensoep met maïs

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Soep
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilet in stukjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
  • Maïs afgieten.

Bereiden:

  • In soeppan olie verhitten.
  • Ui ca. 1 minuut fruiten.
  • Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In twee kommen scheppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Serveren met tortillachips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten groentesoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan 1 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen en oplossen.
  • In bouillon braadworst afgedekt in ca. 10 minuten tegen de kook aan gaar laten
  • worden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Van vuur af braadworst uit bouillon nemen en in plakjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui, knoflook en plakjes worst ca. 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Champignons en bleekselderij toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillon en tomatenblokjes met vocht toevoegen.
  • Soep al roerend aan de kook brengen en afgedekt in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.
  • Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Ciabata sneetjes snijden en op grillplaat leggen. ca. 10 cm onder de grill in ca. 1 à 2 minuten goudbruin roosteren.
  • In vier diepe borden elk twee sneetjes geroosterd brood leggen.
  • Soep erop scheppen.
  • Bestrooien met kaas.