Recept afdrukken
No ratings yet

Ethiopische stoofschotel

Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
Land van herkomst: Ethiopië

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.

Recept afdrukken
No ratings yet

Macaroni met varkensvlees en vruchten

Recept categorieën: Varkensvlees
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Schil het fruit, verwijder het klokhuis en pitten en snijd het in stukjes.
  • Bestrooi het vlees met peper en zout.
  • Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  • Voeg de ui en de kerrie toe en fruit die tot de ui glazig wordt.
  • Dompel de tomaten in heet water, ontvel ze en snijd ze in vieren.
  • Verdeel de gewassen paprika in tweeën, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de paprika in dunne reepjes.
  • Voeg de paprika, de tomaat, de rozijnen, het stokje kaneel en de foelie aan het vlees toe en laat het 10 minuten smoren.
  • Roer er nu de andere vruchten door en laat het geheel in 20 minuten zachtjes gaar worden.
  • Verwijder vlak voor het serveren het stokje kaneel en de foelie en bind de saus eventueel met wat water aangemaakte maïzena.
  • Bereid intussen de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
  • Serveer beide gerechten apart in voorverwarmde schalen.

Hongaarse Stoofschotel
Recept afdrukken
No ratings yet

Hongaarse stoofschotel

Recept categorieën: Stoofpot, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Hongarije
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak het vlees al omscheppend snel bruin.
  • Voeg de ui, zout en het paprikapoeder toe en bak ze ± 3 minuten mee.
  • Schep er de tomatenpuree, bouillon, selderij, wortel, prei, tijm, laurier en kruidnagels door.
  • Breng het geheel aan de kook en laat 30-35 minuten stoven.
  • Voeg, als het vocht teveel inkookt, extra water toe.
  • Verwijder de laurier en de kruidnagel.
  • Lekker met broccoli en gekookte tagliatelle.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische pilau met doperwten

Recept categorieën: Rijst
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Pureer 1 ui, de knoflook en de gemberwortel en bak het uimengsel in 2
  • eetlepels hete olie of ghee ± 5 minuten zachtjes. Voeg de rijst en de andere ui
  • toe en bak de rijst al omscheppend glazig. Roer de kaneel, kruidnagel,
  • kardemom, tomaatblokjes met vocht, bouillon en yoghurt erdoor. Breng het
  • geheel tegen de kook aan en laat het afgedekt ± 25 minuten zachtjes koken.
  • Laat de laatste 5 minuten de doperwten mee koken. Garneer de pilau met
  • cashewnoten en koriander.
  • * Ghee is Indiaas bakvet en lijkt op geklaarde boter: boter waaruit alle
  • melkbestanddelen zijn verwijderd. Ghee kan hoge temperaturen verdragen en
  • zorgt voor een krokante korst. Als u de ghee koel bewaart, is het een jaar
  • houdbaar.
  • Geklaarde boter maakt u door op laag vuur roomboter te laten smelten en de
  • melkachtige bestanddelen (dit zijn witte vlokjes) eraf te scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenkip met pasta

Recept categorieën: Gevogelte
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Leg de kipkarbonades in een schaal, verdeel de ui, het citroensap en de -rasp erover en laat de kip ± 1 uur marineren (af en toe omdraaien).
  • Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verhit de olie en bak de kip in ± 20 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  • Neem de kipkarbonades uit de pan en houd ze warm.
  • Bak in dezelfde pan de uiringen uit de marinade met salie ± 10 minuten zachtjes.
  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Schenk de marinade en de bouillon bij de ui, breng dit aan de kook, laat de saus ± 10 minuten inkoken en warm de kipkarbonades erin op.
  • Serveer het geheel Bij de tagliatelle.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpotje met gorgonzola

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.
  • Schep het vlees uit de pan en temper het vuur.
  • Bak in dezelfde pan de ui en paprika 10 minuten zachtjes.
  • Doe het vleet terug in de pan, strooi de bloem erover, schep om en laat de bloem in enkele minuten gaar worden.
  • Voeg 100 gr gorgonzola en zoveel water toe dat het vlees onder staat.
  • Laat het vlees met het deksel op de pan op matig vuur 21/2 uur stoven.
  • Neem het laatste half uur het deksel van de pan, laat het vocht inkoken en roer er de rest van de gorgonzola door.