Zeevruchtensoep
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 kg gemengde schelpdieren mosselen, venusschelpjes, kokkels, strandgapers
- 1 blokje visbouillon met 1 liter water
- 2 uien
- 2 stengels prei
- 2 stengels bleekselderij
- 2 wortels
- 1 grote vleestomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 glas witte wijn
- Zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
- Was de groenten en snijd ze fijn.
- Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
- Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
- Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
- schelpdieren geopend zijn.
- Serveer onmiddellijk.