Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchtensoep

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de groenten en snijd ze fijn.
  • Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
  • Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
  • Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
  • schelpdieren geopend zijn.
  • Serveer onmiddellijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietenrisotto

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 -6 personen
Auteur: Christine Brekelmans

Bereidingswijze

  • Bereiding
  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Breng bietensap aan de kook
  • Pel en snipper de ui
  • Beetje olie in de hapjespan en fruit de fijngesneden ui.
  • Schil en snij de bietjes in blokjes
  • Doe de risotto en bietjes bij de ui.
  • Voeg een beetje bietensap toe en laat de rijst gaar worden
  • Voeg zo nodig weer een scheutje bietensap toe, net zo lang tot de rijst gaar is.
  • Snijd de geitenkaas in plakken
  • Pak een met bakpapier beklede bakplaat en leg de pitten en fijn gestampte noten op de plaat.
  • Besprenkel nu met de honing
  • Beetje zout en vers gemalen peper erop en dan voeg je daar bovenop de kaasplakken.
  • Ongeveer 10 min bakken, even in de gaten houden.
  • Breng de risotto op smaak met de azijn en strooi er wat zout en peper over.
  • Voeg de kaas toe aan de risotto en even erdoor roeren.
  • Hak de rucola een beetje fijn en voeg toe aan de risotto
  • Serveer in diepe borden en doe er nog wat rucola en Parmezaanse kaas overheen
  • Leg de plakken kaas met noten en pitten er boven op.
  • Een feestelijk bord om te zien!
  • Smakelijk!

Tips / Opmerkingen

Recept van 24 kitchen, wel heel erg aangepast!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met Kerriepasta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zalmfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de zalmblokjes in olijfolie tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak mee tot de ui glazig is.
  • Roer de kerriepasta erdoor en laat ongeveer 5 minuten sudderen.
  • Voeg de Monchou (roomkaas) en citroensap toe.
  • Roer tot de saus smeuïg is.
  • Als de saus te dik is, voeg dan een beetje melk toe.
  • Breng de saus op smaak met zout en witte peper.
  • Kook de penne rigate beetgaar, giet af en meng met een scheut olijfolie.
  • Verdeel de penne rigate over 4 borden en schep de zalm saus eroverheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmfilet met kerriepasta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de zalmfilet in blokjes en wrijf deze in met zout en peper.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de zalmblokjes om en om.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee tot de ui glazig is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenpansschotel uit India

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de uien en snijd ze in ringen.
  • Laat de stukjes ananas uitlekken en vang het vocht op.
  • Week de rozijnen in wat lauw water.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Snijd het kipfilet in kleine stukjes.
  • Smelt boter in een ruime koekenpan en fruit hierin de uienringen en champignons.
  • Voeg na enige tijd de uitgelekte ananasstukjes en rozijnen toe en laat alles zachtjes fruiten.
  • Bak ondertussen de stukjes kipfilet rondom aan en kruid het vlees rijkelijk met peper, zout en kerrie.
  • Blus de pan met het ananassap en voeg de gefruite ananasstukjes, uien en champignons toe.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Duiveltjes varkensvlees

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad het vlees aan tot het goudbruin is en breng op smaak met een flinke mespunt peper.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze even aan.
  • Voeg de ketjap, curry, azijn, suiker, knoflook, sambal, sate kruiden, djahé, en een beetje water toe.
  • Laat het gerecht gaar worden in ongeveer een half uur.
  • Voeg af en toe wat water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Als het vlees gaar is, maak het dan af met de pindakaas en breng op smaak met naar smaak strooi bouillon, peper en zout.

Recept afdrukken
No ratings yet

Daging Boemboe Bali

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het vlees in 5 eetlepels olie bruin, voeg dan de uiringen en de knoflook toe en bak tot ze
  • lichtbruin van kleur zijn.
  • Voeg nu de peper, laos, djahe, kemiriepasta, ketjap, ve-tsin, trassi en 2 kopjes water toe.
  • Doe de deksel op de pan en sudder op laag vuur tot het vlees gaar is en het vocht nagenoeg
  • verdampt is.
  • Voeg nu de santen toe, breng verder op smaak met ketjap en zout, roer even door totdat de saus is ingedikt.
  • Serveer met witte rijst en een groentegerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dadar isi

Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een boemboe van de kruiden en fruit deze in wat olie.
  • Voeg de santen, het gehakt, en de aangelengde bloem toe en laat het geheel droog worden in de pan.
  • Maak van de eieren een omelet, schep het gehaktmengsel in het midden en rol de omelet op.
  • Serveer als bijgerecht bij nasi goreng, bami goreng, of als snack.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cubaanse kalfsschotel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Cuba
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel het kalfsvlees goed af en dep het droog.
  • Snijd het in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees 8-10 minuten aan.
  • Snipper de uien en voeg deze toe, samen met peper en zout, en de knoflook.
  • Bestrooi het mengsel met bloem en voeg vervolgens de vleesbouillon en de tomaten toe.
  • Sluit de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Breng de schotel op smaak met kerriepoeder.
  • Snijd de bananen in stukjes, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met kerriepoeder.
  • Bak ze kort in een koekenpan.
  • Serveer de gebakken bananen bovenop de Cubaanse kalfsschotel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Creoolse scampi

Recept categorieën: Bijgerecht, Zeevruchten
Land van herkomst: Antillen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  • Was en droog de limoen. Rasp de schil en pers het sap uit. Bewaar het sap.
  • Pel en hak de uien.
  • Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en hak de knoflookteentjes.
  • Hak de bieslook.
  • Fruit de uien in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, knoflook, bieslook, laurierblaadjes, tijm, nootmuskaat, het gedroogde pepertje en de limoenschil toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen totdat het vocht van de tomaten verdampt is.
  • Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur.
  • Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Geniet van dit heerlijke Creoolse scampi gerecht!