Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurdesembrood met Ardennerpaté en uiencompote

Allerhande 2003
Recept categorieën: Brood, Brunch, Lunch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien mengen met olijfolie, honing, tijm en wijnazijn en smoor ze op zeer laag vuur ca. 20 minuten (kan dag tevoren).
  • Uiencompote af laten koelen tot kamertemperatuur.
  • Sneetjes brood beleggen met blaadje kropsla, plak Ardennerpaté en eetlepel uiencompote.

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurt spinaziesoep

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan ui in olie 3 min. fruiten.
  • Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken.
  • Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken.
  • Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is.
  • Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren.
  • Yoghurt op smaak brengen met zout en peper.
  • Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren.
  • Soep over vier grote kommen verdelen,

Tips / Opmerkingen

Serveren met naanbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentelasagne met rucola riminikaas

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Spinazie ontdooien, laten uitlekken. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca. 2 minuten bakken.
  • Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat.
  • Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Nog ca. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca. 5 minuten bruinbakken.
  • Paprika's afgieten en in repen snijden. Geraspte kaas door saus roeren.
  • Rucola-riminikaas in plakken schaven.
  • Laurierblaadje uit saus nemen.
  • Beetje saus op
  • bodem van ovenschaal scheppen.
  • Hierop 3-4 vellen lasagne leggen.
  • Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper.
  • Kwart van saus erop scheppen.
  • Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen.
  • Alles een keer herhalen.
  • Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken.
  • Laatste plakken kaas in saus leggen.
  • Lasagne in midden van oven in ca. 30-35 minuten goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse stoverij

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bier op kamertemperatuur laten komen.
  • Stukjes bot uit karbonades snijden. Beide
  • vleessoorten in blokjes snijden.
  • Ui grof hakken.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Winterpeen schrappen, wassen en in plakjes snijden.
  • In braadpan of grote koekenpan boter smelten.
  • Vleesblokjes al omscheppend rondom bruinbakken.
  • Vlees uit pan op schaal scheppen.
  • In achtergebleven bakvet uien fruiten.
  • Peen, knoflook en kruiden toevoegen en nog 2 min. meebakken.
  • Vleesblokjes weer in pan leggen.
  • Bier langs rand van pan bij vlees schenken en aan de kook brengen.
  • Brood besmeren met mosterd en appelstroop en brood in blokjes snijden.
  • Broodblokjes door vlees scheppen.
  • Deksel op pan leggen en vlees in ca. 2 uur gaarstoven, af en toe omscheppen.
  • Voor serveren laurier en tijm verwijderen en gerecht op smaak brengen met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonenschotel met ui en mosterdcervelaat

Allerhande 2003
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote koekenpan ui en worst in 2 el olie 10 min. zachtjes bakken.
  • Kidneybonen toevoegen en gerecht met deksel op pan 5 min. door en door verwarmen. Bonenschotel op smaak brengen met zout en peper.
  • Intussen radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • In kom dressing kloppen van rest van olie, citroensap, mosterd, zout en peper.
  • Radijs door dressing mengen.
  • Bonenschotel en radijssalade over twee borden verdelen.
  • Peterselie over radijs en bonen strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met ajuinsaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen.
  • In steelpan 1 el boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
  • Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken.
  • Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten.
  • Biefstukken op vier borden leggen en ajuinsaus erover scheppen of apart erbij serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelkroketjes en haricots verts met uitgebakken spekjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep met roquefort

Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • In soeppan olie verhitten.
  • Ui, knoflook en takjes tijm erdoor scheppen.
  • Met deksel op pan ui ca. 10 minuten zachtjes smoren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Bouillon en gembersiroop toevoegen.
  • Uiensoep ca. 20 minuten laten sudderen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Roquefort verkruimelen.
  • Takjes tijm uit soep nemen.
  • Met staafmixer uien in bouillon pureren tot een gladde gebonden soep.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Uiensoep in vier kommen scheppen en bosuitjes, roquefort en croutons erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Ook uiensoep uit een pakje of blik smaakt extra lekker met deze topping van verkruimelde
roquefort, ringetjes bosui en croutons.
Voor gegratineerde uiensoep de soep in ovenvaste kommen scheppen en de roquefort even onder een hete grill laten smelten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Speklapspiesjes met uienchutney

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In pan olie verhitten en uienringen ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Pepers fijnhakken.
  • Suiker, azijn en peper aan uien toevoegen en geheel op zacht vuur ca. 20 minuten laten sudderen, tot uienmengsel zacht en ingedikt is.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Uienchutney met zout op smaak brengen en laten afkoelen.
  • Speklapjes in repen snijden en in zigzagvorm aan satéstokjes rijgen.
  • Speklapspiesjes op hete barbecue in 10 à 15 minuten rondom gaar en bruin bakken en serveren met uienchutney.

Tips / Opmerkingen

Serveren met gepofte aardappels en bieslookroom.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met geroosterde uien en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Kaas, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Uien pellen en elk in vier partjes snijden.
  • Uienpartjes in ovenschaal (of op bakplaat) leggen en besprenkelen met azijn en olie.
  • Blaadjes van takjes tijm ritsen en over uien strooien.
  • In midden van oven uien in 35 à 40 minuten roosteren tot ze zacht zijn, af en toe keren. Veldsla over vier borden verdelen.
  • Geroosterde uien erop leggen.
  • Bakvet erover sprenkelen.
  • Blauwe kaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roti met kerriekip en sperziebonen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Suriname
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Ga op de Surinaamse toer met deze roti met kerrie-kip en sperziebonen.
  • Aardappelen schillen, wassen en aardappelen in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar
  • koken.
  • Ondertussen de rest van aardappelen wassen, schillen en in partjes snijden (en tot
  • gebruik in water bewaren).
  • Knoflook pellen en fijn hakken.
  • Snijd het steeltje van de rode peper.
  • Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  • Peper heel fijn snijden.
  • In keukenmachine of vijzel 1/3 van de tenen knoflook, helft van rode peper en djinten pureren.
  • Kipfilet in blokjes snijden, wassen en goed droogdeppen met keukenpapier (en tot gebruik in
  • koelkast bewaren).
  • Ui pellen en snipperen.
  • Sperziebonen schoonmaken en wassen.
  • Aardappelen afgieten en pureren.
  • Knoflookpuree en snufje zout erdoor roeren.
  • In kom bakmeel met snufje zout, handwarm water en olie tot soepel deeg kneden.
  • Deeg ca. 10-15 min. laten rijzen.
  • Verhit wat van de olie.
  • 1/6 van de knoflook,helft van ui, 1/2 van de bouillontablet en 1/2 van de kerriepoeder roerbakken. Aardappelpartjes en sperziebonen erdoor scheppen en met water in ca. 30 min. afgedekt zachtjes gaar stoven, regelmatig omscheppen.
  • In roerbakpan olie verhitten.
  • Rest van knoflook, ui, peper, kerriepoeder, bouillontablet en tomatenpuree ca. 1 min. bakken.
  • Kip ca. 2 min. meebakken en afgedekt in ca. 15 min. zachtjes gaar sudderen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Deeg in ballen verdelen (2 ballen per persoon).
  • In midden gat maken, vul elk deeg met aardappelpuree en deeg om vulling dichtvouwen. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem en deegballen uitrollen tot dunne, ronde lappen van ca. 17 cm doorsnede.
  • In droge koekenpan met antiaanbaklaag roti's één voor één bakken tot ze gaan bollen.
  • Keren en onderkant ca. 1 min. bakken.
  • Kerrie-kip en sperziebonen over borden verdelen.
  • Roti's ernaast leggen.