Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep met tijm

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan olie verhitten. Uiensoepgroenten ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • 3/4 Liter water en azijn toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Bouillontablet boven soep verkruimelen en oplossen.
  • Boven pan tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Soep -ca. 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
  • Intussen kaas in kleine blokjes snijden.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • Blokjes kaas erover verdelen.
  • Serveren met geroosterd brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep met Indiase kruiden

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kalkoen, Soep
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Van kalkoengehakt ca. 20 balletjes rollen.
  • In grote braadpan olie verhitten.
  • Uiensoepgroente ca. 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Gehaktballetjes er voorzichtig doorscheppen en ca. 5 minuten afgedekt smoren, af en toe omscheppen.
  • Curry-pasta er voorzichtig doorroeren.
  • 1 Liter water toevoegen en soep aan de kook brengen.
  • Maïzena in kopje met 3 eetlepels water
  • tot glad papje roeren.
  • Aan kokende soep toevoegen en blijven roeren tot soep licht gebonden is.
  • Kapucijners afgieten, aan soep toevoegen en nog ca. 5 minuten op laag vuur meewarmen, niet meer laten koken.
  • Intussen koriander in kopje fijnknippen.
  • Crème fraîche in kommetje doen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep op smaak brengen met zout.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • In elke kom 1 eetlepel crème fraîche scheppen, bestrooien met gedeelte van koriander.
  • Rest van crème fraîche en koriander apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pitabroodjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Uiensoep met tijm

Recept categorieën: Soep
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een pan en bak daarin de uiensoepgroente ± 3 minuten al omscheppend.
  • Voeg 3/4 liter water en de azijn toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verkruimel het bouillontablet boven de soep en laat het oplossen.
  • Ris de tijmblaadjes boven de pan van de takjes.
  • Laat de soep ± 7 minuten afgedekt op laag vuur koken.
  • Snijd de kaas intussen in kleine blokjes.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak.
  • Schep de soep in 4 soepkommen en verdeel er de blokjes kaas over.
  • Serveer de soep met geroosterd brood.