Vanilleroom

ca 1½ liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 Eidooiers
  • 250 gram suiker
  • 1 liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl slagroom

Instructies

  • Breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige massa op.
  • Haal het vanillestokje uit de melk en voeg de kokende melk langzaam, al roerend, aan de eimassa toe.
  • Giet de massa in een pan en breng hem tot net onder bet kookpunt.
  • Houd de massa al roerend net onder het kookpunt tot hij als een dun laagje aan een houten lepel blijft zitten.
  • Neem de crème dan van het vuur.
  • Passeer de massa dor een theedoek in een vergiet boven een pan of schaal en roer hem koud (bijvoorbeeld door de pan in een bak ijs te zetten).
  • Voeg vlak voor het serveren de room toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak