Recept afdrukken
No ratings yet

Choco-Tijgerrol

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Cake, Chocolade, Dessert
Porties: 10
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Biscuit:

Vulling:

Instructies

  • Klop de eieren samen met suiker en zout luchtig.
  • Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en meng goed door met een garde.
  • Voeg de geraspte citroenschil en het merg van het vanillestokje toe aan het beslag en spatel dit erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Doe een kwart van het beslag in een aparte kom en meng met cacaopoeder.
  • Doe dit beslag in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop in de lengte tijgerstrepen met het chocoladebeslag.
  • Bak deze gedurende 2 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bakplaat uit de oven en giet voorzichtig de rest van het beslag over de tijgerstrepen.
  • Verspreid het beslag gelijkmatig met een siliconen spatel.
  • Bak gedurende 15 minuten in de oven.
  • Laat de cake afkoelen op de bakplaat en bestuif met poedersuiker om plakken te voorkomen.
  • Leg een vel bakpapier en een tweede bakplaat erbovenop en draai het geheel om.
  • Verwijder voorzichtig het bakpapier en draai de cake terug met het tijgerpatroon naar beneden.
  • Verplaats de cake naar een snijplank en snijd de randen bij zodat een mooie rechthoek ontstaat.
  • Hak de chocolade fijn en meng dit met roomkaas, poedersuiker en vloeibare slagroom tot een glad mengsel.
  • Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de cake met behulp van een spatel.
  • Rol de cake strak op en leg met de naad naar beneden.
  • Snijd de Choco-Tijgerrol in plakken en serveer.
  • Enjoy!

Notities

Een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een Late Harvest Riesling past goed bij dit rijke en smaakvolle dessert.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 28g | Protein: 7g | Vet: 20g | Zout: 0.3mg | Sugar: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Dacquoise Biscuit met Abrikozen Bavarois

Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het Biscuit:

Voor de Ganache:

Voor de Bavarois:

Voor het Amandelkoekje:

Instructies

Biscuit:

  • Klop het eiwit tot stijve pieken en voeg geleidelijk de suiker toe.
  • Spatel voorzichtig de poedersuiker en het amandelpoeder erdoor.
  • Strijk het beslag uit op een bakplaat bekleed met een siliconenmat.
  • Bak af op 175 graden Celsius gedurende 20 minuten en laat volledig afkoelen.
  • Snijd hieruit 15 ovale plakken.

Ganache:

  • Verhit in een pan de room, glucose en suiker tot aan het kookpunt.
  • Haal van het vuur en voeg de couverture toe.
  • Roer tot het is opgelost en meng de boter erdoor.
  • Laat afkoelen.

Bavarois:

  • Breng de abrikozenpuree met suiker en het vanillestokje aan de kook.
  • Laat 20 minuten trekken en verwijder dan het vanillestokje.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Roer de geweekte gelatine door de warme abrikozenpuree en laat afkoelen.
  • Klop de room bijna stijf en spatel dit voorzichtig door de afgekoelde puree.
  • Giet de bavarois in natgemaakte vormen en laat opstijven in de koelkast.

Amandelkoekjes:

  • Meng de amandelen met de desicroque en strooi dit uit op een siliconenmat.
  • Bak af op 190 graden Celsius tot ze goudbruin zijn en laat afkoelen.

Dresseren:

  • Klop de ganache luchtig met een mixer en spuit dit in het midden van de dacquoise.
  • Plaats de dacquoise in het midden van de borden.
  • Haal de bavarois uit de vormen en plaats deze op de ganache.
  • Garneer met een amandelkoekje en een takje munt.
  • Bestuif met poedersuiker.

Notities

Geniet van dit verfijnde nagerecht met de heerlijke combinatie van dacquoise biscuit en abrikozen bavarois!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaas Gratinee met Peren in Honingsaus

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Perencompôte:

Instructies

  • Pers de citroenen uit en bewaar de schil.
  • Kook het water, de suiker, citroensap, kaneelstokjes en het opengesneden vanillestokje tot het volume gehalveerd is.
  • Verwijder de stokjes.
  • Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Pocheer de blokjes in het suikerwater.
  • Voeg de rozijnen en krenten toe en pocheer alles gaar.
  • Voeg de geleisuiker toe en laat het mengsel licht binden tot een compôte.
  • Halveer de koude geitenkaasjes en leg ze op een bakplaat.
  • Bestrijk ze met honing en zet ze in een voorverwarmde oven op 220ºC tot ze lichtbruin zijn.
  • Verwarm de honing voor de saus.
  • Snijd de tomaten in reepjes.
  • Plaats de geitenkaasjes in het midden van het bord en schep 3 eetlepels compôte eromheen.
  • Giet een lepel warme honing over de geitenkaasjes.
  • Garneer de compôte met kervel en stukjes tomaat.

Notities

Serveer met stokbrood.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht, omdat de frisse en fruitige tonen het romige van de geitenkaas en de zoetheid van de perencompôte aanvullen.
 
 
 
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfijnde Pruimenparels in Rode Wijnsaus met Gemberroomijs

Bereidingstijd2 uur
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Porties: 4
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Klop de eidooiers met heel ei en suiker tot een schuimig mengsel.
  • Roer de fijngehakte gekonfijte gember en gembersiroop door het eimengsel.
  • Klop de slagroom lobbig en spatel deze voorzichtig door het eimengsel.
  • Draai het mengsel tot ijs.
  • In een pan, breng de rode wijn, rode port, het opengesneden vanillestokje, kruidnagel, kaneel en kardemom aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het mengsel 40 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de laatste 10 minuten de schoongemaakte sinaasappelschil en het sinaasappelsap toe.
  • Laat nog 10 minuten sudderen.
  • Passeer de saus door een fijne zeef in een pan, voeg de gedroogde pruimen toe en pocheer nog 10 minuten.
  • Haal de pruimen uit de saus en bind de saus lichtjes met arrowroot gemengd met wat pocheervocht.
  • Voeg de pruimen weer toe aan de saus en laat het geheel afkoelen.
  • Schep op gekoelde borden een bolletje gemberroomijs, leg daaromheen wat pruimen en giet er wat saus over.

Notities

Deze verfijnde pruimenparels vragen om een eveneens verfijnde wijn. Een goede optie is een zachte rode wijn met fruitige tonen, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. Hun lichte en delicate smaken zullen perfect samensmelten met de complexiteit van de saus en de zoetheid van de pruimen.
 
 
 
 

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 60g | Protein: 5g | Vet: 15g | Zout: 0.2mg | Sugar: 45g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verse Blueberry Muffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Voorbereiding van de Citroen en Vanille:

  • Boen de citroen schoon onder stromend water.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit met een scherp mes.

Mengen van de Droge Ingrediënten:

  • In een kom, meng de tarwebloem met bakpoeder, kristalsuiker en een snufje zout.
  • Mengen van de Natte Ingrediënten: Klop in een aparte kom het ei samen met de karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (licht gesmolten) en de rasp van de citroenschil (alleen het gele gedeelte).
  • Voeg het merg van het vanillestokje toe en meng goed.

Samenvoegen van de Ingrediënten:

  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
  • Voeg vervolgens voorzichtig de verse blauwe bessen toe en spatel deze door het beslag.

Voorbereiding van de Muffinvorm:

  • Knip vierkantjes uit bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang) en knip in elk vierkantje een inkeping aan de zijkanten.
  • Plaats de bakpapieren in de muffinvormpjes en druk ze aan met behulp van een glas.
  • Als het papier niet blijft zitten, gebruik dan een beetje boter om het vast te plakken.

Vullen van de Muffinvormpjes:

  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  • Bestrooi de bovenkant van elke muffin met een beetje rietsuiker.

Bakken van de Muffins:

  • Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Je kunt de gaarheid controleren door een tandenstoker in het midden van een muffin te steken; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.

Afkolen en Serveren:

  • Laat de blueberry muffins 20 minuten afkoelen in de vorm en vervolgens verder afkoelen buiten de bakvorm voordat je ze serveert.

Notities

Variatietip:

Voeg een vleugje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid.

Wijnadvies:

Geniet van deze heerlijke blueberry muffins met een kopje verse thee of een glas koude melk voor een verfrissende smaakervaring.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eilandje in een Zee van Chocolade

Recept categorieën: Nagerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Breng de melk met de suiker en het gespleten, afgeschraapte vanillestokje aan de kook.
  • Verwijder het vanillestokje na 10 minuten.
  • Los het cacaopoeder op in 2 eetlepels melk en meet 250 ml melk af.
  • Meng de opgeloste cacao in deze 250 ml melk.
  • Splits de eieren, klop de eidooiers los met de vanillesuiker.
  • Voeg de warme chocolademelk al kloppend toe aan de eidooiers.
  • Doe dit mengsel in een pan en laat het al roerend met een houten lepel op een zacht vuur indikken zonder te laten koken.
  • Laat de pan afkoelen in een grote schaal met ijsblokjes.
  • Klop alle eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Breng de rest van de melk met een glas water aan de kook.
  • Schep met behulp van 2 lepels
  • bolletjes uit het eiwit en laat ze pocheren.
  • Doe dit in 2 keer.
  • Laat de gepocheerde eiwitten uitlekken op keukenpapier.
  • Verdeel de chocoladesaus over 4 bordjes en garneer met bolletjes gepocheerd eiwit.
  • Rasp met een dunschiller de chocolade in krullen en strooi ze over het eiwit.

Notities

Zet het gerecht tot net voor het opdienen in de koelkast.
Geniet van dit heerlijke dessert!

Recept afdrukken
No ratings yet

Clementinemarmelade

Recept categorieën: Bijgerecht, Broodbeleg
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Was de clementines en de citroen grondig.
  • Gebruik een dunschiller om brede repen van de schil af te schaven.
  • Snijd de schilrepen in dunne reepjes en kook ze in 100 ml water gedurende 5 minuten in een
  • steelpan.
  • Voeg indien nodig extra water toe.
  • Pel de clementines, snijd ze horizontaal doormidden en haal de partjes eruit.
  • Verwijder de witte velletjes.
  • In een grote, zware pan meng je de clementinepartjes met de geleisuiker.
  • Voeg het merg van het vanillestokje en de schilreepjes toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het precies 4 minuten borrelend doorkoken zodra
  • het weer begint te koken.
  • Roer af en toe.
  • Schep eventueel schuim van de marmelade en verwijder het vanillestokje.
  • Schenk de marmelade tot aan de bovenrand in schone potten en sluit ze direct af.
  • Laat de potten met de marmelade ondersteboven afkoelen.
  • Als de marmelade koud is, veeg je de potten aan de buitenkant schoon om eventuele gemorstheid te verwijderen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastina con Vico

Vijgentaartje
Recept categorieën: Fruit, Taart
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol het bladerdeeg dun uit tot een lap van 32 x 42 cm en prik er gaatjes in.
  • Bak het deeg in het midden van de oven in 12-16 minuten goudbruin.
  • Laat het afkoelen en steek er 12 rondjes uit met een diameter van 10 cm.
  • Snijd de vijgen en peren in dunne plakjes.
  • Bak de vijgen in 20 g boter met het opengesneden vanillestokje gedurende 2 minuten.
  • Bak vervolgens de peren in de rest van de boter met anijszaadjes gedurende 2 minuten.
  • Laat beide vruchten afkoelen.
  • Maak 4 stapeltjes van deegrondje, vijg, deegrondje, peer, deegrondje.
  • Bestrooi de stapeltjes met poedersuiker.

Notities

Serveer de pastina con Vico met frambozen- of aardbeienpuree (pureer 200 g fruit, zeef het, en meng het met 1 eetlepel citroensap en 1 1/2 eetlepel poedersuiker).
Probeer ook eens met mango, perzik, kakifruit, appel of banaan voor een verrassende variatie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitcarpaccio:

Verfijnde Vruchtensalade
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht, Salade
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Was alle vruchten en snijd ze in zeer dunne plakjes.
  • Leg de fruit plakjes dakpansgewijs op borden en dek ze af met vershoudfolie.
  • Plaats de borden in de koelkast.
  • Borstel beide zijden van de filodeeg plakjes in met olie en bak ze in de oven op150°C gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Verwarm de melk met het vanillestokje in een steelpan tot het kookpunt,maar houd wat melk apart om het puddingpoeder aan te maken.
  • Voeg het puddingmengsel toe aan de hete melk,laat nog even doorkoken en voeg vervolgens de suiker toe.
  • Giet de vanilleroom saus over het fruit en bedek het gehee lmet de gebakken filodeeg blaadjes. Werk af met citroenmelisse blaadjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Creme brulee van amandel, amandel roomijs, amandelstengel

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Compositie Creme Brulee:

Instructies

Compositie Creme Brulee:

  • Doe de melk, room, witte basterdsuiker, amandelmelk en amaretto in de thermoblender.
  • Breng de massa tot aan het kookpunt.
  • Voeg een beetje van dit mengsel toe aan de eidooiers en giet dit terug in de rest van de compositie.
  • Verwarm het geheel tot 80 graden gedurende een minuut.
  • Snijd de amandelspijs in kleine stukjes en voeg dit toe aan de compositie.
  • Meng gedurende 2 minuten.
  • Rooster de geschaafde amandelen in een oven op 180 graden gedurende 10 minuten.
  • Haal de compositie uit de blender en roer de geroosterde amandelen erdoor.
  • Giet de crème in kleine kommetjes of diepe bordjes en bak in een oven op 90 graden gedurende 35 minuten.
  • Laat de crème afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Amandelschuim:

  • Klop het eiwit samen met de suiker tot 40 graden boven een bain-marie zodat de suiker oplost.
  • Klop het eiwitmengsel koud en taai onder de machine.
  • Spatel de broage (amandeldeeg) erdoor en voeg een beetje zout toe.
  • Spuit cirkels van dit schuim op een bakmat ter grootte van de amandelroomijsjes, zodat ze als bodem kunnen dienen.
  • Bak ze in een oven op 90 graden gedurende 60 minuten.

Compositie Amandelijs:

  • Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal het merg eruit.
  • Doe de melk, amandelmelk, amandelspijs, amandelpasta, eidooiers, suiker en het vanillemerg in de thermoblender.
  • Breng het geheel tot 80 graden.
  • Voeg de room toe en laat het geheel afkoelen.
  • Turbineer de compositie en vul hiermee de vormen.
  • Zet ze in de vriezer.
  • Als ze goed bevroren zijn, verwijder je ze uit de vormen en plaats je ze op de amandelpoederbodems.
  • Zet ze terug in de vriezer.
  • Smelt de couverture samen met Mycryo en laat het afkoelen tot 40 graden.
  • Voorzie de bevroren ijsjes van een laagje chocolade met een spuitpistool en zet ze weer onder plastic in de vriezer.

Amandelstengel:

  • Meng het amandelpoeder met het eiwit en de florentinemix.
  • Prik de velletjes bladerdeeg in en bestrijk ze dun met de amandelmassa.
  • Snijd repen van 5 cm breed en leg ze op een bakmat.
  • Laat ze 20 minuten rusten en bak ze af in een oven op 190 graden gedurende 15 minuten.
  • Laat afkoelen.

Amaretto Karamelsaus:

  • Karamelliseer de suiker op niet te hoog vuur zonder te roeren.
  • Breng de room met de amaretto aan de kook en blus hiermee de karamel af.
  • Laat op laag vuur de suiker oplossen.
  • Roer de boter erdoor en laat de saus afkoelen.
  • Afwerking Creme Brulee:
  • Bestrooi de creme met de rietsuiker en brand deze laag af voor een krokant laagje.

Serveren:

  • Plaats de creme brulee op de borden.
  • Trek een paar strepen amaretto-karamelsaus erlangs.
  • Plaats 2 amandelroomijsjes op de karamelsaus.
  • Leg de amandelstengel boven op de ijsjes.
  • Garneer met Atsinacress.
  • Geniet van je heerlijke dessert!