Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelle citruscake

Recept categorieën: Cake, Noten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Een decoratieve bakvorm (+/- 1½ l) invetten en bestrooien met gemalen amandelen.
  • De eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen.
  • De bloem met de specerijen, de maïzena en het bakpoeder zeven.
  • Alles luchtig door het eiermengsel scheppen.
  • De melk erdoor roeren en de citroen- of sinaasappelrasp toevoegen.
  • Het beslag direct in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven +/- 30 minuten
  • bakken.
  • Een paar minuten in de vorm laten afkoelen.
  • Op een rooster omkeren en onder de vorm verder laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sneeuwvlokken Taart

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de pruimen met de poort en laat ze ca. 2 uur marineren.
  • Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eiwit, 3 eetlepels water en een snuifje zout stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk
  • 100 g suiker erbij.
  • Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en spatel ze door het eiwit.
  • Strijk het deeg in de vorm.
  • Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat hem afkoelen.
  • Halveer de taartbodem.
  • Pureer de pruimen strijk ze op de onderste bodem.
  • Leg de tweede bodem erop.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Hak de chocolade grof.
  • Meng de room, 100 g suiker en de vanillesuiker.
  • Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
  • Roer er 2 dl room doorheen, roer het mengsel vervolgens door de rest van de room.
  • Zet het 8 minuten koud weg, tot het begint te geleren.
  • Klop 500 ml slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom met de chocolade door de crème fraîche.
  • Zet het roommengsel ca. 25 minuten koud weg, tot hij stijver is.
  • Strijk het als een koepel over de taart.
  • Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
  • Klop 200 g slagroom stijf en bestrijk hiermee de taart.
  • Verbrokkel de schuimkoekjes, strooi ze over de taart en druk ze licht aan.
  • Versier met poedersuiker en parels.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Smeltende koekjes

Recept categorieën: Gebak, Koek
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zachte boter, poedersuiker, vanillesuiker zorgvuldig mengen.
  • Daarna beetje voor beetje het gezeefde meel en puddingpoeder toevoegen.
  • Uit het deeg bolletjes vormen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen, met een vork plat drukken zodat er een streepjes vorm ontstaat.
  • 180°- 200°C voor ongeveer 8 - 12 minuten bakken.
  • De koekjes moeten lichtgekleurd blijven.
  • Na het bakken voorzichtig van het bakblik nemen en op een rooster laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaastaart van Frans Huits

Recept categorieën: Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Voor de vulling:

Bereidingswijze

  • Bereid het gistdeeg met dezelfde ingrediënten als de plattekaastaart op z’n Brabants.
  • Beboter een springvorm, bestuif hem met wat bloem en bekleed met het deeg.
  • Klop de plattekaas met de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker luchtig.
  • Week de makarons in de melk.
  • Voeg nu de geweekte makarons en de amandelen bij de plattekaas.
  • Maak de boter zacht en voeg die samen met de room toe.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep het door de plattekaas.
  • Voeg naar smaak rum toe.
  • Leg de vulling in het deeg en laat het in een op 190°C voorverwarmde oven 45 minuten bakken. .


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse mascarpone fruittaartjes van Frans Huits

Recept categorieën: Fruit, Gebak
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schep de aardbeien (in plakjes), de bessen (gerist) en de frambozen met de likeur om.
  • Laat de drank 1 uur intrekken, schep het fruit af en toe om en laat het uitlekken.
  • Klop de mascarpone met de vanillesuiker los.
  • Snijd de beschuitbollen overlangs doormidden, bestrijk de onderste helften dik met jam en breng daarop 4 laagjes mascarpone en fruit aan (houd wat van de mascarpone achter voor de garnering).
  • Dek af met de bovenhelften van de beschuitbollen, verdeel er de rest van de mascarpone over,
  • bestrooi met de gehakte pistachenoten en lepel er de dessertsaus over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJscoupe met dadels, vijgen en gember

Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De dadels ontpitten en in reepjes snijden, de vijgen in stukjes snijden.
  • De gemberbolletjes ook in reepjes snijden.
  • Hoge glazen op voet afwisselend vullen met bolletjes walnoten en rum rozijnenijs, dadels, vijgen en gember.
  • Het gembernat over de glazen verdelen.
  • De slagroom met de suiker en de kaneel stijfkloppen, de noten grof hakken.
  • In elk glas een toef room spuiten en met de gehakte noten garneren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

IJsbom verrassing voor kinderen

Recept categorieën: IJs, Kinderkoken, Nagerecht
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Voor de bom:

Voor de garnering:

Bereidingswijze

IJs:

  • Vorm dun invetten.
  • Met scherp mes cakerol in dunne plakken snijden.
  • Binnenkant van de vorm ermee bekleden.
  • Besprenkelen met koffielikeur.
  • Met steeds weer in koud water gedoopte lepel een dikke laag Koffie/ cappuccino ijs op de
  • cakeplakjes uitstrijken.
  • Afgedekt in de diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
  • Op dezelfde wijze een laag chocolade ijs uitstrijken.
  • Afgedekt in diepvriezer in 1 uur laten bevriezen.
  • Vorm verder opvullen met Stracciatella ijs.
  • Afgedekt in de diepvriezer 2 uur laten bevriezen.
  • Blaadjes afspoelen en goed droogdeppen.
  • Aan één kant licht bestrijken met olie.
  • Au bainmarie chocolade laten smelten.
  • Blaadjes met ingevette kant door gesmolten chocolade halen.
  • In koelkast laten opstijven.
  • Chocolade voorzichtig van hulstblaadjes afhalen.

Garnering:

  • Slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
  • Overdoen in een spuitzak met kartelmond.
  • IJsbom 15 min. voor gebruik uit diepvriezer halen.
  • Vorm enige tellen in heet water dompelen.
  • Platte schaal op vorm leggen.
  • Samen keren en bom op schaal laten glijden.
  • Garneren met toefjes slagroom en chocolade hulstblaadjes.
  • In hart van cakerolletjes vuursterretjes steken.
  • Aansteken en opdienen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Wentelteefjes met kersen limoenjam

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Limoen, schoonboenen en schil eraf raspen.
  • Vrucht uitpersen.
  • Kersen wassen, ontpitten en in stukjes snijden.
  • In pan met dikke bodem kersen met geleisuiker, limoenrasp en 2 eetlepels limoensap op matig vuur aan de kook brengen.
  • Jam 4-5 minuten goed borrelend laten doorkoken, regelmatig roeren.
  • Pan van vuur nemen en jam tot lauwwarm laten afkoelen.
  • Jam over vier kleine glaasjes verdelen.
  • In diep bord ei loskloppen met melk en vanillesuiker.
  • Sneetjes brood twee keer schuin doorsnijden.
  • In een grote koekenpan de helft van boter verhitten.
  • Helft van brood driehoekjes door eimengsel halen (zorg dat ze niet uit elkaar vallen!) en snel
  • in koekenpan leggen.
  • Wentelteefjes in 2 minuten per kant goudbruin bakken, voorzichtig met spatel keren.
  • Met rest van boter en brood nog 8 wentelteefjes bakken.
  • Wentelteefjes dakpansgewijs op vier borden leggen en met glaasje lauwwarme jam ernaast
  • serveren.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de wentelteefjes met een mengsel van kaneel en rietsuiker.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpeermousse met in amandel gepaneerde ijsbolletjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Stoofpeertjes in zeef laten uitlekken, vocht opvangen.
  • Van stoofpeertjes 4 partjes aan 1 kant in lengte insnijden, zodat waaiervorm ontstaat.
  • Rest van stoofpeertjes fijn snijden.
  • In koele kom slagroom met suiker, vanillesuiker en limoensap lobbig kloppen.
  • Kom met plasticfolie afdekken en in de koelkast zetten.
  • Gelatine 5 minuten in glas met koud water weken.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan kort roosteren en op het bord laten afkoelen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Opgevangen stoofpeertjes vocht met speculaaskruiden en mespunt zout in een steelpannetje verwarmen.
  • Port door perenvocht roeren. Pan van vuur nemen en gelatine in warme vocht oplossen.
  • Van mengsel 4 eetlepels apart houden (bijv. in glas schenken).
  • Rest in kom schenken en deze in grotere kom met ijskoud water zetten.
  • Gelatine Mengsel al roerend in ca. 10 minuten lobbig laten worden (let op: dit proces kan ineens erg snel gaan!).
  • Helft van slagroom door lobbig gelatine mengsel spatelen.
  • Stukjes stoofpeer voorzichtig erdoor scheppen en rest van slagroom snel erdoor spatelen (door te lang spatelen gaat mengsel schiften).
  • Mousse 3-4 minuten afgedekt in koelkast zetten.
  • Lange vingers halveren.
  • Op vier dessertborden ring vormpje zetten.
  • Lange vingers met gesuikerde kant tegen wand in ringvorm zetten.
  • Stoofpeertjes Mousse in ringvorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • Achtergehouden gelatinemengsel klein beetje verwarmen (glas in schaaltje kokend water zetten) zodat het weer vloeibaar wordt.
  • Mengsel met lepel voorzichtig over de bovenkant van de mousse verdelen.
  • Borden afdekken met plasticfolie en mousse nog minstens 30 minuten in de koelkast laten opstijven.
  • Glad mes tussen koek en rand van ringvorm halen en ring vormpjes voorzichtig verwijderen.
  • Bolletje ijs snel door amandelschaafsel rollen en met peer waaiertjes naast stoofpeertjes mousse leggen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeltaart van AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Boen 2 sinaasappels schoon en rasp de schil zeer fijn.
  • Doe 350 g zachte boter, 400 g basterdsuiker en de vanillesuiker in een kom en klop met de mixer 8-10 minuten tot het mengsel licht en romig is.
  • Klop een voor een de eieren erdoor en daarna de zure room.
  • Voeg ook het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp toe.
  • Nog enkele minuten goed mixen.
  • Spatel als laatste het bakmeel door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak de taartbodems op een rooster in het midden van de oven in 45-55 minuten lichtbruin en gaar.
  • Meng intussen met een mixer 250 g zachte boter met 150 g basterdsuiker en de rest van de
  • geraspte sinaasappelschil tot een crème en laat deze in de koelkast opstijven.
  • Snijd de resterende 2 sinaasappels in zeer dunne plakjes.
  • Breng 200 g basterdsuiker met 250 ml water in een koekenpan aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  • Draai het vuur laag en kook hierin de sinaasappelschijfjes 20 minuten, tot de sinaasappel doorzichtig is en de schil zacht.
  • Let op: niet laten doorkoken tot karamelsiroop!
  • Laat de taartbodems op een rooster afkoelen en verwijder pas daarna de springvorm.
  • Snijd de taartbodems aan de bovenkant recht.
  • Leg een taartbodem op een taartschaal en besmeer deze met crème.
  • Leg de tweede taartbodem erop en druk het geheel iets aan.
  • Smeer de rest van de crème over de bovenkant en garneer de taart met de uitgelekte
  • sinaasappelschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Deze taart bestaat eigenlijk uit twee taarten.
Daardoor wordt hij heel hoog, dat oogt feestelijk.
Je kunt van de helft van het beslag ook 1 taartbodem bakken.
Halveer deze met een lang gekarteld mes en werk de taart dan af met de helft van de crème.