Varkensfricandeau in oosterse tomatensaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkensfricandeau
  • zout
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn gemalen / djinten
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 dl vleesfond of bouillon
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels koriander fijngehakte verse of peterselie
  • versgemalen peper

Instructies

  • Laat het vlees uit de koelkast eerst op kamertemperatuur komen.
  • Roer zout, peper, het chilipoeder, de kaneel en de komijn in een kommetje door elkaar en wrijf de varkensfricandeau in met 3/4 van dit mengsel.
  • Verhit de boter en de olie in een braadpan en bak de fricandeau rondom bruin.
  • Braad de fricandeau op matig vuur ± 35 minuten met het deksel schuin op de pan.
  • Keer de fricandeau regelmatig en schep er dan wat braadvocht over.
  • Voeg, als het te hard gaat, de fond toe.
  • Pel en snipper de uien en de tenen knoflook.
  • Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  • Bak de uien en de knoflook en voeg dan de tomaten (met de fond) toe en braad het vlees in nog ± 15 minuten net aan gaar.
  • Leg het vlees op een plank en houd het in een lauwe oven warm.
  • Wrijf het tomatenmengsel boven een andere pan door een zeef en kook het op hoog vuur in tot een lichtgebonden saus.
  • Roer er de rest van de kruiden en de honing door en laat de saus nog ± 4 minuten zachtjes pruttelen.
  • Roer de koriander erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Snijd het vlees in plakken, leg die dakpansgewijs op een schaal en schep er wat van de saus over.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.
  • Lekker met (basmati)rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees