Varkenshaasjes in bladerdeeg

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 30 gram boter
  • 2 varkenshaasjes samen 500 gr
  • 2 eetlepels mosterd
  • 200 gram niet te dun gesneden rauwe ham
  • 24 gedroogde pruimen
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • zout versgemalen peper

Instructies

  • Verhit de boter in een braadpan en laat de boter in de olie smelten.
  • Braad de varkenshaasjes een paar minuten rondom aan en neem ze uit de pan.
  • Roer wat zout en peper door de mosterd en bestrijk de varkenshaasjes met dit mengsel.
  • Leg de varkenshaasjes met de punten over elkaar heen, zodat ze overal even dik zijn.
  • Leg de plakken ham dakpansgewijs naast elkaar en houd 2 plakken over.
  • Leg de varkenshaasjes op de ham en dek ze af met de opengesneden pruimen.
  • Sla de plakken ham over de pruimen en dek ze af met de achtergehouden ham.
  • Leg de plakjes bladerdeeg licht overlappend in 2 rijen van 4 naast elkaar en druk de randen met de deegrol stevig op elkaar, zodat een deeglap van ± 50 x 25 cm ontstaat.
  • Leg de ingepakte varkenshaasjes met de pruimen naar beneden op het deeg, bestrijk de deegranden met water en pak de varkenshaasjes in het bladerdeeg.
  • Druk de naden stevig op elkaar.
  • Leg het pakketje met de naad naar beneden op een velletje bakpapier in de koelkast tot het de oven in gaat.
  • Prik er 3 gaatjes in om de stoom tijdens het bakken te laten ontsnappen en garneer desgewenst met figuurtjes die u uit het bladerdeeg heeft gesneden.
  • Verwarm de oven voor op 200°C, bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en bak het in ± 30 minuten gaar.
  • Snijd het dan met een kartelmes in dikke plakken en serveer het direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees