Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 varkenshaasjes à 250 - 300 g, op kamertemperatuur
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels tapenade van zwarte olijven potje à 140 g
- 8 plakken rauwe ham
- 8 vellen filobladerdeeg diepvries, 225 g, ontdooid
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de vier stukken in met zout en peper.
- Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade.
- Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
- Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie.
- Leg hier de andere vier vellen deeg op.
- Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham.
- Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht.
- Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.
- Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van
- de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.
Tips / Opmerkingen
Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken.
Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaarde vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek.
Zijn er toch scheuren in gekomen.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken.
Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaarde vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek.
Zijn er toch scheuren in gekomen.