Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de vier stukken in met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade.
  • Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
  • Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie.
  • Leg hier de andere vier vellen deeg op.
  • Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham.
  • Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht.
  • Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.
  • Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van
  • de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.

Tips / Opmerkingen

Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken.
Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken.
Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaarde vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek.
Zijn er toch scheuren in gekomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met boerenjongens

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees droogdeppen met keukenpapier, met mosterd bestrijken en bestrooien met tijm, zout en peper.
  • Indien nodig dunne deel van varkenshaasjes dubbelvouwen en met cocktailprikker vastzetten, zodat vlees overal even gaar wordt.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Vlees rondom bruin laten worden.
  • Vuur lager zetten en varkenshaasjes in 15-20 minuten gaar braden, af en toe keren.
  • Intussen frituurolie verhitten.
  • Vlees uit pan nemen (bakvet in pan laten), in aluminiumfolie verpakken en nog 5 minuten laten rusten.
  • Frites volgens gebruiksaanwijzing goudbruin bakken.
  • Fond en boerenjongens door bakvet van vlees roeren.
  • Aanbaksels goed losroeren en jus iets laten inkoken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Varkenshaasjes in plakken snijden en over vier warme borden verdelen.
  • Jus erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gemengde salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaasmedaillons met zwarte olijvenjus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden.
  • Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons)snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen.
  • Met cocktailprikker vaststeken.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen.
  • In dezelfde pan rest van boter verhitten.
  • Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Bleekselderij laatste minuut weer meebakken.
  • Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen.
  • Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen.
  • Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelpuree.
Tip:

Vervang de olijven eventueel door 3 eetlepels zwarte-olijventapenade

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met notenpaté

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voor Bereiden:

  • Varkenshaasjes in lengte tot ca. 1/2 cm van zijkant opensnijden.
  • Varkenshaasjes vullen met paté.
  • Dichtklappen en vaststeken met cocktailprikkers.
  • Sinaasappel onder koud water goed schoonboenen en schil raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Geraspte schil door sap roeren.
  • Amandelschaafsel in droge koekenpan in ca. 2 minuten goudbruin roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.

Bereiden:

  • Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkenshaasjes op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Met deksel schuin op pan varkenshaasjes in ca. 12 minuten bruin en van binnen rosé bakken.
  • Uit pan nemen, inpakken in aluminiumfolie en ca. 5 minuten laten rusten.
  • Intussen schaal voorverwarmen.
  • Sinaasappelsap aan bakvet toevoegen.
  • Aan de kook brengen, aanbaksels losroeren en op hoog vuur onafgedekt in ca. 1 minuut iets laten inkoken boven steelpannetje saus door zeef schenken.
  • Cranberries door saus roeren.
  • Saus al roerend zachtjes verwarmen, op smaak brengen met zout en peper.
  • Saus op schaal schenken.
  • Cocktailprikkers uit varkenshaasjes verwijderen.
  • Varkenshaasjes in plakjes snijden en dakpansgewijs op schaal in saus leggen.
  • Amandelschaafsel erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met witlof en aardappelkroketjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minirollade van varkenshaas met olijven en serranoham

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met zout en peper.
  • Verdeel de tapenade gelijkmatig over twee helften van het vlees, leg de mozzarella er dakpansgewijs bovenop.
  • Leg de andere helft van de varkenshaasjes zo op de mozzarella dat ze aan beide
  • kanten even dik zijn.
  • Leg 3 plakken ham overlappend naast elkaar.
  • Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen.
  • Maak op dezelfde wijze nog zo'n zelfde rol.
  • Bestrijk de rollen met olie en leg ze naast elkaar in een braadslede.
  • Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150°c
  • Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de varkenshaasjes 20 minuten.
  • Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 15 min. in de oven staan.
  • Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over 4 borden.
  • Lekker met verse spaghetti met knoflook-chiliolie en spinaziesalade.

Tips / Opmerkingen

Ideaal voor het paasdiner.
Meer dan 4 personen, maak er dan gewoon een paar bij.
De oventijd blijft gelijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met appeltjes

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkenshaasjes bestrooien met zout en peper.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Varkenshaasjes en ui toevoegen en vlees rondom dichtschroeien.
  • Vuur laag draaien.
  • Intussen appel schillen en in vieren snijden.
  • Klokhuis verwijderen en parten in plakjes snijden.
  • Appelplakjes aan pan toevoegen.
  • Cider in pan schenken en bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Met deksel schuin op pan 15 minuten stoven.
  • Varkenshaasjes uit pan nemen en in schuine plakken snijden.
  • Warm houden onder aluminiumfolie.
  • Intussen stoofvocht met appeltjes met staafmixer pureren.
  • Crème fraîche toevoegen en saus 2 minuten inkoken.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper en serveren bij plakjes varkenshaas.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
 

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerd varkenshaasje

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Marineer de varkenshaasjes 14 uren in een mengsel van de fijn versneden ui, wortel en selder, de tijm, laurier, kruidnagel en jeneverbes, de rode wijn, het water en de olie.
  • Haal de varkenshaasjes uit de marinade,droog ze af en bak ze in een braadpan kort af.
  • Leg ze in een ovenpan en laat ze 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven roze bakken.
  • Pocheer intussen de peertjes in een kookvocht bestaande uit 1 liter water, 80 gr suiker en 1 citroen ,het sap er van.
  • Kook de veenbessen in een weinig perenstroop gaar.
  • Vul de gepocheerde peertjes met de veenbessenmoes op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met jenever

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Calorieën: 295kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel).
  • Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden.
  • Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen.
  • Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper.
  • In braadpan 40 g boter verhitten.
  • arkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren.
  • Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden.
  • Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen.
  • Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper.
  • Varkenshaasmedaillons over de borden verdelen.
  • Saus erover schenken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.

Nutrition

Calorieën: 295kcal | Eiwit: 35g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet mignon de porc farci

gevuld varkenshaasje
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Bereidingswijze

  • Open met een lang en puntig mes de varkenshaasjes, zonder door het vlees heen te steken.
  • Maak de paprika's schoon, haal er de pitjes en de zaadlijsten uit en snij ze in fijne brunoise.
  • Maak het gehakt goed op smaak, meng er de groene en rode paprika door.
  • Snij ook het uitje zeer fijn en fruit het in wat boter lichtbruin.
  • Voeg ook dit bij de farce.
  • Voeg ook het ei toe en naar behoefte mie de pain.
  • Vul de varkenshaasjes met farce met behulp van een spuitzak zonder tuit.
  • Sauteer ze mooi bruin en gaar in 30 minuten.
  • Trancheer ze in 1 cm dikke plakjes.
  • Geef er maderasaus bij en pommes frites.

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet mignon de porc aux pruneaux

varkenshaasje met pruimen
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Voer voor gastronomen

Bereidingswijze

  • Leg de avond voor de maaltijd de pruimen in een kom, schenk er de armagnac bij en laat een nacht marineren.
  • Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Was de wortel en snij ze in brunoise.
  • Was het selderijgroen.
  • Smelt 50 g boter in een pan en als ze heet is, voeg dan sjalot, wortel en selderijgroen toe, en geef er wat tijm en het laurierblaadje bij.
  • Laat ze bruin sauteren onder veel roeren.
  • Bestrooi de varkenshaasjes met peper en zout.
  • Draai ze in schijfjes spek en bind er een touwtje omheen.
  • Schep de groenten uit de pan en braad nu de varkenshaasjes in dezelfde boter bruin.
  • Voeg dan weer de groenten toe, en flambeer met bijna alle vocht van de marinade van de pruimen.
  • Haal nu het vlees uit de pan.
  • Bestrooi de groenten met de bloem en laat ook deze kleur krijgen.
  • Geef er dan de bouillon bij.
  • Breng ze op smaak met peper en zout en voeg dan het vlees weer bij de saus en laat een half uurtje met het deksel op de pan zachtjes smoren.
  • Verpulver ondertussen de walnoten in de mixer, doe het fijne gehakt in een kom, voeg het notenpoeder toe en het beetje armagnac dat over is van de marinade.
  • Breng deze farce op smaak met peper en zout.
  • Snij de pruimen aan een kant open, haal de pit eruit en vul ze met bolletjes farce.
  • Sluit ze weer.
  • Snij 8 plakjes spek doormidden en rol in elk half plakje een pruim.
  • Steek er een borrelprikker in.
  • Leg de pruimen bij het vlees 10 minuten voor het einde van het smoren, haal het vlees op tijd uit de pan,houd het warm en laat de pruimen nog 10 minuten zachtjes smoren.
  • Snij de varkenshaasjes in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal, omring ze met de pruimen, passeer de saus door een zeef, verwarm ze nog even en schenk ze over het vlees en de pruimen.
  • Serveer meteen.