Recept afdrukken
No ratings yet

Popiah

verse loempia's
Recept categorieën: Bijgerecht, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

  • 6 grote slabladeren gehalveerd
  • 125 gr. tauge
  • 100 gr. komkommer in dunne reepjes
  • 100 gr. tofu stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
  • 2 eieren hardgekookte gepeld, grofgeprakt
  • 2 lap cheong Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
  • 2 el. rode chilipepers verse fijngehakt, zonder zaadjes
  • 8 teentjes knoflook met zout tot een pasta geperst
  • 4 el. tim cheong zoete zwarte Chinese saus

Omeletjes:

Gekookte vulling:

Bereidingswijze

  • Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
  • Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
  • Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
  • Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
  • Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
  • Op een schaal leggen.
  • De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
  • Voor de vulling olie verhitten.
  • Knoflook en uien glazig bakken.
  • Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
  • Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
  • Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
  • Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
  • Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
  • Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
  • De vulling in een kom doen en af laten koelen.
  • De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
  • Samen met de omeletjes op tafel zetten.

Tips / Opmerkingen

De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Satay Babi

varkensvleessate met ananas pindasaus
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jeroen (achternaam onbekend)

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Het citroengras in de kruidenmolen fijnmalen, dan de gesnipperde sjalotjes toevoegen.
  • Fijnmalen tot er een zachte pasta ontstaat.
  • De pasta in een middelgrote schaal overdoen en goed vermengen met 1 el. olie, de koriander, suiker, het zout en de kurkuma.
  • Het varkensvlees erdoor scheppen.
  • De schaal afdekken en het vlees 2 uur marineren.
  • Voor het grillen van de sate de pindasaus en de ananas in een schaaltje door elkaar roeren.
  • Met een vork lijnen trekken over de schil van de komkommer, deze met zout bestrooien en dat in de schil wrijven.
  • De komkommer vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Het gemarineerde vlees op de satestokjes steken en met een deel van de resterende olie invetten.
  • De grill invetten met de rest van de olie en verhitten.
  • De stokjes op een hoog vuur 4-5 min. grillen tot het vlees gaar is.
  • Keer de stokjes regelmatig tijdens het grillen.
  • De sate in een decoratieve presenteerschaal leggen, garneren met komkommer en ui.
  • Warm serveren met de ananas-pindasaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde varkensfilet met lente groenten en warme knoflookbotersaus

Heerlijk lente gerecht met veel verse groenten van Marsi - 50plusser.nl
Bereidingstijd3 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de kont van de venkel en neem het buitenste blad, een wortel, een ui,
  • De kont en het boven gedeelte van de bleekselderij en twee knoflooktenen en snij dit klein.
  • Zet een pan met water op met hierin de bouillonblokjes en doe de lende erbij, zorg dat deze onderstaat.
  • Breng de bouillon met vlees tot het kookpunt en draai laag, voeg nu de fijn gesneden groenten toe te samen met de kruiden, peperkorrels, jeneverbessen en een eetlepel azijn.
  • Laat alles 3 uur zacht garen, absoluut niet koken !!
  • Maak daarna de knoflook schoon en snij samen met de ui klein, fruit het op laagvuur in een saus pannetje met een scheutje olijfolie.
  • Schep dan vanuit de grote pan met een soeplouche drie flinke lepels bouillon bij de knoflook en ui en voeg de room toe.
  • Laat het geheel zachtjes iets indampen.
  • Maak ondertussen de resterende groente schoon, schil de aubergine en snij in plakken van 1 cm, schil de wortel en en snij de venkel, paprika, aardappel , radijs en bleekselderij in grove stukken.
  • Zeef de bouillon in een andere pan en kook eerst de aardappel 5 minuten en voeg dan de rest van de groenten toe, hou het vlees warm in een stuk folie.
  • Mix de saus met een staafmixer en giet het door een zeef in een ander pannetje, zet daarna de staafmixer er weer in en voeg langzaam de boter en olijfolie toe en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Haal de groente uit de bouillon en verdeel op een schaal, snij het vlees in dunne plakken en dresseer over de groenten en overgiet het geheel daarna met de saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde varkensfilet met lente groenten en warme knoflookbotersaus

Heerlijk lente gerecht met veel verse groenten
Bereidingstijd3 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij de kont van de venkel en neem het buitenste blad, een wortel, een ui,
  • De kont en het boven gedeelte van de bleekselderij en twee knoflooktenen en snij dit klein.
  • Zet een pan met water op met hierin de bouillonblokjes en doe de lende erbij, zorg dat deze onderstaat.
  • Breng de bouillon met vlees tot het kookpunt en draai laag, voeg nu de fijn gesneden groenten toe te samen met de kruiden, peperkorrels, jeneverbessen en een eetlepel azijn.
  • Laat alles 3 uur zacht garen, absoluut niet koken !!
  • Maak daarna de knoflook schoon en snij samen met de ui klein, fruit het op laagvuur in een saus pannetje met een scheutje olijfolie.
  • Schep dan vanuit de grote pan met een soeplouche drie flinke lepels bouillon bij de knoflook en ui en voeg de room toe.
  • Laat het geheel zachtjes iets indampen.
  • Maak ondertussen de resterende groente schoon, schil de aubergine en snij in plakken van 1 cm, schil de wortel en en snij de venkel, paprika, aardappel , radijs en bleekselderij in grove stukken.
  • Zeef de bouillon in een andere pan en kook eerst de aardappel 5 minuten en voeg dan de rest van de groenten toe, hou het vlees warm in een stuk folie.
  • Mix de saus met een staafmixer en giet het door een zeef in een ander pannetje, zet daarna de staafmixer er weer in en voeg langzaam de boter en olijfolie toe en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.
  • Haal de groente uit de bouillon en verdeel op een schaal, snij het vlees in dunne plakken en dresseer over de groenten en overgiet het geheel daarna met de saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Met wodka geflambeerde spaghetti bolognese en gepaneerde varkenslende

Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees, Vlees
porties: 4
Auteur: varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak het spek goudbruin in een grote pan met de rozemarijn.
  • Voeg de ui en de look toe en laat verder stoven.
  • Doe er het gehakt bij en laat nog even kleuren.
  • Flambeer het geheel met wodka en blus met de rode wijn.
  • Laat de wijn inkoken.
  • Voeg de tomaten, de gekonfijte tomaten en de oregano toe.
  • Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  • Doe het deksel op de pan en laat een klein uurtje sudderen.
  • Haal de plakjes varkenslende eerst door de bloem, dan door het losgeslagen eiwit en tenslotte door het paneermeel.
  • Bak 2 minuten op beide kanten in een hete braadpan met olie.
  • Voeg de voorgekookte pasta bij de saus en warm goed door.
  • Leg de spaghetti op de ene helft van het bord.
  • Strooi er wat kaas en enkele blaadjes basilicum overheen en leg de varkenslende ernaast.