Popiah
verse loempia's
porties: 4 personen
ingrediënten
- 6 grote slabladeren gehalveerd
- 125 gr. tauge
- 100 gr. komkommer in dunne reepjes
- 100 gr. tofu stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
- 2 eieren hardgekookte gepeld, grofgeprakt
- 2 lap cheong Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
- 2 el. rode chilipepers verse fijngehakt, zonder zaadjes
- 8 teentjes knoflook met zout tot een pasta geperst
- 4 el. tim cheong zoete zwarte Chinese saus
Omeletjes:
- 125 gr. tarwebloem
- 1 tl. zout
- 300 ml. water
- 5 eieren losgeklopt
- 4 tl. plantaardige olie
Gekookte vulling:
- 1 el. olie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode ui kleine of gewone ui, in dunne ringen
- 1 el. gefermenteerde sojabonen bonensaus
- 100 gr. varkenslende of varkensfilet, in reepjes
- 100 gr. garnalen verse gepeld, koppen en darm aan rugzijde verwijderd
- 250 gr. bamboescheuten uit blik, in dunne reepjes
- 1 grote yam 250 gr. in dunne reepjes indien geen yam te krijgen is, dan 220 gr. extra bamboescheuten
- 1 el. Chinese lichte sojasaus
Bereidingswijze
- Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
- Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
- Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
- Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
- Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
- Op een schaal leggen.
- De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
- Voor de vulling olie verhitten.
- Knoflook en uien glazig bakken.
- Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
- Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
- Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
- Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
- Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
- Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
- Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
- De vulling in een kom doen en af laten koelen.
- De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
- Samen met de omeletjes op tafel zetten.
Tips / Opmerkingen
De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.