Varkensniertjes op Gentse wijze

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gr ham Ganda, Parma in fijne reepjes
  • 6 varkensniertjes gekuiste
  • 200 gr witte champignons
  • 1 fijngesnipperde ui
  • cognac
  • wijn
  • peterselie
  • nieuwe aardappeltjes

Instructies

  • Kruid de gekuiste varkensniertjes met peper en zout en bak ze in boter op.
  • Versnijd de champignons en bak die eveneens op.
  • Voeg de gesnipperde ui bij de niertjes en men de reepjes ham er goed onder.
  • Voeg de champignons toe, flambeer het geheel met cognac en blus met een beetje wijn; kruid daarna.
  • Bestrooi met versgehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien op met gebakken nieuwe aardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst België