Varkensreepjes met paddestoelen uit de wok

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram hamlappen in smalle reepjes
  • zout peper
  • 8 blaadjes salie versgesneden / of gedroogde salie
  • 100 gram Gorgonzola
  • liter crème fraîche
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 60 gram kruidenboter
  • 2 bosuitjes gesneden
  • 80 gram Parmaham in reepjes
  • 100 gram champignons in reepjes
  • 100 gram oesterzwammen in reepjes
  • 100 gram shii-take in reepjes

Instructies

  • Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie.
  • Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de tomatenpuree op laag vuur tot een gladde crème.
  • Verhit de kruidenboter in een wok en roerbak de reepjes vlees en de bosuitjes hierin tot het vlees bruin is.
  • Voeg de ham en de paddestoelen toe en roerbak ze ± 2 minuten mee.
  • Zet het vuur laag en schep er de Gorgonzolacrème door.
  • Laat het gerecht even doorkoken en voeg dan zo nodig nog wat zout en pepertoe.
  • Geef er groene lintmacaroni en een frisse salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees