Varkensreepjes met paddestoelen uit de wok
Ingrediënten
- 400 gram hamlappen in smalle reepjes
- zout peper
- 8 blaadjes salie versgesneden / of gedroogde salie
- 100 gram Gorgonzola
- ⅛ liter crème fraîche
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 60 gram kruidenboter
- 2 bosuitjes gesneden
- 80 gram Parmaham in reepjes
- 100 gram champignons in reepjes
- 100 gram oesterzwammen in reepjes
- 100 gram shii-take in reepjes
Instructies
- Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie.
- Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de tomatenpuree op laag vuur tot een gladde crème.
- Verhit de kruidenboter in een wok en roerbak de reepjes vlees en de bosuitjes hierin tot het vlees bruin is.
- Voeg de ham en de paddestoelen toe en roerbak ze ± 2 minuten mee.
- Zet het vuur laag en schep er de Gorgonzolacrème door.
- Laat het gerecht even doorkoken en voeg dan zo nodig nog wat zout en pepertoe.
- Geef er groene lintmacaroni en een frisse salade bij.