Varkensribbetjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg varkensribbetjes
  • 25 uitjes
  • ½ liter braadjus of bruine fond
  • tijm
  • laurier
  • 50 gr peterselie gehakte
  • suiker
  • azijn
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gr boter
  • 50 gr aardappelbloem of maïszetmeel

Instructies

  • Kleur de varkensribbetjes in bruisende boter.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en laat verder kleuren, de ui mag niet verbranden.
  • Kruid met suiker, laat eventjes karameliseren en blus met een scheutje azijn.
  • Bevochtig met de bruine fond, voeg tijm en laurier toe en breng aan de kook.
  • Laat het gebraad op een klein vuurtje zachtjes gaar worden.
  • Bind eventueel met opgelost aardappel- of maïszetmeel.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat doorkoken en versier voor het serveren met gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België