Konijnenpastei
ingrediënten
- 1 konijn in stukken verdeeld
- 250 g mager kalfsvlees
- 250 g varkensvlees
- 200 g vet spek
- 1 dl droge witte wijn
- 1 dl porto of madera
- 1 glas cognac
- peterselie
- snufje dragon gedroogde
- peper
- zout
Voor de marinade
- 2 dl witte wijn
- 2 uien
- teentje knoflook facultatief
- 1 dozijn zwarte peperbollen
- 1 bosje peterselie
- 2 kruidnagels
- zout
Bereidingswijze
- Het konijn 2 dagen laten marineren met de wijn, de in rondjes gesneden uien, het gepelde knoflook, de specerijen en de takjes peterselie.
- Leg het konijn nu in een kastrol, samen met het kalfs- en varkensvlees en met het spek.
- Voeg er 1 dl witte wijn aan toe, met de marinade en laat gedurende 3 uren sudderen.
- Bij halve kooktijd, er de cognac bijdoen, de porto en de dragon.
- Het konijn ontbenen.
- Dit gaat vrij gemakkelijk.
- Indien niet, laat dan nog een weinig koken.
- Al het vlees ruwweg hakken en goed vermengen.
- Ferm samen kneden.
- Deze bereiding opeen tassen in een terrein en overgieten met het kooknat.
- Op gedurende 1 uur afgedekt in een middelmatig warme oven plaatsen.
- Draai het deksel van het terrein om (de bolle kant naar beneden) en leg daarop een of ander gewicht.
- Twee dagen in de koelkast bewaren alvorens op to dienen met augurken en uitjes.
- Gameren met tuiltjes peterselie.
Tips / Opmerkingen
Deze pastei laat zich minstens 14 dagen bewaren in de koelkast.