Recept afdrukken
No ratings yet

Tortilla met paprika en chorizo

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 minuten uitbakken.
  • Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden.
  • Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan
  • scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 minuten gaar maar niet bruin bakken.
  • Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak.
  • Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen.
  • Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15
  • minuten bakken tot bovenkant droog is.
  • Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 minuten bakken.
  • Tortilla in pan 10 minuten laten afkoelen en in 8 punten snijden.
  • Over de borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een frisse salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderbraadworst met in bier gestoofde zuurkool

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • In hapjespan 50 g boter verhitten en ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Zuurkool, bier, laurierblad en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Zuurkool op laag vuur ca. 20 minuten stoven.
  • In braadpan 50 g boter verhitten en braadworsten op matig vuur in 15 minuten rondom bruin
  • en gaar bakken.
  • Uit pan nemen en worsten in plakjes snijden.
  • Aardappels afgieten en even laten uitdampen.
  • Zuurkool en aardappels over vier borden verdelen, braadworst erbij leggen en wat grove mosterd ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode kool en zuurkool met peertjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In 2 pannen elk 1 eetlepels boter verwarmen.
  • In 1 pan rodekool en in andere pan zuurkool 25 minuten zachtjes stoven.
  • Aardappels afgedekt in 20 minuten gaarkoken.
  • Runderrookworsten in hun verpakking nà 5minuten bovenop aardappels leggen en meewarmen.
  • Stoofpeertjes met stoofvocht zachtjes opwarmen.
  • Aardappels afgieten en even laten staan (droogstomen), paar keer omschudden.
  • Rookworsten halveren.
  • Rodekool en zuurkool over vier borden verdelen.
  • Rookworst, aardappels en peertjes ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ribeye met rode wijnsaus, gebakken aardappels en witlof

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in gelijke partjes snijden en droogdeppen.
  • In (hapjes)pan 2 eetlepels boter verhitten.
  • Aardappels toevoegen, met zout en peper bestrooien en in 20 minuten afgedekt op laag vuur gaar laten worden.
  • Pan regelmatig schudden (deksel niet van pan nemen!).
  • In een steelpan knoflook in 1 eetlepel boter fruiten.
  • Wijn erbij schenken en op hoog vuur kort inkoken.
  • Vleesfond en tijm toevoegen en laten inkoken tot sausdikte.
  • Koude boter snel met garde door jus kloppen.
  • Saus met zout en peper op smaak brengen en warm houden.
  • Witlof halveren en in de lengte in repen snijden.
  • In koekenpan witlof in 2 eetlepels boter in 10 minuten goudgeel bakken,af en toe omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Grillpan verhitten.
  • Ribeye met zout en peper bestrooien en met olie bestrijken.
  • Vlees op hoog vuur 4-8 minuten grillen, halverwege keren.
  • Aardappels, witlof en ribeye over vier borden verdelen.
  • Sjalot en saus over vlees scheppen

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovengehakt met broccoli

AllerHande 2007
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Ovenschotel, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Kneed het gehakt door met het ei, de helft van de geraspte kaas, een theelepel zout en (versgemalen) peper naar smaak.
  • Verdeel het gehakt in de ovenschaal. Schep de tomatenblokjes erover en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Plaats het gehakt 25 minuten in de oven.
  • Kook de aardappels in 15-20 minuten afgedekt in een bodempje water.
  • Kook de broccoliroosjes 5 minuten in gezouten water, spoel ze af met koud water.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok of een grote koekenpan, bak de rode ui hier al omscheppend in tot die lichtbruin begint te kleuren.
  • Schep nu de knoflook en de broccoli erbij.
  • Bak nog 5 minuten goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Besprenkel de aardappels voor het serveren met olijfolie en (zee)zout.
  • Serveer met de broccoli en een stuk ovengehak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marmitako

stoofschotel met tonijn en paprika / AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verwarmen en ui 5 minuten fruiten.
  • Knoflook en paprika blokjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 minuten zachtjes bakken.
  • Aardappelblokjes door paprika mengsel scheppen.
  • Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen.
  • Vuur lager draaien en geheel on-afgedekt 15 minuten laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is.
  • Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen.
  • Deksel op de pan leggen en het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knolselderijgratin

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg al roerend de bloem bij de boter en laat 1-2 minuten op laag vuur koken.
  • Schenk al roerend de melk erbij (schenk een nieuwe scheut er pas bij als de vorige is
  • opgenomen).
  • Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schaaf de knolselderij en aardappels met een dunschiller in plakjes.
  • Doe ze in een ovenschaal, schep ze om met zout en peper en verdeel de mosterdsaus
  • erover.
  • Laat de gratin in 35 minuten gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Saus klontert als de bloem niet goed is opgenomen.
De oplossing is eenvoudig: giet de saus door een zeef, zodat de klonten achterblijven.
Breng opnieuw aan de kook terwijl u goed roert en de saus is glad.
Wilt u de gratin van tevoren klaarmaken?
Laat de gratin gaar worden in de oven, laat hem afkoelen en bewaar 'm tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats.
Verwarm de gratin vervolgens 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een
voorverwarmde oven van 175 °C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Klassieke Zwitserse raclette

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Zwitserland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en in ca. 20 minuten in schil gaarkoken.
  • Aardappels afgieten, iets laten afkoelen en dan ongeschild in dikke plakken snijden.
  • Plakken aardappel en kaas rangschikken op bord.
  • Kom augurkjes en zilveruitjes ernaast zetten.
  • Plak kaas in pannetje leggen en onder grillelement laten smelten.
  • Kwart van aardappelplakken op grillplaat kort opwarmen.
  • Aardappelplakken naast elkaar op bord leggen, plak ham erop leggen en gesmolten kaas erop scheppen.
  • Kaas licht bestrooien met paprikapoeder en peper.
  • Wat augurkjes en zilveruitjes naast raclettegerecht scheppen.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met rauwe ham erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kipcurry AllerHande

AllerHande 2007
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de olie in een grote braadpan en fruit hierin de uien en knoflook op laag vuur in 5
  • minuten glazig.
  • Schep de currypasta erdoor en warm deze heel even mee.
  • Leg de stukken kip in het currymengsel en bak ze in 5 minuten lichtbruin.
  • Snijd de broccoli in roosjes van de stronk.
  • Schil de stronk en snijd hem in plakjes.
  • Snijd de aardappels in blokjes.
  • Voeg de tomatenblokjes aan het kipcurrymengsel toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Schep de aardappelblokjes en de plakjes broccolistronk erdoor en schenk de bouillon erbij.
  • Breng het geheel aan de kook en laat de curry op laag vuur in 30 minuten gaar worden.
  • Voeg na 20 minuten de broccoliroosjes toe en kook ze beetgaar in de curry.
  • Breng de curry op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst, een schep Griekse yoghurt en korianderblaadjes.
Schep de helft van de afgekoelde curry in een grote diepvriesbak.
Sluit de bak af en vries de curry in.
Bevroren curry kun je twee maanden bewaren.
Ontdooi en verwarm de curry in de magnetron of op laag vuur.
Deze hoeveelheid curry is bedoeld voor 2 x 4 personen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met citroen jus en kropsla

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Een citroen uitpersen, andere schoonboenen en in plakjes snijden.
  • Kip in braadslede leggen, met 2 eetlepels olie invetten en besprenkelen met 2 eetlepels citroensap.
  • Citroenplakjes in buikholte stoppen.
  • Kip met zout en peper bestrooien en op borst in braadslede leggen.
  • Aardappels omscheppen met zout, peper en 1 eetlepel olie en rond kip leggen.
  • Braadslede in midden van oven schuiven en kip in ca. 1 uur bruin en gaar laten worden, na 45 minuten kip omdraaien.
  • In slakom dressing kloppen van rest van olie, 1 eetlepel citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Sla en uiringen erdoor mengen. Uiringen erop leggen.
  • Kip en aardappels uit braadslede nemen en warm houden.
  • Bouillon in braadslede schenken, aanbaksels losroeren en jus in steelpan overschenken.
  • Jus op hoog vuur iets inkoken, op smaak brengen met peper en citroensap.
  • Kip in stukken snijden en serveren met aardappels, citroen jus en kropsla.