Tortilla met paprika en chorizo
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g chorizoworst in blokjes
- 500 g vastkokende aardappels
- 2 uien in ringen
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 6 eieren
- 50 g pittige kaas grofgesneden
- 1 rode paprika in stukjes
Bereidingswijze
- In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en chorizo op zacht vuur 5 minuten uitbakken.
- Intussen aardappels schoonboenen en in dunne plakjes snijden.
- Chorizo uit pan nemen. Ui, knoflook en aardappel door bakvet van chorizo in koekenpan
- scheppen en op laag vuur afgedekt in 10-12 minuten gaar maar niet bruin bakken.
- Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met zout en peper naar smaak.
- Kaas, chorizo, paprika en aardappelmengsel door ei scheppen.
- Eimengsel direct over bodem van koekenpan verdelen en tortilla op matig hoog vuur 10-15
- minuten bakken tot bovenkant droog is.
- Eventueel met behulp van deksel keren en onderkant nog 2-3 minuten bakken.
- Tortilla in pan 10 minuten laten afkoelen en in 8 punten snijden.
- Over de borden verdelen.
Tips / Opmerkingen
Lekker met een frisse salade.