Geroosterde Lentegroentesalade met Pittige Kaas

Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g peultjes gehalveerd
  • 100 g groene aspergetips zonder onderste plakje
  • 125 g minimaïs gehalveerd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 250 g cherrytomaten gehalveerd
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Grofgemalen zwarte peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 75 g veldsla gewassen en gedroogd
  • 100 g pittige kaas in dunne krullen geschaafd

Instructies

  • Maak de peultjes schoon en halveer de grote exemplaren.
  • Snijd een plakje van de onderkant van de aspergetips.
  • Halveer de minimaïs in de lengte.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
  • Bak de maïskolfjes en peultjes gedurende 1 minuut.
  • Voeg de overige groenten toe en bak nog 3 minuten zachtjes, af en toe omscheppen.
  • Draai het vuur uit.
  • Schenk de balsamicoazijn in de pan, bestrooi de groenten met peper en zout, en schep nogmaals om.
  • Laat het geheel iets afkoelen.
  • Verwijder de worteltjes van de veldsla en verdeel de sla over vier borden.
  • Schep op elk bord een kwart van het groentemengsel en lepel de marinade erover.
  • Schaaf met een dunschiller kleine krullen pittige kaas erboven.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Lunch / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch