Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillorolletjes met kleine champignons

Aller Hande 1997
Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Lunch
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 220kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Bosui en kleine champignons 3 minuten fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en ketoembar.
  • Bakplaat invetten.
  • Elk vel fillobladerdeeg halveren en bestrijken met olijfolie.
  • Champignonvulling over fillodeeg verdelen.
  • Zijkanten van deeg over vulling vouwen.
  • Deeg oprollen.
  • Rolletjes op bakplaat leggen en bestrijken met olijfolie.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven fillorolletjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaarbakken.
  • Op vier borden leggen.
  • Sambalsaus ernaast scheppen.

Nutrition

Calorieën: 220kcal | koolhydraten: 22g | Eiwit: 5g | Vet: 13g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillobladerdeeg tompouce

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Gebak, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat invetten.
  • In steelpan boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Licht bestrooien met poedersuiker.
  • Nog 1 vel deeg erop leggen.
  • Weer bestrijken met boter en bestrooien met poedersuiker.
  • Uit deegstapeltje met uitsteekvormpje 4 rondjes steken.
  • Op dezelfde manier nog 3 deegstapeltjes maken en hieruit nog 12 deegrondjes steken (= 16 deegrondjes in totaal).
  • Deegrondjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Deegrondjes uit oven nemen en helemaal laten afkoelen.
  • Tot gebruik deegrondjes in goed afsluitbare trommel bewaren.
  • 2 Sinaasappels uitpersen.
  • Andere sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Met scherp mesje partjes boven kom tussen vliesjes lossnijden, hierbij sap opvangen.
  • Opgevangen sap aan rest van sinaasappelsap toevoegen.
  • In steelpan sinaasappelsap met suiker al roerend zachtjes verwarmen tot suiker is opgelost.
  • Saus zachtjes in ca. 3 á 4 minuten laten inkoken.
  • Likeur erdoor roeren.
  • Sinaasappelpartjes erin leggen.
  • Saus laten afkoelen.

BEREIDEN:

  • Gemberbolletjes fijnsnipperen.
  • In kom room met vanillesuiker stijfkloppen.
  • Gembersnippers erdoor scheppen.
  • Op vier borden elk 1 deegrondje leggen.
  • Elk deegrondje voorzichtig bestrijken met ca. 1 eetlepel gemberroom.
  • Tweede deegrondje erop leggen en voorzichtig bestrijken met gemberroom.
  • Derde deegrondje erop leggen en weer voorzichtig bestrijken met gemberroom.
  • Eindigen met deegrondje.
  • Sinaasappelpartjes uit saus scheppen en op 'tompouces' leggen.
  • Saus erover en ernaast schenken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillobladerdeegpie met appel

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • In keukenmachine walnoten fijnmalen. 25 g Boter, 50 g suiker, citroenrasp, ei, bloem en helft van kaneel toevoegen en geheel mengen tot samenhangende massa ontstaat.
  • Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Rest van suiker en kaneel erover strooien.
  • In steelpan 15 g boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • Vorm invetten. 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
  • Dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Ander vel deeg in 'stervorm' erop leggen en bestrijken met boter.
  • Op zelfde wijze nog 3 vellen erop leggen en bestrijken met boter.
  • Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over rand van vorm laten hangen.
  • Walnotenmengsel over deeg verdelen.
  • Appelmengsel erop scheppen.
  • Overhangend deeg over vulling terugvouwen.
  • Tot gebruik pie afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Pie in midden van oven ca. 25 minuten bakken.
  • Intussen in steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • 2 Vellen fillobladerdeeg uitspreiden op aanrecht en bestrijken met boter.
  • 1 Vel in driehoekjes van ca. 6 x 6 snijden.
  • Pie uit oven nemen.
  • Hele vel deeg erop leggen en hoekjes terugvouwen.
  • Driehoekjes erover strooien.
  • Pie terugzetten in oven en in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pie uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen tot lauwwarm.
  • (Als u een vorm met losse bodem gebruikt: pie uit vorm nemen.)
  • Pie bestrooien met poedersuiker en met scherp mes in 4 punten snijden.
  • Eventueel serveren met vanillevla.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillobladerdeegpakketjes met prei

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • Preien schoonmaken.
  • Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden.
  • In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen.
  • Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat invetten. In steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vel in lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter.
  • Op korte kant van deeglap ca. 1 cm van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen.
  • Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen.
  • Driehoekje bestrijken met boter.
  • Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken.
  • Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes en toefjes peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillobladerdeeg kaasbakje

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ei, Kaas, Ontbijt, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • Oven voorverwarmen op' 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat-bekleden met bakpapier.
  • Soufflébakjes omgekeerd op bakplaat zetten.
  • In steelpan 50 g boter zachtjes laten smelten, niet bruin laten worden.
  • Op aanrecht 4 vellen fillobladerdeeg uitspreiden.
  • Vellen dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vellen met ingevette kant naar beneden over soufflébakjes leggen en losjes in vorm van bakjes vouwen. Buitenkant van vellen bestrijken met gesmolten boter.
  • Andere 4 vellen deeg er overheen leggen en bestrijken met gesmolten boter. 25 g
  • Geraspte kaas erover strooien, zó dat kaas ook aan zijkanten van deegbakjes blijft plakken.
  • In oven deegbakjes in ca. 15 minuten bruin en knapperig bakken.
  • Deegbakjes van soufflébakjes nemen en omgekeerd op bakplaat zetten. 25 g Kaas erin strooien.
  • In oven deegbakjes nog ca. 5 minuten bakken.
  • Deegbakjes uit oven nemen en op taartrooster helemaal laten afkoelen.
  • Tot gebruik in grote, goed afsluitbare trommel bewaren.

BEREIDEN:

  • Ham in dunne reepjes snijden.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1 cm knippen.
  • In kom eieren loskloppen met koffieroom, zout en peper.
  • Rest van kaas erdoor roeren. In (koeken)pan rest van boter smelten.
  • Eiermengsel toevoegen en al roerend op zacht vuur langzaam laten stollen tot eiermengsel gaar is en mooi glanst.
  • Deegbakjes op vier borden zetten.
  • Roerei erin scheppen.
  • Hamreepjes en bieslook erover strooien.
  • Direct serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillodeegtaart met broccoli en serranoham

Allerhande 03 2005
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fillodeeg in 2 uur ontdooien.
  • Broccoli in ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • In vergiet met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en voorzichtig uitvouwen.
  • Met keukenkwastje 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en met ruime overhangende rand in quichevorm leggen.
  • Weer 3 vellen fillodeeg bestrijken met olie en op dezelfde manier in vorm leggen, maar iets verspringen.
  • Dit nog 1 keer herhalen; quichevorm moet nu royaal met fillodeeg bedekt zijn.
  • In kom eieren loskloppen met yoghurt.
  • Feta en peper naar smaak erdoor roeren.
  • Eimengsel in vorm schenken en broccoliroosjes erin leggen.
  • Ham in repen snijden en losjes erover verdelen.
  • Laatste vel fillodeeg verfrommelen en op vulling leggen.
  • Overhangende fillodeeg losjes en onregelmatig over vulling vouwen.
  • Taart tot bereiden in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Deeg bovenop taart licht bestrijken met olie.
  • Taart een richel onder midden in oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een salade of met tomatensaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Fillodeegdriehoekjes met feta

Allerhande 11 2005
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Deze knapperige, gevulde pakketjes zijn niet moeilijk te maken.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Snijd een rode paprika en een gele paprika in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel hete olijfolie met knoflook en komijn in 10 minuten al omscheppend gaar.
  • Neem de pan van het vuur en schep de feta, koriander en het citroensap erdoor.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snijd de vellen fillodeeg in de lengte in drie gelijke repen en bestrijk de randen dun met olijfolie.
  • Schep op elke rechter onderhoek een eetlepel van het fetamengsel.
  • Vouw de repen deeg driehoeksgewijs tot pakketjes op.
  • Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olijfolie en strooi er een beetje sesamzaad over.
  • Bak in de oven in 15-20 minuten goudbruin.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige loempia met entrecote

Recept categorieën: Rundvlees
porties: 4
Calorieën: 375kcal

Bereidingswijze

  • Voorbereiding
  • (Ca. 2 uur van tevoren fillobladerdeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien.)
  • Bosuitjes en wortel schoonmaken en in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm snijden.
  • Steeltjes van spinazie verwijderen.
  • Helft van koriander grof hakken.
  • Fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
  • Entrecotes aan beide kanten dun bestrijken met oestersaus.
  • Op vellen fillobladerdeeg elk 1 entrecote leggen.
  • Spinazie, bosui, gehakte koriander en helft van wortel erover verdelen.
  • Zijkanten van deeg over korte kanten van entrecotes vouwen.
  • Fillobladerdeeg rond entrecotes tot pakketjes dichtvouwen.
  • Rand met beetje water dichtplakken.
  • Gember schillen en heel fijnhakken.
  • In kommetje sojasaus, gember en 1 eetlepel roerbakolie mengen.
  • Bereiden
  • Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Loempia`s royaal bestrijken met roerbakolie en op bakplaat in midden van oven in ca. 20 a 25 minuten gaar en knapperig bruinbakken.
  • Intussen rettich schillen en in dunne plakjes schaven.
  • Rettich, rest van wortel en korianderblaadjes over vier borden verdelen.
  • Uit oven loempia`s met
  • scherp glad mes opensnijden en helften schuin op rettich leggen.
  • Direct serveren.
  • Dipsausje apart serveren.

Tips / Opmerkingen

Wijn

In de smaak van deze loempia`s zijn met name de gemberwortel en sojasaus dominant. Daarom is hier een lichtzoete, fruitige maar frisse en toch vrij krachtige witte wijn, zoals Charles de Valmer uit Vouvray, een uitstekende keus. Serveertemperatuur: 8-10 "C.

Nutrition

Calorieën: 375kcal | koolhydraten: 19g | Eiwit: 28g | Vet: 22g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische loempia's

AllerHande 11 2005
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Vietnam
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Heerlijk knapperige groenten zitten er in deze loempiaatjes verstopt.
  • Verhit frituurolie in een frituurpan tot 180 ºC.
  • Rasp de wortel en courgette in grove flinters.
  • Snijd de blaadjes de takjes munt fijn en hak de pinda's fijn.
  • Snijd de vellen fillodeeg in de lengte doormidden.
  • Bestrijk de randen van het deeg dun met olie.
  • Verdeel de wortel, courgette en taugé in kleine bergjes over de onderkanten van de repen deeg.
  • Bestrooi de groenten met de pinda's, munt, zout en peper naar smaak.
  • Vouw de zijkanten van het deeg over de vulling en rol het deeg op; plak de randen vast met wat olie.
  • Frituur de loempia's in 2-3 minuten rondom goudbruin.
  • Serveer er om te dippen zoete chilisaus bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse fillodeeghapjes met feta

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Warme hapjes
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Spinazie kort in kokend water met zout onderdompelen en goed laten uitlekken.
  • Feta en koriander in keukenmachine grof malen.
  • Ook spinazie in keukenmachine grof malen.
  • Cayennepeper en zout naar smaak toevoegen.
  • (In magnetron) boter smelten en met kwastje op fillodeegvellen strijken.
  • Twee stapeltjes van 3 vellen maken.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden en eerste stapel deegvellen hierop leggen.
  • Spinazie gelijkmatig erover verdelen, fetamengsel erover strooien en afdekken met tweede stapel deegvellen.
  • Bovenkant fillodeeg bestrijken met ei en bestrooien met sesamzaad en paprikapoeder.
  • Deeg met scherp mes in vierkantjes van 6 bij 6 cm snijden.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en deeghapjes in 25 minuten goudbruin en gaar bakken.