In venkel gestoofde konijnenbout
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 venkelknol
- 4 konijnenbouten
- 2 eetlepels grove mosterd
- 50 g boter
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 3 eetlepels anijsdrank bijv. pernod
- 100 ml venkelthee
- 250 g kastanjechampignons
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Venkel wassen en in dunne plakken snijden; venkelgroen bewaren.
- Konijnenbouten insmeren met mosterd en met zout en peper bestrooien.
- In braadpan met dikke bodem boter verhitten en bouten rondom bruinbakken.
- Venkel en knoflookplakjes rond bouten in pan leggen.
- Anijsdrank en thee in pan schenken en aan de kook laten komen.
- Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en bouten afgedekt in 45-60 min. gaarstoven. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren.
- In wok of koekenpan olie verhitten en champignons op hoog vuur 5 min. roerbakken.
- Bestrooien met zout en peper.
- Achtergehouden venkelgroen fijnsnijden.
- Konijnenbouten in warme schaal leggen en in oven (175°C)of onder aluminiumfolie warmhouden.
- Champignons door venkel scheppen.
- Groenten met schuimspaan uit pan nemen en over vier borden verdelen.
- Konijnenbouten erop leggen en garneren met fijngesneden venkelgroen.