Recept afdrukken
No ratings yet

Basilicumkip

Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Voor de marinade: doe basilicum, olijfolie, witte wijnazijn en een snufje zout en peper in een
  • keukenmachine.
  • Laat dit draaien tot een gladde saus ontstaat.
  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe insnijdingen in de kipfilets.
  • Leg de kipfilets met de ingesneden kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de bereide marinade en gebruik een kwastje om de insnijdingen volledig met de marinade te bedekken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet de kipfilets minstens 4 uur in de koelkast.
  • Grill de gemarineerde kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan.
  • Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Draai de kipfilets regelmatig om zodat ze gelijkmatig gegrild worden.
  • Serveer de basilicumkip en geniet van de smaakvolle bereiding!

Notities

De marinetijd in de koelkast zorgt ervoor dat de smaken goed doordringen in hetvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôtes met Waterkerssaus

Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

Maak eerst de saus:

  • Smelt de boter in een koekenpan en fruit de sjalotjes op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Voeg na 5 minuten de wijn, vleesfond en 2/3 van de waterkers toe en kook het vocht tot de
  • helft in.
  • Pureer de massa met een staafmixer, voeg de room toe en laat de saus op laag vuur nog
  • wat inkoken.
  • Voeg de overgebleven waterkers toe en pureer deze even mee.

Bereid het vlees:

  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit de boter en bak de entrecotes op hoog vuur gaar in 4 minuten aan elke kant voor een
  • medium bereiding.

Notities

Serveer de entrecotes met de smaakvolle waterkerssaus.
Geniet van dit heerlijke Spaanse gerecht met malse entrecôtes en een verrukkelijke waterkerssaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm op de barbecue

Recept categorieën: Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Kruid de zal moten met zeezout, gehakte dille, versgemalen peper en een beetje olie.
  • Laat ze minimaal 1 uur marineren.
  • Gril de zalmmoten op de barbecue tot ze gaar zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborsten in Sinaasappelsaus

Recept categorieën: Eend, Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Zorg ervoor dat je mooie eendenborsten hebt met het vel er compleet aan.
  • Dep de eendenborsten goed droog en snijd ze aan de velkant ondiep kruislings in op ongeveer 1½ centimeter afstand van elkaar.
  • Wrijf de eendenborsten in met versgemalen peper en een klein beetje zout, vergeet de insneden niet.
  • Bak de eendenborsten in een droge pan op matig hoog vuur aan de velkant.
  • Draai ze om en bak de andere zijde in het gesmolten eendenvet op matig vuur bruin.
  • De bedoeling is om het vet uit de eend goed te laten smelten en de huid krokant te bakken.
  • Haal de eendenborsten uit de pan wanneer ze een mooie kleur hebben.
  • Pak ze in aluminiumfolie en laat ze tien minuten rusten.
  • Het is belangrijk om ze niet te lang te bakken, want eendenborsten moeten binnenin roze en mals zijn.
  • Giet het overtollige braadvet af, maar laat wat achter in de pan.
  • Voeg een klontje boter toe om de saus te maken.
  • Laat de boter lichtbruin worden en blus deze af met vers sinaasappelsap.
  • Voeg sinaasappelmarmelade, versgemalen peper en wat zout (tenzij je gezouten boter hebt gebruikt, in welk geval je het zout moet aanpassen) toe.
  • Laat het geheel kort inkoken.
  • Proef de saus en voeg een druppel citroensap toe als deze te zoet is.
  • Je kunt ook een scheutje Grand Marnier of Triple Sec likeur toevoegen voor extra smaak.
  • Snijd de eendenborsten schuin in plakken.
  • Giet het vrijgekomen sap bij de saus en zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt.
  • De dikte van de plakken zal je vertellen hoe gaar ze zijn.
  • Als de plakken nog roze van
  • binnen zijn, laat ze dan drie tot vier minuten opwarmen in de saus om ze precies goed te krijgen.
  • Warm de schaal en de saus goed op en leg de plakken eendenborst dakpansgewijs in de saus.
  • Serveer en geniet van je heerlijke eendenborsten in sinaasappelsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische frittata

Recept categorieën: Ei
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de aardappelen in een pan met weinig wateren wat zout gedurende 20minuten, tot ze beet gaar zijn.
  • Giet ze af en stoom ze enkele minuten goed droog.
  • Snijd ze in plakken.
  • Klop de eieren los met de peterselie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
  • Verhit 20 g boter in een koekenpan en fruit de ui gedurende 5 minuten op laag vuur.
  • Voeg de suiker en azijn toe en roer tot de suiker is opgelost.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Leg de aardappelen in de pan en daarop de gekaramelliseerde ui.
  • Schenk het eimengsel erover, zet het vuur laag en bak de frittata gedurende 20 minuten tot de onderkant bruin is.
  • Doe de deksel op de pan om de bovenkant helemaal te laten stollen of zet de pan kort onder de grill.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rempah

Javaanse pittige gehaktballetjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit.
  • De lombok en de sjalotjes erbij.
  • Voeg zout en peper naar smaak,de rest van de specerijen, het losgeklopte ei, ketjap, paneermeel en de kokos toe.
  • Kneed het mengsel goed door en vorm er balletjes van.(ongeveer 35/40 balletjes haal je hier uit.)
  • Laat de balletjes circa 1 uurtje intrekken in de koelkast.
  • Rol de balletjes door de apart gehouden kokos.
  • Daarna lekker goudbruin bakken in de wadjang. -kan natuurlijk ook in een gewone diepe pan.

Notities

gaar de balletjes eventjes voor in de magnetron, ze hoeven dan niet zo lang in de wadjan en je weet zeker dat ze gaar van binnen zijn.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met sinaasappel en feta

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Salade
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Boen 1 sinaasappel schoon en rasp met een fijne rasp 1 eetlepel van de schil dun (alleen het oranje) af.
  • Pers de vrucht uit.
  • Pel de 2 andere sinaasappels en snijd ze in halve plakjes.
  • Meng spinazie, rucola en munt en verdeel dit over een platte schaal.
  • Schik de halve sinaasappelplakjes erover en bestrooi de salade met de fetablokjes.
  • Roer een dressing van mayonaise, yoghurt, honing, sinaasappelsap en rasp en breng op smaak met zout, peper en een snufje kaneel en paprikapoeder.
  • Besprenkel de salade met de dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti van onbekende auteur

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Bak het gehakt rul in de wok, daarna de paprika champignons en ui.
  • Daarna bak je de knoflook mee.
  • Pureer de tomaten in de hakmolen en voeg dat bij het gehaktmengsel samen met de spaghettisaus.
  • Breng op smaak met sambal, de suiker, sojasaus en rozemarijn.
  • Kook de spaghetti en het is klaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gerookte forel met aardbeien

Zo makkelijk, maar ook heel lekker.
Recept categorieën: Fruit, Vis, Voorgerechten
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Pak ruime glazen
  • Leg onderin een beetje rucola
  • Meng in een schaal de forel, aardbeien en citroenolie
  • Verdeel dit over de glazen en maak af met de gemalen peper
  • Smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met watermeloen en quinoa

Heerlijk fris!
Recept categorieën: Fruit, Salade

Ingrediënten

Instructies

  • Alles goed roeren met een beetje citroenolie.