Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde champignons

Recept categorieën: Groenten, Hapjes
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 18 stuks
Auteur: Tina de Vries / Ned. Vegetariërsbond

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 C.
  • Was de champignons en verwijder de steeltjes.
  • Snijd de steeltjes klein.
  • Rasp de kaas.
  • Vermeng de port, het paneermeel en de kaas.
  • Snijd het tomaatje fijn en roer door het kaasmengsel.
  • Snijd de bosui heel fijn.
  • Verhit een beetje olie.
  • Bak daarin de steeltjes van de champignons met de bosui en de knoflook goudbruin.
  • Roer de groente door het kaasmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  • Vul de champignons met het mengsel en zet 10-15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 C.
  • Serveer op een mooi schaaltje.

Tips / Opmerkingen

Warm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Martabak

Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Voor het deeg:

Bereidingswijze

We gaan eerst het het deeg maken:

  • Het meel in een kom doen en onder flink roeren beetje bij beetje het water bij de bloem doen, tot een soepele bal ontstaat.
  • Hoe langer men kneed, des te soepeler het deeg wordt.
  • Gooi het deeg af en toe hard op de tafel, zodat de lucht uit het deeg kan ontsnappen.
  • Daarna laat je het deeg een uurtje rusten onder, bijv.een vochtige theedoek.

De vulling:

  • De gesneden uitjes fruiten in de margarine, het gehakt erbij doen en goed door elkaar mengen.
  • Op smaak brengen met peper (mag best wel een beetje veel), zout en de andere kruiden.
  • De fijngesneden prei, selderie en de 10 eieren er door mengen en blijven roeren, totdat de eieren net gaan stollen.
  • Gas uit zetten en de vulling laten afkoelen.
  • Nu verdelen we het deeg in bolletjes zo groot als een flink ei.
  • Ieder bolletje wordt nu dun uitgerold (ong.3mm dik) De vulling wordt op een deeglapje gelegd en het deeg vouwen we om de vulling heen.
  • Als alles klaar is, frituren we de martabaks in ruim olie aan beide kanten goud bruin.
  • Laat deze, heerlijke martabaks, eventjes uitlekken op wat keukenpapier.
  • Smakelijk.....

Recept afdrukken
No ratings yet

Quorn Fijngehakt met Hoisinsaus en mie

Bereidingstijd12 min
Recept categorieën: Curry's, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de Quorn Stukjes 2 à 3 minutes totdat ze goud bruin zijn.
  • Voeg de bosuitjes, citroengras, knoflook en groene curry pasta toe en laat het geheel 2 à 3 minuten zachtjes koken.
  • Voeg dan de kokoscrême, de bouillon en limoenblaadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en breng het geheel aan de kook.
  • Laat daarna nog 5 minuten sudderen.
  • Verwijder de limoenblaadjes.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct met Basmati rijst of noodles.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gravad lax 2

Recept categorieën: Hapjes, Koude Hapjes, Vis, Zalm
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd in de lengte twee filets van de zalm (laat het vel eraan), zo dicht mogelijk tegen de graat.
  • Roer de zout, suiker, peper en dille door elkaar.
  • Leg een filet op een groot bord met het vel naar beneden en verdeel het kruidenmengsel
  • erover.
  • Leg de tweede filet erop met het vel naar boven.
  • Leg hier een bord op en verzwaar het met een gewicht, zoals een blik of een fles melk.
  • Draai het geheel twee keer per dag om. Na drie dagen is het klaar.

Tips / Opmerkingen

De gravad lax kan nog een paar dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren worden

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen uit de oven 2

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 2
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen (200 C)
  • Bakplaat met bakpapier.
  • Aardappelen eerst 8 minuten koken (krieltjes 5 minuten) en in stukken snijden.
  • Aardappelen, ui, knoflook, rozemarijn over de bakplaat verspreiden, besprenkelen met de olie, zout en peper.
  • 25 minuten in de oven gaar laten worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonen salade met tonijn

Een heerlijke traditionele boerensalade uit Le Marche Italië
Een recept van Marsi van 50plusser.nl
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de bonen een nacht in water en kook ze de volgende dag met peper,zout en knoflook.
  • Als ze gaar zijn afgieten en koud laten worden.
  • Maak de rode ui schoon halveer en snij deze in dunne plakjes.
  • Was de peterselie en snij deze ook zeer fijn en hak daarna de kappertjes.
  • Doe alles in een kom en meng de bonen en de tonijn erdoor.
  • Maak op smaak met de olijf olie peper, zout en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bonen salade met tonijn

Een heerlijke traditionele boerensalade uit Le Marche Italie
recept van Marsi - 50plusser.nl
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Groenten, Salade, Vis
Land van herkomst: Italië
porties: 4 stuks
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de bonen een nacht in water en kook ze de volgende dag met peper, zout en knoflook.
  • Als ze gaar zijn afgieten en koud laten worden.
  • Maak de rode ui schoon halveer en snij deze in dunne plakjes.
  • Was de peterselie en snij deze ook zeer fijn en hak daarna de kappertjes.
  • Doe alles in een kom en meng de bonen en de tonijn erdoor.
  • Maak op smaak met de olijf olie peper, zout en citroensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde uiensoep 4

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

Equipment

Bereidingswijze

  • Fruit de gepelde en grofgehakte uien 15 minuten in de boter.
  • Maal er wat peper over en voeg het vierkruidenpoeder toe.
  • Roer regelmatig om te voorkomen dat de uien te snel kleuren.
  • Bestrooi de goudgele uien met de bloem, giet de bouillon erbij en laat met de deksel op de pan
  • 30 minuten zachtjes koken.
  • Proef of er nog zout en of peper bij moet.
  • Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze licht.
  • Schep de soep in kommen, leg er een paar sneetjes stokbrood op en bestrooi ze met de
  • geraspte kaas.
  • Laat onder de ovengrill gratineren en serveer meteen.

Patate a tocchetti
Recept afdrukken
No ratings yet

Patate a tocchetti

Aardappelblokjes
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelblokjes 10 minuten.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  • Zet de schaal onder de grill gedurende enkele minuten tot de aardappels bruin beginnen te kleuren.
  • Neem de schaal weg vanonder de grill, roer in de aardappels en zet ze nog 5 minuten terug onder de grill.

Pangsit Goreng
Recept afdrukken
No ratings yet

Pangsit Goreng 3

gebakken gevulde koekjes
Recept categorieën: Voorgerechten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Voor het deeg:

Voor de vulling:

Bereidingswijze

  • Zeef in een kom de bloem en maïzena.
  • Voeg het zout toe.
  • Roer in een kom het eiwit goed los en voeg het water toe.
  • Maak een kuiltje in de bloem en schenk het eiwit erin.
  • Roer alles vanuit het midden door elkaar en voeg nog 3 tot 4 eetlepels koud water toe.
  • Werk alles met natgemaakte vingers door elkaar en vorm er een bal van.
  • Rol de bal door de bloem en laat hem afgedekt met een vochtige doek 1 tot 1½ uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg zeer dun uit en snij het in lapjes van 8 cm in het vierkant.
  • Maak de vulling door het gehakt snel in 2 min. rul te bakken.
  • dit door het gehaktmengsel. Blijf roeren totdat een smeuïg mengsel is verkregen en laat het koud
  • Zonder ophouden doorscheppen.
  • Voeg gehakte garnalen, zeer fijngesnipperde prei, selderie, voorjaarsuitjes (sjalotjes) en sambal toe.
  • Laat alles nog 2 min. zachtjes bakken onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg dan ketjap, wat zout en peper toe en neem de pan van het vuur.
  • Maak de maïzena aan met 2 eetlepels losgeroerd ei en meng worden.
  • Leg de deegvellen uit en schep precies in het midden 2 tot 3 eetlepels vulling.
  • Bestrijk het onbedekte gedeelte met een met water natgemaakt kwastjes.
  • Vouw de punten naar elkaar en draai dan de punten zoals snoeppapiertjes.
  • Deegranden stevig op elkaar drukken.
  • Laat de pangsits dan een uur rusten op een koele plek (niet in de koelkast).
  • Frituur ze in de hete olie (lichtblauwe walm), maar niet meer dan 3 tot 4 tegelijk.
  • Laat ze daarna even uitlekken boven de olie en vervolgens op keukenpapier.
  • Opdienen met een pangsitsaus of een van de a la minute sauzen.