Romige kippensoep met oesterzwammen
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 50 g boter
- 25 g bloem
- 1 liter kippenbouillon zelfgetrokken
- 150 g oesterzwammen
- witte peper
- 100 g gerookte kipfilet
- 1 ei gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt)
- 1 dl koksroom
- nootmuskaat
- citroensap
- 7,5 gr verse basilicum
Bereidingswijze
- In soeppan helft van boter smelten en bloem erdoor roeren.
- Ca. 2 min. zachtjes laten bakken.
- Helft van bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen tot gebonden soep ontstaat. Scheutje voor scheutje rest van bouillon toevoegen.
- Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. laten sudderen.
- Intussen oesterzwammen schoonvegen en in stukken snijden.
- In koekenpan rest van boter verhitten en oesterzwammen op hoog vuur ca. 3 min. roerbakken.
- Bestrooien met zout en peper.
- Oesterzwammen uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
- Kipfilet in dunne plakken en hierna in reepjes snijden.
- In kom eierdooier met koksroom loskloppen.
- Enkele lepels hete soep erdoor roeren en al roerend aan soep toevoegen.
- Blijven roeren tot soep fluweelachtig gebonden is, niet meer laten koken!
- Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en citroensap.
- Basilicum in reepjes snijden.
- Kippensoep in vier kommen scheppen.
- In midden van soep bergje maken van gebakken oesterzwammen, reepjes kipfilet en reepjes basilicum.