Verse basilicum roomsaus

Aller Hande 1997
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 2 zakjes verse basilicum
  • 25 g pijnboompitten
  • 200 ml crème fraîche
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

VoorBereiden:

  • Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil er dun afraspen.
  • Halve sinaasappel uitpersen.
  • In keukenmachine basilicum (1 blaadje achterhouden voor garnering) met 2 theelepels sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap en pijnboompitten fijnmalen.
  • Crème fraîche erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaaltje.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Saus nogmaals doorroeren en garneren met basilicumblaadje.
  • Op tafel zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch