Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische ragout

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grote stukjes Quorn halveren.
  • Tijm, zout en peper erover strooien.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden.
  • In kopje bieslook fijnknippen.
  • In magnetronschaal room en mosterd door elkaar roeren.
  • Erdoor scheppen: Quorn, bleekselderij en bieslook.
  • In magnetron, afgedekt, in ca. 4 á 5 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) beetgaar en door en door heet laten worden.
  • Af en toe omscheppen.
  • Serveren met aardappelpuree (uit pakje) en slamelange.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met ham kaasreepjes

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn, beide mosterdsoorten en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook erboven fijnknippen. Bleekselderijrauwkost door dressing scheppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Ham-kaasreepjes door dressing scheppen en over sla verdelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met bruin stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linke soep

Zelfgemaakte tomatensoep met flink wat pit door de cayennepeper, komijn en koriander uit de Allerhande van 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
porties: 4
Calorieën: 380kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruis de tomaten in, dompel onder in kokend water en ontvel.
  • Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  • Snipper de knoflook en ui.
  • Verhit in een pan olie, fruit de ui en knoflook ca. 2 min. met komijn en koriander. Laat het mengsel op een bord afkoelen.
  • Breng intussen het gehakt op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • Draai kleine balletjes van gehakt.
  • Breng in een soeppan 2 liter water aan de kook.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Laat de gehaktballetjes in de bouillon glijden.
  • Draai het vuur lager, zodat de bouillon net in beroering blijft.
  • Voeg na 5 min. de tomatenblokjes, verse tomaat, paprika en uimengsel toe.
  • Roer de rijst erdoor en laat in ca. 10 min. zacht worden.
  • Breng de soep op smaak met zout en sambal en knip tenslotte de bieslook erboven fijn.

bereidingstip:

  • Gebruik gedroogde kruiden zoals laurier,tijm,oregano en rozemarijn in gerechten die lang op het vuur of in de oven staan met mate bij het verhogen van de hoeveelheden.
  • Ze zijn sterk van smaak. Je kunt in een later stadium altijd naar smaak nog een beetje extra toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met warm stokbrood en kruidenboter.
 

Nutrition

Calorieën: 380kcal | koolhydraten: 41g | Eiwit: 18g | Vet: 15g

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met schorseneren a la crème

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de schorseneren 5minuten in kokend water met een snufje zout en laat uitlekken.
  • Doe de Alpro® Soya Cuisine in een pan met de gesnipperde bieslook, schorseneren en zout en peper.
  • Laat zachtjes koken tot de schorseneren gaar zijn.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een braadpan en voeg de sjalot toe.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden in een koekenpan en bak de Alpro® soya Fruitfilets in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de Alpro® soya Fruitfilets samen met de gebakken spinazie en de schorseneren à la crème.

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade

Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 705kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In vergiet linzen wassen.
  • In ruime pan linzen bedekken met water en aan de kook brengen.
  • Intussen uien pellen en in 1 ui kruidnagel steken.
  • Wortel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Knoflook pellen.
  • Laurierblad, 2 takjes peterselie en tijm met draadje omwikkelen.
  • Aan linzen in pan toevoegen: ui met kruidnagel, winterwortel, 1 teentje knoflook, kruidenboeketje en zout en peper.
  • Vuur laag draaien en linzen 15 minuten koken.
  • Intussen in koekenpan baconreepjes zachtjes uitbakken.
  • Rest van ui en knoflook fijnhakken.
  • In kom mengen met mosterd en azijn.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Linzen afgieten en kort laten uitdampen.
  • Ui, knoflook en kruidenboeketje eruit nemen.
  • Bieslook klein knippen en rest van peterselie fijnhakken.
  • Uitgedampte linzen mengen met dressing, uitgebakken baconreepjes en peterselie.
  • Bestrooien met bieslook.
  • Lauwwarm serveren.

Tips / Opmerkingen

Deze linzensalade is ook geschikt om als bijgerecht te serveren

Nutrition

Calorieën: 705kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 28g | Vet: 46g

Recept afdrukken
No ratings yet

Forel met riesling

Bereidingstijd35 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 475kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
  • Rest van boter in klontjes verdelen.
  • Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen.
  • Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen.
  • Riesling over forellen schenken.
  • Helft van boter over forellen verdelen.
  • Afdekken met aluminiumfolie.
  • Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden.
  • Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden.
  • Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie.
  • Vocht tot de helft laten inkoken.
  • Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook boven saus fijn knippen.
  • Vis in ovenschaal opdienen.

Tips / Opmerkingen

Saus apart serveren.

Nutrition

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 35g | Vet: 36g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gentse waterzooi met kip

Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de wortel, bleekselderij en prei schoon en snijd ze in stukken.
  • Hak de kruiden in kopje fijn.
  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Verdeel de helft van de boter in stukjes over de bodem van een braadpan.
  • Verdeel er de groenten over en voeg 3 eetlepels water toe.
  • Leg de kip op de groenten, verdeel er de rest van de boter in klontjes over en strooi er de helft van de kruiden over.
  • Zet de pan op laag vuur en verwarm het geheel onafgedekt ± 20 minuten zachtjes.
  • Breng in een steelpan 8 dl water met de bouillontabletten aan de kook en laat de
  • bouillontabletten al roerend oplossen.
  • Schenk de bouillon bij de kip en stoof de kip afgedekt in ± 40 minuten zachtjes gaar.
  • Verwarm 4 diepe borden voor, leg de kip in de borden en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Roer de dooiers in een kommetje met de room en 4 eetlepels stoofvocht los en voeg dit al roerend aan het stoofvocht toe.
  • Blijf roeren tot een mooi geboden soep ontstaat.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de rest van de kruiden over.
  • Schep de soep over de kip.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maïskoekjes

Recept categorieën: Koek
porties: 20 Stuks
Auteur: Janneke

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef bloem, bakpoeder, koriander en komijn in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg de melk, de losgeklopte eieren, crème fraiche en bieslook toe.
  • Roer het geheel tot een glad beslag, voeg de uitgelekte maïs toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie in een koekenpan tot 180°C.
  • Schep volle eetlepels van het mengsel in de pan, zo'n 2 cm van elkaar en druk ze iets plat met de bolle kant van de lepel.
  • Bak de onderkant van de koekjes op matig vuur in 2 minuten goudbruin.
  • Draai ze om en bak de andere kant.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de koekjes met zoetzure saus.