Recept afdrukken
No ratings yet

Surimi Taartje met gekonfijte tomaat en bieslookroom

AllerHande 2005
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 100 °C.
  • Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen.
  • Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
  • Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien.
  • Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= konfijten).
  • Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
  • Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
  • Helft van bieslook fijnsnijden en door de rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
  • Knoflook van gekonfijtetomaat vegen.
  • Op bord open ring leggen en de ring met 2 gekonfijte tomaat helften vullen.
  • Kwart van surimi erop leggen en met 2 gekonfijte tomaat helften afdekken.
  • Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op taartje scheppen.
  • Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden.
  • Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen.
  • Garneren met de rest van bieslook sprieten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snelkook Saffraanrisotto met kip en chorizo

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Rijst, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Risotto volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In grote koekenpan olie verhitten en kipblokjes in 3 minuten rondom bruin bakken.
  • Kipblokjes bestrooien met zout en peper, ui en chorizo toevoegen.
  • Geheel 7 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
  • Kipmengsel en paprikaringen door risotto scheppen en gerecht door warmen.
  • Bieslook erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

AllerHande 2004
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
  • Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
  • Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
  • Rooster ondertussen het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
  • Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde.
  • Verdeel de soep over 4 (hittebestendige glazen) kommen.
  • Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel.
  • Strooi de rest van de bieslook erover.
  • Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van haricots verts

AllerHande 2004
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom sjalot 5 minuten in azijn marineren.
  • Peterselie, bieslook en dragon door sjalot scheppen.
  • Olie druppelsgewijs, al kloppend, toevoegen, tot smeuïge dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  • Kastanjechampignons schoonvegen, onderkant eraf snijden.
  • Champignons in flinterdunne plakjes snijden of schaven.
  • Plakjes met citroensap besprenkelen.
  • Topjes van haricots verts snijden, maar puntje onderaan laten zitten.
  • Haricots verts in ruim kokend water met zout beetgaar koken.
  • In zeef met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • In kom botersla met kwart van de dressing omscheppen.
  • Sla en champignons over vier wijnglazen of coupes verdelen.
  • Haricots verts met de rest van de dressing omscheppen en kwart ervan in elk glas scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige citroen spaghetti

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Boen intussen de citroenschil schoon, rasp die zeer fijn en pers daarna de vrucht uit.
  • Meng de citroenrasp en het sap met de crème fraîche en de kaas en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer 1 eetlepel kookvocht door de citroensaus en giet de spaghetti af.
  • Roer de citroensaus met de olijven door de uitgelekte pasta en verwarm alles nog even in de pan.
  • Verdeel de pasta over vier borden, bestrooi de borden ruim met bieslook en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minestronesoep met gehaktballetjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met dikke bodem ui 1 minuut in olie fruiten.
  • Tomatenblokjes en bouillon erbij schenken.
  • Groentemix en boontjesmix toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Soep met deksel op pan 10 minuten op laag vuur laten sudderen.
  • Intussen gehakt met nootmuskaat, helft van bieslook en ½ theelepel
  • zout en peper mengen. Van gehakt kleine balletjes draaien.
  • Balletjes door soep roeren en in 5 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over vier diepe borden verdelen.
  • Kaas en rest van bieslook erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koolraapsoep met kalkoen en citroen

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalkoen, Soep
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen en schil fijnraspen.
  • Citroen uitpersen.
  • In kom kalkoen met citroensap, knoflook en zout en peper omscheppen en smaken minstens 30 minuten laten intrekken.
  • Intussen in soeppan ui in 2 eetlepels olie goudgeel fruiten.
  • Pepertje kort meebakken. Koolraap 1 minuut meebakken, af en toe roeren.
  • Kurkuma en bloem in kommetje mengen, over uimengsel strooien en omscheppen.
  • Al roerend klein deel van bouillon erbij schenken, volgend deel van bouillon pas erbij
  • schenken als vorige deel volledig door bloem gebonden is.
  • Maïs toevoegen, soep aan de kook brengen en afgedekt 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met citroenrasp, zout en peper. In koekenpan rest van olie verhitten.
  • Kalkoen op hoog vuur gaar en goudbruin bakken.
  • Soep met gebakken kalkoenreepjes over vier borden verdelen.
  • Bieslook erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geroosterd naanbrood

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene asperges met boerenham en oude kaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Eieren in 8 minuten hardkoken, onder koud water afspoelen en pellen.
  • Eieren in grove stukjes snijden.
  • Ham in smalle repen en daarna in piepkleine blokjes snijden.
  • Bieslook fijnsnijden.
  • In pannetje boter smelten.
  • Pan van vuur nemen en hamblokjes, ei en bieslook erdoor roeren.
  • Naar smaak zout en peper toevoegen.
  • Houtachtige uiteinden (2-4 cm) van asperges afsnijden.
  • In wijde pan of aspergepan asperges in 10 minuten beetgaar koken.
  • Kaas met dunschiller in krullen schaven.
  • Hamsaus op laag vuur verwarmen.
  • Asperges laten uitlekken en met koppen naar dezelfde kant op vier borden leggen.
  • Hamsaus over asperges lepelen en kaaskrullen losjes erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde zalm met ui bieslookboter

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen.
  • Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen.
  • Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen.
  • Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken).
  • Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 minuten gaarstomen.
  • Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen.
  • Lekker met risotto.

Tips / Opmerkingen

Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoomde zalm met citroencouscous

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bewaar het stoomvocht.
  • Schep de bevroren doperwtjes en de maïskorrels door de droge couscous, roer de olie erdoor en schenk de hete bouillon erover.
  • Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen
  • in de magnetron.
  • Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden.
  • Schep op ieder bord een stuk gestoomde vis, schenk desgewenst wat van het stoomvocht
  • over de couscous.
  • Bestrooi elk gerecht met bieslook.