Surimi Taartje met gekonfijte tomaat en bieslookroom
AllerHande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 8 trostomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel grof zeezout
- 150 g surimisticks fijngesneden
- 250 ml zure room
- 2 eetlepels verse peterselie fijngesneden
- 12½ gr verse bieslook
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 100 °C.
- Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen.
- Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen.
- Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien.
- Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= konfijten).
- Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
- Surimi met 3 eetlepels zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper.
- Helft van bieslook fijnsnijden en door de rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
- Knoflook van gekonfijtetomaat vegen.
- Op bord open ring leggen en de ring met 2 gekonfijte tomaat helften vullen.
- Kwart van surimi erop leggen en met 2 gekonfijte tomaat helften afdekken.
- Ring van bord nemen en 1 theelepel bieslookroom op taartje scheppen.
- Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden.
- Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen.
- Garneren met de rest van bieslook sprieten.