Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Loempia's

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: China
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

Voor de velletjes:

Voor de vulling:

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem in een kom, voeg het losgeklopte ei en 15 ml water toe en klop stevig met een houten lepel.
  • Kneed verder met de handen tot het deeg soepel en elastisch is.
  • Pak het in plastic in en laat het minstens 4 uur in de koelkast rusten.
  • Rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Snijd 12 gelijke vierkantjes van 15 x 15 cm uit.
  • Bak de stukjes vlees in een wok in hete olie kort aan, voeg de overige ingrediënten toe, behalve het losgeklopte ei, om de pakjes af te sluiten.
  • Bak alles al omscheppend tot het door en door heet is en haal de pan van het vuur.
  • Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met ei.
  • Leg een lepel vulling op elk plakje, vouw het over de vulling en sla beide zijkanten eroverheen.
  • Rol het nu stevig op en zorg dat de inhoud goed verzegeld zit.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C en bak 2 loempia's tegelijk goudbruin en knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met een pittige saus naar keuze.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaanse gemarineerde uien

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBEREIDING:

  • Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
  • Snijd de gember in flinterdunne plakjes.
  • Kook een bokaal van 500 mililiter met bijbehorend deksel enkele minuten in water met zout.
  • Laat deze omgekeerd uitlekken.
  • Meng suiker en zout en cayenne en gember.

BEREIDING:

  • Breng de uiringen in de bokaal. Bestrooi laag per laag met het suiker-zoutmengsel.
  • Breng de azijn aan de kook en giet over de ui tot de ui volledig onder staat.
  • Sluit de pot hermetisch af en laat afkoelen.
  • Bewaar koel.
  • De ui is klaar na 14 dagen.
  • Ongeopend kan de bokaal enkele maanden bewaard worden.
  • Serveer bij zure haring, bij slaatjes enz.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soep van krab en maïs

Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg de gember en het bouillonblokje aan de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de krab en de maïs toe en roer.
  • Voeg op het ogenblik dat de soep opnieuw aan de kook komt, de peper, sherry en
  • vervolgens het maïzena mengsel toe.
  • Giet de soep in soepkommen, besprenkel met bieslook en gehakte ham en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
  • Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
  • Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
  • Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
  • Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
  • Doe de massa in een blender.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
  • Voeg een klont koude boter toe.
  • Klop met een staafmixer de saus schuimig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
  • Strooi peper en zout over de filets.
  • Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
  • Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
  • Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
  • Verwarm de saus, controleer de vis.
  • Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
  • Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese kippensoep van appie

Recept categorieën: Kip, Soep

Bereidingswijze

  • Snijd de rode peper (met of zonder zaadjes) in hele dunne schijfjes
  • Winterspelen in lucifer dikke reepjes.
  • Schil en rasp de gemberwortel
  • Leg de kipfilet samen met de wortel en rode peper en de sherry in het water en breng aan de kook.
  • Neem de gare kipfilet uit de bouillon, doormidden snijden en in dunne plakjes weer bij de bouillon doen.
  • Doe nu ook de shii-takes bij de bouillon en even koken.
  • Ondertussen de Bosui in ringetjes snijden en toevoegen.
  • De bouillon met de sojasaus op smaak brengen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Indische asperges

Recept van mijn zus
Recept categorieën: Groenten, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Schil de asperges en snijd ze in stukken van 4 cm. leg de kopjes apart.
  • Snipper de ui, knoflook, lombok fijn.
  • De tomaten in kleine stukjes snijden.
  • Schil de gember en verdeel in drie stukken.

Bereidingswijze

  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de lombok tot glazig.
  • Voeg dan de tomaat en de gemberstukken toe en schep om.
  • Voeg dan het laurierblad, wat zout, de bruine suiker, de djahe, een flinke scheut ketjap en het glas met water toe.
  • Voeg de aspergestukken, NIET DE KOPJES, toe en laat dit tien minuten zacht pruttelen.
  • Kook en pel de eieren.
  • Snijd in 8 en.
  • Voeg ze toe aan de saus samen met aspergekopjes, Ongeveer 15 min,minuten laten sudderen in een afgedekte pan .
  • Vergeet niet om voor het serveren de gemberstukken en het laurierblad te verwijderen!

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Groentespread zelf maken

    Wij zijn veel meer vega gaan eten. Dan blijft er naast de kaas en ei niet veel over. Oké, natuurlijk veel zoet beleg, maar daar houd ik absoluut niet van. Dus deze spread maar eens gemaakt. Hij is erg lekker op beschuit brood etc. Evt. nog wat geraspte kaas erop en klaar is Kees! Zonder zout en peper en kruiden. Heeft veel eigen smaak.

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe alles in de keukenmachine en goed pureren.
    • Pak een schaal en hang er een zeef boven.
    • Goed laten uitlekken.
    • Na 1 kwartier goed aandrukken.
    • Doe de spread in een jampotten en bewaar in de koelkast.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Zalm met Aziatische kruiden met groente en basmati rijst

    Recept categorieën: Rijst, Vis, Zalm
    porties: 4

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe alle ingrediënten bij elkaar en leg de zalm erin om te marineren.
    • Laat zeker 1 uur staan!
    • De groente wokken in wok olie en de rijst koken
    • De zalm even op keukenpapier leggen en doe de saus bij de groente
    • De zalm in gloeiend hete olie bakken, 5 min.
    • Zet het vuur uit en draai de zalm.
    • 2 min laten liggen.
    • De huid eraf halen!
    • Opdienen samen met de groente en de rijst.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Ethiopische stoofschotel

    Recept categorieën: Kip, Stoofpot, Varkensvlees
    Land van herkomst: Ethiopië

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
    • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
    • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.