Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoensoep met gember

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de blaadjes van de stengels bleekselderij en bewaar ze voor de garnering. Snijd de stengels in stukjes.
  • Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten.
  • Snijd de pompoen in kleine stukjes en voeg ze samen met de knoflook, rode peper en gember toe aan de ui.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Schenk zoveel koud water op tot de pompoen net onderstaat.
  • Voeg naar smaak zout toe.
  • Breng de soep aan de kook, en kook de soep op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer, voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep te dik is en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en verdeel de soep over 4 grote diepe borden.
  • Strooi de blaadjes erover.

Tips / Opmerkingen

In deze soep proeft u de herfstige smaak van pompoen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Krokante bapaobroodjes

Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Rundvlees, Varkensvlees
porties: 10 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Verhit een kleine koekenpan en roerbak het gehakt goudbruin.
  • Strooi tijdens het bakken de satékruiden en naar smaak zout over het gehakt.
  • Voeg de gember, ui en knoflook toe en bak alles zachtjes 4 minuten.
  • Roer de pindakaas en 2 el water erdoor en roer alles glad.
  • Breng pittig op smaak met sambal.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd de broodjes voor driekwart in en pluk er wat broodkruim uit.
  • Schep een flinke lepel gehakt in de broodjes en druk ze weer dicht.
  • Bewaar ze tot gebruik op een koele plaats.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Leg de broodjes op een bakplaat, schuif deze in de oven en bak de broodjes in
  • ca. 8 min. bruin.
  • Serveer de broodjes lauwwarm.

Tips / Opmerkingen

Lekker met zoete chilisaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met Chinese kool en shii-take

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Snij de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los van elkaar.
  • Blancheer de Chinese kool bladeren in een pan met kokend water en een snufje zout.
  • Haal de bladeren na ca. 2 minuten uit de pan en leg ze naast elkaar op een snijplank.
  • Maak nu de vulling voor de koolbladeren.
  • Snipper de gember, knoflook, lente ui en Spanjee peper fijn, als je niet van pittig houdt kan je de pitjes uit de peper
  • verwijderen.
  • Verwarm een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en voeg alle snippers, m.u.v. de shii-take toe en bak gedurende 30 seconden.
  • Voeg vervolgens de in stukken gesneden shii-take toe en bak gedurende 2 minuten totdat de shii-take geslonken zijn.
  • Voeg de soja saus toe en breng op smaak met het sap van een halve citroen.
  • Haal van de warmtebron.
  • Snij het tofu blok in 4 gelijke stukken.
  • Dep de Chinese kool bladeren droog met keukenpapier, leg er met een lepel het shii-take mengsel op gevolgd door een stuk tofu.
  • Rol dit op tot een pakketje, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de voorverwarmde oven ,de oven mag nu uit.
  • Kook de noedels volgens instructie op de verpakking en giet ze af.
  • Leg de noedels in een diep bord.
  • Haal de tofu pakketjes uit de oven en snij de rolletjes doormidden.
  • Leg de 2 helften op de noedels en giet er een beetje soja saus overheen om het geheel af te maken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise curry met tahu reepjes

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Ingrediënten voor de rode curry:

Overige ingrediënten:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor de curry in een blender en mix dit tot een fijne pasta.
  • Zet een ruime pan met water en een beetje zout op het vuur.
  • Voeg, wanneer het water kookt, de pandan rijst toe en kook de rijst 8 minuten.
  • Giet de rijst af en laat vervolgens 8 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en bak ze in 2 eetlepels olie goudbruin.
  • Voeg 1 eetlepel curry pasta toe aan de bloemkool en bak het geheel 2 minuten.
  • Voeg de Alpro®soya reepjes en de kokosmelk toe en dek de pan af met het deksel.
  • Presenteer de curry met de rijst, gehakte cashewnoten en gesnipperde bosui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen wortelsoep

Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de uien, knoflook en verse gember fijn.
  • Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.
  • Schil ondertussen de pompoen en de winterpeen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij de groente dan in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de groente toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes.
  • Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon.
  • Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.
  • Pureer het mengsel en voeg dan de Alpro® soya Reepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese broccoli

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spanjee peper toe.
  • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies, normaal 4 minuten in kokend, zout water, giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Recept afdrukken
No ratings yet

BBQ sweet & sour spies met rijstsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Rijstsalade:

Bereidingswijze

  • Doe de rijst met 350 ml water in een steelpan.
  • Breng aan de kook, bedek met een deksel en zet het vuur laag.
  • Laat het in 15 minuten zachtjes gaar en droog koken.
  • Maak ondertussen een mengsel van de rijstazijn, suiker en zout en voeg dit, samen met de doperwten, taugé en de fijn gesneden paprika toe aan de gare rijst.
  • Klaar is je rijstsalade!
  • Snipper de gember en de knoflook en meng het met andere ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Snijd de ingrediënten voor de spies in grove stukken van ca. 2cm en leg ze in de marinade.
  • Verwarm de BBQ of de grill voor.
  • Maak een spies van de gemarineerde groenten en tofu.
  • Grill de spiesen in 5 minuten om en om.
  • Of gaar de spiesen 5 minuten in een oven op 200 graden.
  • Presenteer de spiesen op de lauwwarme rijstsalade en giet er nog wat marinade over heen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met pittige Alpro® soya Reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de gember, knoflook en lente uit fijn.
  • Snij de shiitakes in plakjes en de paksoi in schuine reepjes van ½ cm.
  • Doe de mie in de pan en volg de bereidingswijze die op de verpakking vermeld staat.
  • Doe een scheut Alpro®soya Bak en Braad in de pan en fruit de knoflook en lente ui.
  • Voeg daarna de gesneden shiitakes, paksoi en de Alpro® soya reepjes toe aan de knoflook en lente ui en roerbak het geheel voor ca. 3 minuten.
  • Bestrooi het gerecht met de komijn en koriander en bak het nog even mee.
  • Voeg naar eigen smaak ketjap en zoete chili saus toe.
  • Eventueel op smaak brengen met een klein beetje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pruimen chutney

Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Recept ook voor Peking pannenkoekjes, zie aldaar.
  • Breng de pruimen zonder pit, met de uien, water, gember en knoflook aan de kook.
  • Laat dit 30 minuten pruttelen en meng het dan door elkaar.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 45 minuten pruttelen.
  • Laat de chutney afkoelen en bewaar deze in een weckpot.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cotelettes d'Agneau a l'Indienne

Lams koteletjes uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst.
  • Geef zout en peper op de koteletten, smelt de boter in een pan, verhit ze en sauteer hierin op hoog vuur de koteletten.
  • Schil ondertussen de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
  • Zodra de koteletten bruin zijn halen we ze uit de pan en houden ze warm.
  • Smelt de uien in de boter, laat ze niet bruin worden, geef er zout en peper over, de gehakte gember en wat kerriepoeder.
  • Laat op zacht vuur sudderen.
  • Schil ondertussen de knoflook en pers deze uit.
  • Voeg dit bij de uien zodra deze goed gesmolten zijn en geef er de wijn bij.
  • Laat het enkele minuten koken en voeg de slagroom toe.
  • Kook het nog 3 minuten en controleer de smaak.
  • Corrigeer die eventueel met zout en peper.
  • Leg de rijst in een halve bol op de schaal,omring hem met de koteletten,schenk hier wat saus over en serveer.