Chinese Loempia's
ingrediënten
Voor de velletjes:
- 100 g bloem
- 1 losgeklopt ei
- Koud water
Voor de vulling:
- 250 g zeer mager varkensvlees in reepjes gesneden
- 100 g garnalen gekookt, gepeld en gehakt
- 4 lente-uitjes schoongemaakt en gehakt
- 1 eetlepel verse gember gehakt
- 100 g Chinese kool gewassen en in repen gesneden
- 100 g taugé
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 losgeklopt ei
Bereidingswijze
- Zeef de bloem in een kom, voeg het losgeklopte ei en 15 ml water toe en klop stevig met een houten lepel.
- Kneed verder met de handen tot het deeg soepel en elastisch is.
- Pak het in plastic in en laat het minstens 4 uur in de koelkast rusten.
- Rol het deeg uit tot een plak van 5 mm dikte op een met bloem bestoven werkvlak.
- Snijd 12 gelijke vierkantjes van 15 x 15 cm uit.
- Bak de stukjes vlees in een wok in hete olie kort aan, voeg de overige ingrediënten toe, behalve het losgeklopte ei, om de pakjes af te sluiten.
- Bak alles al omscheppend tot het door en door heet is en haal de pan van het vuur.
- Bestrijk de randen van 4 deegplakjes met ei.
- Leg een lepel vulling op elk plakje, vouw het over de vulling en sla beide zijkanten eroverheen.
- Rol het nu stevig op en zorg dat de inhoud goed verzegeld zit.
- Verhit de olie in een frituurpan tot 190°C en bak 2 loempia's tegelijk goudbruin en knapperig.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet met een pittige saus naar keuze.