Pompoensoep met gember
AH 12 maanden Lekker Eten
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 5 stengels bleekselderij zacht (binnenste)
- 3 el olijfolie
- 2 uien fijngesnipperd
- 1 kleine oranje pompoen 600 g, pitten verwijderd
- 3 teentjes knoflook grofgesneden
- 1 rode peper fijngesneden
- 1 el verse gember geraspt
Bereidingswijze
- Snijd de blaadjes van de stengels bleekselderij en bewaar ze voor de garnering. Snijd de stengels in stukjes.
- Verhit in een soeppan de olie en fruit hierin de uien zachtjes 5 minuten.
- Snijd de pompoen in kleine stukjes en voeg ze samen met de knoflook, rode peper en gember toe aan de ui.
- Roer alles goed door elkaar.
- Schenk zoveel koud water op tot de pompoen net onderstaat.
- Voeg naar smaak zout toe.
- Breng de soep aan de kook, en kook de soep op laag vuur in ca. 25 min. gaar. Pureer de soep met de staafmixer, voeg eventueel nog een beetje water toe als de soep te dik is en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Breng de soep opnieuw aan de kook en verdeel de soep over 4 grote diepe borden.
- Strooi de blaadjes erover.
Tips / Opmerkingen
In deze soep proeft u de herfstige smaak van pompoen.