Dubbelgekookt varkensvlees
porties: 4 personen
ingrediënten
- 650 g speklappen
- 4 stuks lente-uitjes
- 4 plakken verse gemberwortel
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels fijngesneden knoflook
- 1 eetlepel gehakte gemberwortel
- 1 eetlepel chilibonensaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel zout
Bereidingswijze
- Doe de speklappen, het zout, de gemberplakken en 4 lente-uitjes in een pan met kokend water en sudder gedurende 1½ uur.
- Schep het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken en afkoelen.
- Als de speklappen afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes van ½ cm.
- Snijd 4 lente-uitjes in stukken van 8 cm.
- Verhit een wok of grote pan, doe er de olie en de plakjes spek in en roerbak ze gedurende 10 minuten.
- Giet het teveel aan olie af, voeg de knoflook en de gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
- Doe de lente-uitjes erbij en roerbak 2 minuten.
- Voeg de overige ingrediënten toe (chilibonensaus, droge sherry, lichte sojasaus, suiker, en zout) en roerbak 3 minuten.
- Dien onmiddellijk op of warm het de volgende dag op.
- Serveer met Spaanse-pepersaus.
- Dit gerecht, met dubbelgekookt varkensvlees en een pittige Spaanse-pepersaus, brengt de smaken van China naar jouw keuken.