Recept afdrukken
No ratings yet

Dubbelgekookt varkensvlees

Recept categorieën: Bijgerecht, Varkensvlees
Land van herkomst: China
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de speklappen, het zout, de gemberplakken en 4 lente-uitjes in een pan met kokend water en sudder gedurende 1½ uur.
  • Schep het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken en afkoelen.
  • Als de speklappen afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes van ½ cm.
  • Snijd 4 lente-uitjes in stukken van 8 cm.
  • Verhit een wok of grote pan, doe er de olie en de plakjes spek in en roerbak ze gedurende 10 minuten.
  • Giet het teveel aan olie af, voeg de knoflook en de gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
  • Doe de lente-uitjes erbij en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de overige ingrediënten toe (chilibonensaus, droge sherry, lichte sojasaus, suiker, en zout) en roerbak 3 minuten.
  • Dien onmiddellijk op of warm het de volgende dag op.
  • Serveer met Spaanse-pepersaus.
  • Dit gerecht, met dubbelgekookt varkensvlees en een pittige Spaanse-pepersaus, brengt de smaken van China naar jouw keuken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fris Groentesap

porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en mix ze enkele minuten met een staafmixer tot een gladde massa is ontstaan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vegetarische wokschotel met cashewnoten

Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten, roerbakblokjes toevoegen en 2 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Blokjes met schuimspaan uit wok nemen.
  • Rest van olie in wok verhitten en wokgroenten op hoog vuur 4 minuten al omscheppend bakken.
  • Gemberwortel inclusief schil in knoflookpers boven gerecht uitpersen.
  • Roerbakblokjes terugdoen in pan en geheel omscheppen, op smaak brengen met sojasaus.
  • Rijst over twee borden verdelen en groentemengsel ernaast leggen.
  • Gerecht bestrooien met cashewnoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilet met appel gember vulling en port jus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ruime koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en bacon 1 minuut zachtjes uitbakken.
  • Gember en appel toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Laten afkoelen.
  • Bosuitjes erdoor scheppen.
  • Met scherp mes elke varkensfilet horizontaal insnijden zodat vlees kan worden gevuld.
  • In kommetjes knoflook met 2 eetlepels olie mengen.
  • Varkensfilets met appelmengsel vullen.
  • Vulling stevig aanduwen zodat alle vulling wordt gebruikt.
  • Vlees met cocktailprikkers vaststeken en met knoflookolie bestrijken.
  • In schaal overdoen en afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren.
  • Gevogeltefond en port aan de kook brengen en op hoog vuur tot 1/3 laten inkoken.
  • Pan van vuur nemen en helft van boter erdoor kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Jus laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten.
  • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In de koekenpan rest van boter verhitten en vlees rondom aanbraden.
  • Vlees met bakvocht in braadslede overdoen, met spek beleggen en ca. 1 uur in oven braden.
  • Laatste 10 minuten spek van varkensfilet nemen.
  • Vlees uit oven nemen, in aluminiumfolie verpakken en nog 10 minuten laten rusten.
  • Port jus verwarmen.
  • Bladselderij erdoor mengen.
  • Vlees in plakken snijden en met jus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu met courgette uit de wok

AllerHande 2006
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tofu in plakjes van s cm dik snijden.
  • Tofu in schaal leggen en 4 eetlepels sojasaus erover schenken.
  • Tofu 5 minuten marineren, plakjes af en toe keren.
  • Tofu uit sojasaus nemen (marinade bewaren!) en droogdeppen met keukenpapier.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten en knoflook en gember zachtjes bakken tot geur vrijkomt.
  • Courgette en bosuitjes toevoegen en in 5 minuten beetgaar bakken, regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met 1-2 eetlepels sojasaus en peper.
  • Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en tofu op hoog vuur in 3-4 minuten bruin bakken.
  • Marinade erover schenken en tofu nog 2-3 minuten bakken, tot vocht verdampt is en alle plakjes met glanzend laagje omhuld zijn.
  • Courgette Mengsel op vier borden scheppen en plakjes tofu dakpansgewijs erop leggen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met witte en wilde rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaarkoken en afgieten.
  • Tijm en 25 g boter toevoegen en groenten met stamper pureren.
  • Op smaak brengen en warmhouden.
  • Intussen in koekenpan 15 g boter smelten.
  • Sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Fond, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Op matig vuur saus in 15 minuten tot eenderde laten inkoken.
  • Saus zeven, terug in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Van vuur af 35 g boter snel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en bramen door saus roeren.
  • Saus op vlamverdeler warmhouden.
  • Biefstukjes met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en vlees in 3-4 minuten bakken.
  • In aluminiumfolie wikkelen.
  • Puree over vier borden verdelen.
  • Struisvogelbiefstukjes met zout bestrooien en op puree leggen.
  • Bramensaus erover en ernaast schenken

Recept afdrukken
No ratings yet

Soto ajam van AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bouillon in pan met knoflook, gember, sereh, rode peper en kurkumà aan de kook brengen.
  • Bouillon 10 minuten op laag vuur laten trekken en boven kom zeven.
  • Intussen eieren in 8 minuten hardkoken, afgieten en onder koud stromend water afspoelen.
  • Eieren pellen en halveren.
  • Bouillon snel laten afkoelen (bijvoorbeeld in bak met ijswater) en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Kip en peultjes erdoor roeren en in 5 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Intussen in kom mihoen in kokend water laten wellen.
  • Mihoen in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
  • Taugé en Chinese kool erop leggen.
  • Bouillon met kip en peultjes in borden met mihoen en groenten scheppen.
  • Eipartjes in soep leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelthee met kaneel

AllerHande 2006
Recept categorieën: Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en in dunne plakken snijden.
  • Gemberwortel dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In glazen theepot plakjes sinaasappel, gember en kaneelstokjes leggen.
  • Theezakjes in pot hangen en 1 l kokend water erbij schenken.
  • Honing toevoegen.
  • Thee ca. 5 minuten laten trekken, zakjes verwijderen.
  • Thee in glazen schenken en naar smaak extra honing erdoor roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelsalade met champagnesorbetijs en sinaskrullen

AllerHande 2004
Recept categorieën: IJs, Salade
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • (In magnetron) boter smelten en laten afkoelen.
  • Schil van kwart sinaasappel schoonboenen en fijnraspen.
  • In kom eiwit, suiker, bloem en rasp door elkaar roeren.
  • Afgekoelde boter erdoor scheppen en beslag even laten rusten.
  • In steelpan sinaasappelsap, honing en gemberwortel op laag vuur tot siroopdikte laten inkoken.
  • Gemberwortel verwijderen en siroop laten afkoelen.
  • Sinaasappels tot op vruchtvlees dik schillen en in ronde plakken snijden.
  • Sinaasappelplakken over vier borden verdelen en met siroop besprenkelen.
  • Borden tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Bakplaat met bakpapier bekleden, op enige afstand van elkaar 6 bergjes beslag scheppen en met lepel tot cirkel uitsmeren.
  • Bakplaat in midden van oven schuiven en koekjes ca. 5 minuten bakken, tot rand bruin kleurt.
  • Bakplaat uit oven nemen en koekjes met paletmes of dunne spatel voorzichtig op deegroller of fles leggen, om krulvorm te verkrijgen.
  • Laten afkoelen en intussen van rest van beslag op zelfde wijze koekjes maken.
  • Afgekoelde sinaskrullen in trommel bewaren; ze blijven maar enkele uren knapperig.
  • Borden met sinaasappelplakken tijdens hoofdgerecht uit koelkast nemen.
  • Vlak voor serveren in midden van elk bord bol sorbetijs scheppen.
  • Sinaskrullen in ijs steken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken bloemkool van AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een kruisje in de tomaten en leg ze 1 minuut in een kom met kokend water.
  • Spoel ze af in koud stromend water.
  • Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Verhit de olie in een hapjespan of wok.
  • Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 seconden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 minuten.
  • Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg een scheutje water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat nog 5 minuten op een matig vuur stoven tot de bloemkool
  • beetgaar is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gebakken kabeljauwfilet.