Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel curry met bloemkool van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Curry's, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De aardappelen in blokjes snijden.
  • De ui en de knoflook snipperen en in de boter of margarine goudgeel fruiten.
  • De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
  • De aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes
  • toevoegen en omscheppen.
  • De kokosmelk erbij schenken, de suiker en het citroensap toevoegen en het geheel in ca 15 minuten op een lage pit gaar laten worden.
  • De aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
  • De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gestoofde lamslappen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise vissoep allerhande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Lunch, Soep, Vis
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan olie verhitten en de currypasta 1 minuten fruiten.
  • Tomatenblokjes toevoegen en nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Kokosmelk, 500 ml water, vissaus en sojasaus in pan schenken.
  • Soep aan de kook brengen.
  • Tilapia toevoegen en soep nog 3 minuten zachtjes koken, tot vis gaar is.
  • Eventueel op smaak brengen met extra vissaus en sojasaus.
  • Soep on afgedekt laten afkoelen.
  • Peultjes, paprika en stoneleeks schoonmaken, in stukjes snijden en in plastic zakje verpakken.
  • Soep en groenten tot gebruik gekoeld bewaren.
  • (Tijdens vervoer deksel op de soeppan eventueel met breed plakband vastzetten).
  • Op picknickplaats groenten door vissoep roeren.
  • Soep verwarmen en 3-5 minuten zachtjes laten koken, tot de groenten beetgaar zijn.
  • Soep in vier kommen scheppen en korianderblad erboven van takjes plukken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kippensoep met garnalen

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Thailand
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst.
  • Snijd de harde onderkant en het uiteinde van de serehstengel af.
  • Plet de stengel met de platte kant van een groot mes en snijd hem in stukken.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de sereh, rode peper, gember en kip toe.
  • Laat de bouillon 10 minuten zachtjes trekken.
  • Voeg de sugarsnaps en de bospeen toe en kook ze in 3-4 minuten beetgaar.
  • Voeg de bosuitjes en de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Breng op smaak met sojasaus.
  • Verdeel de rijst over wijde soepkommen en schep de hete soep erop.
  • Strooi de koriander erover.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spiesjes van sla en rundervink met pittige tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden.
  • Paprika in blokjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen.
  • Korianderblad fijnsnijden.
  • In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander.
  • (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
  • Kwart van tomaatjes mengsel op hete grillplaat leggen.
  • Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn.
  • Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grill element warm houden.
  • Intussen spiesjes, bruin en gaar bakken.
  • Sateetjes op het bord leggen en de tomatensaus ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Portobello met Indiase rijst

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Steel van portobello's afbreken en paddenstoelen schoonvegen.
  • In koekenpan 1 eetlepel roerbak olie verhitten en portobello's 8 minuten op matig vuur
  • bakken, halverwege omkeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In wok 2 eetlepels roerbak olie verhitten en groentemix uit schaal Indiase wokgroenten 4-5
  • minuten roerbakken.
  • In de magnetron de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing verwarmen.
  • Koriander fijn knippen en met 1-2 eetlepels water door yoghurt roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Rijst met currysaus en cashewnoten (uit schaal wokgroenten) door groenten scheppen.
  • Rijst met wokgroenten over twee borden verdelen.
  • Portobello's in plakken snijden en erop leggen.
  • Yoghurtsaus erover druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoenpilav met köfte

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Turkije
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in parten snijden, schil en zaden verwijderen.
  • Vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Saffraan in 1 eetlepels water weken. In ruime pan ui en helft van knoflook in 1 eetlepels olie
  • 1 minuut fruiten.
  • Pompoen, chilipeper, kaneel en rozijnen toevoegen en 10 minuten afgedekt zachtjes bakken.
  • Rijst erdoor roeren.
  • Bouillon en saffraan toevoegen.
  • Geheel aan de kook brengen en vervolgens op laag vuur (op vlamverdeler) met deksel op pan ca. 10 minuten laten sudderen, tot rijst en pompoen gaar zijn.
  • Pilav snel laten afkoelen en in koelkast bewaren.
  • In keukenmachine gehakt met helft van verse koriander, gemalen komijn, rest van knoflook en ½ theelepel zout en peper fijner malen.
  • Van mengsel gehaktworstjes van 5 cm lang vormen (= köfte).
  • Köfte tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • Pilav zachtjes verwarmen.
  • Rest van olie in pan verhitten en hierin gehaktworstjes in 8-10 minuten rondom bruinbakken.
  • Pilav bestrooien met rest van koriander.

Tips / Opmerkingen

Köfte erbij serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige pompoenburgers

AllerHande 2006
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf.
  • Rasp de pompoen grof met een rasp of in de keukenmachine en doe het in een kom.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur goudbruin en hak ze
  • daarna fijn in de keukenmachine of in de vijzel.
  • Voeg het brood toe en verkruimel het in de keukenmachine of met de hand.
  • Roer de currypasta, 1 theelepel zout en de koriander erdoor.
  • Schep het broodmengsel bij de geraspte pompoen en voeg ook de eieren toe.
  • Meng alles en kneed het goed.
  • Laat het pompoenmengsel in de koelkast 30 minuten rusten.
  • Verdeel het pompoenmengsel in 8 porties en vorm ze tot burgers.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers op matig hoog vuur in 10-12 minuten gaar, keer de burgers regelmatig.

Tips / Opmerkingen

Lekker op een broodje, met rode-uiringen en sla of met roergebakken prei en meergranenrijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella met vis

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst met bouillontablet volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Zeevruchtencocktail, enkele minuten in warm water onderdompelen om te ontdooien.
  • In vergiet laten uitlekken en goed droogdeppen.
  • Olie in wok verhitten en groentemix met courgetteblokjes 5 minuten roerbakken.
  • Rijst en zeevruchten door groenten mengen en het gerecht al omscheppend enkele minuten
  • verwarmen.
  • Paella over vier borden verdelen en koriander erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep uit de wok met tofu

AllerHande 2004
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan kokosmelk met 800 ml water aan de kook brengen.
  • Boemboe met garde erdoor kloppen.
  • Mie in kokosbouillon volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Intussen in wok olie verhitten en groentemix 3 minuten roerbakken.
  • Tofublokjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • groente-tofu mengsel door kokosbouillon scheppen en nog 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in diepe borden of kommen scheppen en bestrooien met koriander.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselpakketje met kokos en koriander

AllerHande 2006
Recept categorieën: Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de mosselen onder een stromende kraan, gooi kapotte en geopende exemplaren (die na een tik op het aanrecht niet sluiten) weg.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Leg op het werkvlak de vellen bakpapier of folie en verdeel de plakken gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.
  • Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.
  • Klem de randen eventueel vast met een metalen paperclip of nietje (in geval van bakpapier, niet nodig bij aluminiumfolie).
  • Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.
  • Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met koriander.
  • Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.

Tips / Opmerkingen

Maak er een hoofdgerecht van door de hoeveelheden te verdubbelen.
Serveer er een mihoen-mangosalade bij .