Aardappel curry met bloemkool van Frans Huits
porties: 2 personen
ingrediënten
- 400 g aardappels vastkokende
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el boter of margarine
- 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
- 1 el kerriepoeder
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl komijnzaadjes
- 400 g aardappelen vastkokende
- 200 g bloemkoolroosjes
- 2 dl kokosmelk blik
- 1 mespunt suiker
- 1 tl citroensap
- 3 takjes verse koriander.
Bereidingswijze
- De aardappelen in blokjes snijden.
- De ui en de knoflook snipperen en in de boter of margarine goudgeel fruiten.
- De specerijen erdoor roeren en 1 minuut meebakken.
- De aardappelblokjes en de bloemkoolroosjes
- toevoegen en omscheppen.
- De kokosmelk erbij schenken, de suiker en het citroensap toevoegen en het geheel in ca 15 minuten op een lage pit gaar laten worden.
- De aardappelblokjes en bloemkoolroosjes moeten heel blijven.
- De koriander fijn knippen en over het gerecht strooien.
Tips / Opmerkingen
Lekker met gestoofde lamslappen.