Sopa com hortelã fresca
porties: 4 personen
ingrediënten
- 250 g rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 1 stukje foelie
- 1 l vleesbouillon van tablet
- 1 ciabattina of 2-4 dikke sneden pain de campagne
- 1 teentje knoflook gepeld
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 7½ gr verse munt
- 3 eetlepels madeira slijter
Bereidingswijze
- In pan gehakt met vork in stukjes verdelen.
- Ui en foelie erdoor scheppen.
- Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen.
- Bouillon 30 minuten zachtjes laten trekken.
- In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen.
- Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt).
- Brood in dobbelstenen snijden.
- In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen.
- Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag, al omscheppend goudbruin bakken.
- Op keukenpapier laten afkoelen.
- Bouillon opnieuw verwarmen.
- Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden.
- Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
- Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen.
- (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.