Recept afdrukken
No ratings yet

Sopa com hortelã fresca

Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Portugal
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan gehakt met vork in stukjes verdelen.
  • Ui en foelie erdoor scheppen.
  • Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen.
  • Bouillon 30 minuten zachtjes laten trekken.
  • In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen.
  • Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt).
  • Brood in dobbelstenen snijden.
  • In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen.
  • Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag, al omscheppend goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier laten afkoelen.
  • Bouillon opnieuw verwarmen.
  • Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden.
  • Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen.
  • (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met peulvruchten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in een slaschaal laten afkoelen.
  • In pan met ruim kokend water en wat zout bevroren tuinbonen en erwten in 3 minuten beetgaar koken.
  • Na 1 minuut peulen toevoegen en meekoken.
  • Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken.
  • Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren.
  • Felgroene binnenste boontje eruit wippen.
  • (Velletjes weggooien.)
  • Blad van peterselie en munt fijn snijden.
  • Tuinkers van bedje losknippen.
  • Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen.
  • Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Nog minstens 30 minuten laten intrekken.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gegrild lamsvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Naanbrood met gegrild lamsvlees, avocado en munt

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Dep het vlees droog, bestrijk het dun met 1 theelepel olie en laat het even op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  • Doe de reepjes munt met de geitenkaas, 2 eetlepels warm water, 2 eetlepels olie en enkele
  • druppels limoensap in de beker van de staafmixer en pureer het tot een mooi groen mengsel, breng eventueel op smaak met (versgemalen) peper.
  • Bak intussen het naanbrood 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwarm de grillpan voor.
  • Snijd de avocado in mooie dunne plakjes en besprenkel ze met de rest van het limoensap.
  • Gril het lamsvlees in 1-2 minuten per zijde bruin, haal het vlees uit de pan en laat het nog 1-2 minuten rusten.
  • Snijd intussen het naanbrood open, besmeer de binnenkant met de rest van de olie en leg de binnenkant even op de hete grillpan.
  • Laat het gegrilde naanbrood even "uitademen" en besmeer het met het muntmengsel.
  • Beleg ieder brood met lamsvlees en avocado en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Met rijst gevulde tomaten AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren.
  • Op eensnijplank laten afkoelen en grof hakken.
  • Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen.
  • Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan.
  • Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
  • Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien.
  • In de koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 minuten fruiten.
  • Tomatenpuree, komijn en kaneel door uienmengsel roeren en 1 minuut meebakken.
  • Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen.
  • Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Pijnboompitten en munt erdoor scheppen.
  • Tomaten hoog opvullen met warm rijstmengsel.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Meng 100 g verbrokkelde geitenkaas door de warme rijst.
Zet de gevulde tomaten eventueel in een ingevette ovenschaal en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
Of vul de tomaten met een koude rijstsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: Marokko
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten. Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1
  • theelepel zout erdoor scheppen.
  • Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 minuten zachtjes gaarstoven.
  • Af en toe omscheppen. In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed
  • laten uitlekken.
  • Kikkererwten door groenten scheppen en 10 minuten zachtjes meestoven.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Munt erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met couscous of Turks brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Koude komkommersoep AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje.
  • Voeg de komkommer en de bouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe.
  • Pureer het geheel met de staafmixer of keukenmachine, meng de yoghurt erdoor en laat de soep in ca. 3 uur in de koelkast koud worden.
  • Serveer de soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gyros met couscous

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vlees
Land van herkomst: Griekenland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en gyrosreepjes in 8 minuten al omscheppend gaar
  • bakken.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water met zout.
  • Intussen in wok of braadpan rest van olie verhitten en courgetteblokjes met knoflook 5
  • minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper. Munt en limoensap naar smaak door couscous
  • scheppen.
  • Couscous en courgette over vier borden verdelen.
  • Gyrosreepjes op couscous scheppen en geitenkaas erboven verbrokkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden.
  • Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 minuten laten rusten.
  • In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien.
  • Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel.
  • Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen.
  • Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen.
  • Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!).
  • Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien.
  • Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden.
  • Rest van gnocchi op zelfde wijze .
  • Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken.
  • Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen.
  • Spinazie op smaak brengen met zout en peper.
  • (In magnetron) paprikareepjes 30 seconden verwarmen.
  • Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen.
  • Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met courgette-muntsaus en kip

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Uien en knoflook pellen en snipperen.
  • Munt schoonmaken en fijnhakken.
  • Kipfilets in reepjes snijden en mengen met ketjap manis, helft knoflook en helft komijn.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en kipreepjes 10 minuten bakken.
  • In diepe pan 1 eetlepel olie verhitten en courgette met ui 3 minuten al omscheppend bakken.
  • Rest knoflook en rest komijn toevoegen en 1 minuut bakken.
  • Helft in koekenpan bij kip scheppen en meebakken.
  • Aan diepe pan 3 dl water toevoegen en rest courgette 5 minuten koken.
  • Met staafmixer pureren.
  • Kip en munt door courgettesaus roeren.
  • Spaghetti met daarop courgette-kipmengsel op vier borden scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktburgers met komkommersalade

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gehakt met ei, paneermeel, helft van munt en mespunt zout en peper kneden.
  • Van gehakt tussen handen 4 ballen draaien en tot platte schijf drukken.
  • Grillpan voorverwarmen en burgers hierop in 6-7minuten per kant bruin en gaar roosteren.
  • Komkommer (met keukenmachine) schaven of in dunne plakjes snijden.
  • In schaal komkommer omscheppen met rest van munt en bestrooien met zout en peper.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Couscous en komkommer over de borden verdelen, burgers ernaast leggen en saus erop scheppen.