Witte bonensalade met mosselen en tonijnsaus
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teen knoflook
- 1 kilo mosselen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blik reuzenbonen 400 g
- 1 zakje rucola sla 30 g
- 1 bakje verse pastasaus Tonino 225 g
- 1 citroen
Bereidingswijze
- Ui pellen en in dunne ringen snijden.
- Knoflook pellen en fijnsnipperen.
- Mosselen goed wassen.
- Mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen verwijderen. In wok 2 eetlepels olie verhitten en mosselen met knoflook in ca. 7 minuten al omscheppend gaar laten worden.
- Intussen in vergiet bonen goed laten uitlekken.
- Rucola en bonen over vier borden verdelen.
- Mosselen afgieten.
- Saus bij mosselen schenken en al omscheppend verwarmen.
- Citroen in partjes snijden.
- Aan saus rest van olie toevoegen en mosselen met saus over bonen verdelen.
- Garneren met uienringen en citroen.
Tips / Opmerkingen
Serveren met grof volkorenbrood.