Recept afdrukken
No ratings yet

Witte bonensalade met mosselen en tonijnsaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Mosselen goed wassen.
  • Mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan en kapotte mosselen verwijderen. In wok 2 eetlepels olie verhitten en mosselen met knoflook in ca. 7 minuten al omscheppend gaar laten worden.
  • Intussen in vergiet bonen goed laten uitlekken.
  • Rucola en bonen over vier borden verdelen.
  • Mosselen afgieten.
  • Saus bij mosselen schenken en al omscheppend verwarmen.
  • Citroen in partjes snijden.
  • Aan saus rest van olie toevoegen en mosselen met saus over bonen verdelen.
  • Garneren met uienringen en citroen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met grof volkorenbrood.