Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen wortelmuffins

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom bakmeel mengen met bakpoeder, kaneel en mespunt zout.
  • Wortelrasp en vijgen erdoor mengen.
  • In andere kom eieren loskloppen.
  • Honing, wortelsap en olie erdoor roeren.
  • In bakmeel kuiltje maken, eimengsel erin gieten en met vork of pollepel luchtig door bakmeel
  • spatelen (paar klontjes is niet erg).
  • Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen.
  • Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 20-25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • In vorm 5 minuten laten afkoelen.
  • Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.
  • Roomkaas en poedersuiker door elkaar roeren tot glad glazuur ontstaat.
  • Glazuur met spatel over bovenkant van afgekoelde muffins strijken (glazuur druipt langs rand, maar wordt niet hard).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfiletlapjes met roomsaus

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • In koekenpan helft van boter verhitten en varkensfiletlapjes in ca. 5 minuten per kant op matig vuur gaarbakken.
  • Intussen in andere koekenpan rest van boter verhitten en minikrieltjes ca. 6 minuten op matig vuur bakken tot ze goudbruin zijn.
  • Roomkaas en 100 ml water door bakvet van vlees roeren op laag vuur al roerend laten smelten.
  • Rauwkost met limoendressing omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Varkensfiletlapjes met roomsaus, gebakken minikrieltjes en rauwkostsalade serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Slabonbons met mierikswortel roomkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Koude Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In grote pan water met wat zout aan de kook brengen.
  • Blaadjes van kropsla losmaken en 12 mooie blaadjes (+ 2 extra als reserve) selecteren.
  • Slabladeren even in kokend water onderdompelen, zodat ze zacht worden.
  • Slablaadjes in bak met ijskoud water leggen, om garingsproces te stoppen.
  • Slablaadjes laten uitlekken en met keukenpapier of theedoek voorzichtig droogdeppen.
  • Roomkaas mengen met losgeknipte tuinkers, mierikswortel, zout en peper naar smaak.
  • Slabladeren op werkvlak uitspreiden en midden op elk blad 1 eetlepel roomkaas scheppen.
  • Blaadjes rond roomkaas vouwen en 'slabonbons' op vouwnaad op bord leggen.
  • (Met handschoenen aan) bietjes voorzichtig schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom 1 eetlepel olie met azijn, zout en peper tot dressing kloppen en 12 mooie bietplakjes erin leggen (rest wordt niet gebruikt).
  • Bonbons en bietplakjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Plakjes biet op kamertemperatuur laten komen.
  • Amuselepels op schaal leggen en op elke lepel plakje biet leggen.
  • Slabonbon op de biet leggen en de rest van de olijfolie erover druppelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Schuimige courgettesoep met bieslook en toast

AllerHande 2004
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de sjalot.
  • Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze even mee.
  • Schenk de bouillon en de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten en het basilicum toe.
  • Rooster ondertussen het brood op de bakplaat aan beide kanten goudbruin.
  • Snijd de sneetjes horizontaal doormidden en laat ze nog 10 minuten in de oven omkrullen.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm in een andere pan de melk met de roomkaas en 2 eetlepels bieslook.
  • Klop het melk-roomkaasmengsel schuimig met een mixer of een garde.
  • Verdeel de soep over 4 (hittebestendige glazen) kommen.
  • Schep het schuimige melk-roomkaasmengsel er voorzichtig op met een eetlepel.
  • Strooi de rest van de bieslook erover.
  • Zet de kommen op een bordje, leg de toast ernaast en serveer de soep direct.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met gerookte zalm

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderijstengels in reepjes snijden, blad apart houden voor garnering.
  • In hapjespan olie verhitten en sjalot snippers 1 minuut fruiten.
  • Rijst erdoor roeren en zachtjes bakken tot alle korrels glanzend en doorzichtig zijn.
  • Reepjes bleekselderij door rijst roeren en helft van bouillon in pan schenken.
  • Op laag vuur verwarmen tot bouillon volledig door rijst is opgenomen, zeer regelmatig roeren
  • met houten lepel.
  • Vervolgens steeds scheut bouillon toevoegen en al roerend helemaal laten opnemen alvorens volgende scheut erbij te schenken.
  • Doorgaan tot risotto na 20-25 minuten beetgaar en smeuïg is.
  • Bleekselderij Blad fijngesneden.
  • Pan van vuur nemen en roomkaas door risotto roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Risotto in vier diepe borden scheppen en garneren met zalmreepjes en blad van bleekselderij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Met roomkaas gevulde vijgen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Kaas
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vijgen per 4 met steeltje naar boven op magnetronbestendig bordje leggen.
  • Bordjes vijgen nà elkaar 30 seconden op hoogste stand (700 watt) in magnetron verwarmen, zodat ze oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen.
  • Met keukenschaar steeltjes van bovenkant knippen en vijgen dan voorzichtig kruislings insnijden.
  • Pistachenootjes grof hakken en in droge koekenpan kort roosteren.
  • In kom roomkaas mengen met helft van pistachenootjes,½ eetlepels anijsdrank en zout en peper naar smaak.
  • Vijgen met behulp van theelepel met roomkaasmengsel vullen.
  • Vijgen zo veel mogelijk in oorspronkelijke vorm terugvouwen.
  • Vijgen op schaaltjes leggen, bovenkant bestrooien met rest van pistachenootjes en rest van
  • anijsdrank erover druppelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Honingomeletjes met aardbeien

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen, schil raspen en halve vrucht uitpersen (àndere helft wordt niet gebruikt).
  • In kom aardbeien mengen met 1 eetlepel citroensap.
  • In maatbeker eieren loskloppen met melk, citroenrasp, honing en wat zout.
  • In kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm) klontje boter verhitten en kwart van
  • eimengsel over panbodem laten uitvloeien.
  • Omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Omelet op warm bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Zo nog 3 omeletten bakken.
  • Elk omeletje dik besmeren met roomkaas.
  • Aardbeien over onderste helft verdelen en omeletten dubbelvouwen.
  • Met behulp van (theezeef bestrooien met gestampte muisjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met licht geroosterde plakjes cake of suikerbrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse club sandwich

AllerHande 2006
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster.
  • Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets.
  • Knip de tuinkers van het bed.
  • Roer de mosterd en de helft van de tuinkers door de roomkaas.
  • Besmeer 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème.
  • Snijd alle sneetjes brood diagonaal door.
  • Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes (uit verpakking maatjesharing) en leg op elke driehoek 1 haringfilet.
  • Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje.
  • Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje.
  • Zet de clubsandwiches op de borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelchips.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sandwichtes

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kip, Lunch, Vis
porties: 8 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • In 20 minuten maak je heel veel verschillende sandwiches.
  • Perfect voor een lunch of high tea.
  • Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.
  • Snijd de steeltjes van de koriander en hak het blad grof.
  • Besmeer 12 sneetjes casinobrood dun met de knoflookmayonaise.
  • Beleg 8 van de 12 besmeerde broodjes met kipfilet.
  • Doe vervolgens op 4 plakjes radijs en op de andere 4 koriander.
  • Leg de sandwiches op elkaar, kipfilet radijs met erboven op kipfilet koriander.
  • Bedek met onbelegde sneetje met de mayonaise kant naar beneden.
  • Druk de sandwiches goed aan.
  • Snijd de korsten van het brood.
  • Snijd ze diagonaal doormidden.
  • Steek in elk driehoekje een satéstokje.
  • Halveer de palingfilet.
  • Schaaf de komkommer heel dun.
  • Roer de roomkaas los en meng met de geraspte mierikswortel.
  • Besmeer het casinobrood dik met de roomkaas en beleg ze met een laag komkommer.
  • Snijd de korsten er af en snijd de sneetjes in 3 repen.
  • Leg op elke reep een stukje paling.
  • Knip de tuinkers af en strooi deze over de paling.
  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
  • Besmeer het mueslibrood dik met geitenkaas.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in dunne partjes.
  • Verdeel over de helft van de sneetjes.
  • Bestrooi de appel met rozemarijn.
  • Dek af met de andere sneetjes.
  • Ontkorst de sandwiches en snijd ze in vieren.
  • Leg ze op een schaal en serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Variatietip:
Europese paling vind je niet meer bij Albert Heijn, die komt pas weer terug als-ie weer in
voldoende aantallen rondzwemt.
Kies voor gerookte forelfilet als goed alternatief.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmmousse

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Ontbijt, Vis, Zalm
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
  • Schaal bekleden met plasticfolie.
  • Op bodem enkele toefjes dille leggen.
  • Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
  • Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
  • Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
  • In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
  • Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
  • Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
  • Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Platte schaal op ronde schaal zetten.
  • Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
  • Folie voorzichtig verwijderen.
  • Garneren met rest van dille.