Recept afdrukken
No ratings yet

Platte fruitkoek

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
porties: 6 punten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een pan.
  • Doe de koeken in de grote plastic zak.
  • Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen.
  • Schep de kruimels door de boter.
  • Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
  • Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.
  • Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas.
  • Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef.
  • Schil de kiwi's en snij ze in plakjes.
  • Halveer de druiven.
  • Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
  • Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad.
  • Verdeel het fruit over de roomkaas.
  • Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in.
  • Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.
  • Maak de springvorm los en haal de rand eraf.
  • Snij de taart in 6 punten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige clubsandwich met koolrabi

Recept categorieën: Broodjes, Lunch, Varkensvlees
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Koolrabi (met kaasschaaf) in dunne plakken snijden.
  • Roomkaas losroeren met rucola en pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • 4 sneetjes brood met roomkaasmengsel besmeren en met koolrabi beleggen, 2 sneetjes dun besmeren met mosterd en met ham beleggen.
  • Twee stapels maken van 1 sneetje roomkaas, 1 sneetje ham en 1 sneetje roomkaas.
  • Stapels afdekken met rest van brood en diagonaal doorsnijden.
  • Sandwiches vaststeken met prikker.

Tips / Opmerkingen

Wie wel eens in Amerika is geweest, weet dat de gemiddelde portie daar een stuk groter is dan in Europa. Maar ook hier zijn de porties van bijvoorbeeld frisdrank, hamburgers en zakken chips in de loop der jaren enorm gegroeid. Meestal gaat zo'n portie ook in een keer op. Wie wil voorkomen ongemerkt te veel calorieën binnen te krijgen, kiest een kleine verpakking of portie!

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel gevuld met gehakt

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4
Auteur: Onbekende Auteur

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de prei en worteltjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  • Snijd de ham fijn. Vermeng het gehakt met de prei, wortel, ham, maïs, verser roomkaas, mosterd, franse tuinkruiden, zout en peper.
  • Boen de aardappelen onder koud stromend water goed schoon.
  • Snijd er overlangs een kapje af en hol de aardappelen met een lepeltje tot op 2 cm van de wand uit.
  • Prik gaatjes aan de binnen- en buitenkant van de aardappelen.
  • Vul ze hoog op met het gehaktmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • Verwarm de oven voor op 225ºC.
  • Zet de schaal in de oven en bak de gevulde aardappelen in ca. 25 minuten bruin en gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Worteltjestaart

Recept categorieën: Taart
porties: 6
Auteur: Hetty van Es

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het meel, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout door elkaar.
  • Voeg de eieren en de gesmolten boter toe en roer met een houten lepel of spatel alles goed door elkaar totdat er een wat kleverig beslag ontstaat.
  • Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de peen julienne en de sinaasappelrasp door het beslag.
  • Giet alles in een ingevette cakevorm en bak de worteltaart een uur in de oven.
  • Prik met een saté prikker in de taart om te kijken of hij goed gaar is.
  • Zit er nog beslag aan de prikker als je hem er uit haalt dan zet je de cake nog 10 minuten extra in de oven.
  • Maak ondertussen de topping.
  • Mix de poedersuiker, roomkaas, boter en vanillesuiker met een mixer door elkaar tot een romige massa.
  • Laat de cake afkoelen en besmeer met de topping.
  • Garneer eventueel nog met wat geraspte sinaasappelschil of walnoten.