Platte fruitkoek
porties: 6 punten
ingrediënten
- 100 g roomboter
- 150 g bastognekoeken
- 2 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 150 g verse roomkaas
- 75 g witte pitloze druiven
- 75 g frambozen
- 2 kiwi's
- 1 peer
- 2 eetlepel(s) abrikozenjam
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan.
- Doe de koeken in de grote plastic zak.
- Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen.
- Schep de kruimels door de boter.
- Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan.
- Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.
- Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas.
- Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef.
- Schil de kiwi's en snij ze in plakjes.
- Halveer de druiven.
- Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.
- Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad.
- Verdeel het fruit over de roomkaas.
- Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in.
- Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.
- Maak de springvorm los en haal de rand eraf.
- Snij de taart in 6 punten.