Recept afdrukken
No ratings yet

Kip met veertig teentjes knoflook

Bereidingstijd1 u 30 min
wachten30 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 715kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ansjovis 30 minuten in melk leggen om te ontzouten.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Ansjovis uit melk nemen en fijn snijden of in keukenmachine fijn malen.
  • Vel van kip aan borstzijde met wijsvinger losmaken van borstvlees en ansjovis tussen borstvlees en vel verdelen.
  • Rozemarijn fijnsnijden en door olie mengen.
  • Deel van oliemengsel met kwastje over kip verdelen.
  • Kip bestrooien met peper.
  • Rest van olie in braadslede schenken.
  • Kip in braadslede leggen en ongepelde teentjes knoflook eromheen leggen.
  • In warme oven kip in 75 minuten goudbruin braden, af en toe bedruipen met braadolie.
  • Kip met teentjes knoflook op schaal leggen.
  • Aan tafel aansnijden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met waterkerssalade.

Nutrition

Calorieën: 715kcal | koolhydraten: 14g | Eiwit: 39g | Vet: 56g

Recept afdrukken
No ratings yet

Hertenbiefstukjes op rozemarijnspiesjes

AH Feestelijke buffetten en borrelhapjes
Recept categorieën: Hapjes, Vlees, Wild
porties: 8 stuks
Calorieën: 205kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Biefstukjes elk in 6 blokjes snijden en in kom mengen met azijn en 2 eetlepels olie.
  • Van takjes onderste 5 cm rozemarijnnaaldjes afrissen en uiteinde van takje puntig bijknippen zodat het als spiesje kan dienen.
  • 1 Eetlepel rozemarijnnaaldjes heel fijn hakken.
  • Plakjes spek dun bestrijken met olie.
  • Fijngehakte rozemarijn erover strooien en blokje biefstuk erop leggen.
  • Stevig oprollen en met metalen pin (bijv. barbecuespies) gat in rolletje prikken.
  • Aan elk rozemarijntakje 3 vleesrolletjes steken.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Spiesjes bestrijken met rest van olie en in grillpan in 4-6 minuten rondom bruin roosteren, regelmatig keren.
  • Spiesjes op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

 

Paprikasausje:

Serveer de spiesjes met een paprikasaus. Pureer 4 geroosterde paprika's uit pot met 1 gefruit teentje knoflook, 1 theelepel rozemarijnnaaldjes en zout en peper naar smaak. Verdun eventueel met Griekse yoghurt.

Nutrition

Calorieën: 205kcal | Eiwit: 13g | Vet: 17g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bladerdeegslof met blauwaderkaas en peer

Bereidingstijd15 min
wachten20 min
Totale tijd35 min
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Kaas
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 8 personen
Calorieën: 175kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Plakjes bladerdeeg naast elkaar leggen, elkaar ca. 1 cm overlappend.
  • Deegranden goed vastdrukken, zodat één rechthoekige deeglap van 13 x 38 cm ontstaat.
  • Peren droogdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden.
  • Plakjes peer dakpansgewijs op deeg rangschikken, ca. 1 cm van rand vrijlaten.
  • Roquefort, rozemarijn en peper over peren verdelen. In midden van oven bladerdeegslof in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Op rechthoekige platte schaal schuiven.

Nutrition

Calorieën: 175kcal | koolhydraten: 17g | Eiwit: 5g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde lamskoteletten met mosterd en rozemarijn

Recept categorieën: Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Australië
porties: 4
Calorieën: 290kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje knoflook, mosterd en olie door elkaar roeren.
  • Helft van citroenschil boven mosterdmengsel raspen.
  • Naaldjes van rozemarijn zeer fijn hakken en door mosterdmengsel mengen, ½ tl zout en peper toevoegen.
  • Lamskoteletjes met mosterdmengsel aan beide zijden inwrijven en minimaal 15 min. marineren.
  • Vlees op barbecue in 8-10 min. aan beide zijden van buiten bruin en van binnen rosé bakken, regelmatig keren.

Tips / Opmerkingen

Nutrition

Serving: 1persoon | Calorieën: 290kcal | Eiwit: 19g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chutney van zoete uien

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien pellen en in dunne ringen snijden.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uienringen ca. 3 minuten zachtjes fruiten (uien mogen niet verkleuren).
  • Wijn, honing, laurierblaadje en rozemarijn toevoegen.
  • Chutney in ca. 40 minuten op zacht vuur gaar sudderen.
  • Intussen potje schoonmaken met kokend water en soda.
  • Potje omgekeerd op theedoek laten uitlekken.
  • Rozemarijn en laurierblaadje uit chutney verwijderen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Chutney overdoen in potje.
  • Goed dichtdraaien en ca. 5 minuten omgekeerd laten staan.

Tips / Opmerkingen

De houdbaarheid van deze chutney is ca. 2 weken in de koelkast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosalade met gorgonzola

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kaas, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In kom olie, citroensap en wijn tot marinade roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Boven kopje rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en met bieslook in kopje fijnknippen.
  • Door marinade roeren.
  • Marinade op smaak brengen met zout en peper.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Helften in lengte in dunne plakken snijden en op bord uitspreiden.
  • Marinade erover schenken.
  • Avocado afgedekt ca. 20 minuten in koelkast zetten.
  • Boven kom gorgonzola verkruimelen.

BEREIDEN:

  • Sla schoonmaken, wassen en bladeren uitslaan.
  • Slabladeren over vier borden verdelen.
  • Avocadoplakken voorzichtig uit marinade scheppen en op sla rangschikken.
  • Gorgonzola over avocado verdelen.
  • Croûtons erover strooien.
  • Marinade over salade schenken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Boekweitpannenkoeken

Aardbei, yoghurt en rozemarijn-ahornsiroop
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Pannenkoeken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 398kcal
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet de amandelmelk in een blender en doe het vanille-extract, boekwijtmeel, de rijstebloem, amandelen en bakpoeder erbij.
  • Pel de banaan, voeg hem toe en pureer tot een goed beslag.
  • Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Schep voor elke portie van twee pannenkoekjes 2 eetlepels olie en 3 eetlepels beslag per pannenkoek in de pan.
  • Druk een paar plakjes aardbei of hele bosvruchten in het beslag en bak de pannenkoekjes 4 minuten, of tot de onderkant mooi goudbruin is (de eerste pannenkoekjes worden altijd een beetje rommelig, omdat je de temperatuur nog niet onder controle hebt).
  • Keer ze om, druk ze een beetje aan met een spatel en bak de andere kant 2 minuten, of tot die ook goudbruin is.
  • Leg ze met de vruchtjes naar boven op een bord, veeg de pan met keukenpapier schoon en bak de rest.

Nutrition

Calorieën: 398kcal | koolhydraten: 53.9g | Eiwit: 13.3g | Vet: 15.7g | Zout: 0.7mg | suiker: 15.9g

Recept afdrukken
No ratings yet

Shashlik

Recept categorieën: Lamsvlees
Land van herkomst: Rusland
porties: 6 personen

ingrediënten

Marinade:

Bereidingswijze

  • Doe de ingrediënten voor de marinade in een grote, ondiepe glazen of aardewerk schaal en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de blokjes lamsvlees toe en roer tot ze goed met de marinade zijn overdekt.
  • Dek de schaal af en zet hem ± 6 uur in de koelkast; roer het geheel af en toe om.
  • Laat de barbecue heet worden en leg het barbecuerooster ruim 10 cm boven de gloeiende kolen.
  • Rijg de blokjes vlees met een kleine tussenruimte aan metalen pennen, zodat het vlees aan alle kanten gelijkmatig gaar kan worden.
  • Rijg de stukken ui, de kerstomaatjes en de paprikablokjes aan afzonderlijke pennen en bestrijk ze met wat van de marinade.
  • Leg de lamsvleespennen midden boven de houtskool en braad het vlees in 17-20 minuten gaar; keer de pennen regelmatig en bestrijk het vlees met de marinade.
  • Leg als de braadtijd voor de helft is verstreken, de pennen met de groenten op de barbecue en grill ze 8-10 minuten; keer ook deze pennen regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  • Schik de pennen op een lange serveerschaal en leg er de takjes rozemarijn omheen.
  • Geef er rijst en een frisse salade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelpartjes met rozemarijn

Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 225kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en fijnpletten.
  • Rozemarijnnaaldjes van takjes nemen.
  • In (hapjes) pan olie verhitten.
  • Knoflook, rozemarijn en aardappelpartjes toevoegen.
  • Afgedekt ca. 2 minuten bakken en vervolgens onafgedekt in ca. 6 minuten gaar bakken.

Nutrition

Calorieën: 225kcal | koolhydraten: 36g | Eiwit: 4g | Vet: 5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bruschette tomaat, aubergine en rode ui

Recept categorieën: Broodjes, Hapjes, Warme hapjes
Land van herkomst: Italië
porties: 6
Auteur: Hetty van Es

Bereidingswijze

Stap 1: Bruschetta’s

  • Rooster de plakken brood in een grillpan (zonder vet) of met de grillstand van de oven.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de knoflookteentjes doormidden.
  • Sprenkel wat olijfolie over de broodjes en smeer ze in met de teentjes knoflook.
  • Strooi er nog een klein beetje zeezout over voor de smaak.

Stap 2: Gemarineerde gegrilde aubergine met munt en peterselie

  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken.
  • Rooster deze plakken om en om in de grillpan.
  • Maak een marinade van de witte wijnazijn, 6
  • el olijfolie extra vergine, de gehakte peterselie en munt en een teentje fijngehakte knoflook.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de plakken aubergine hierin en laat minstens een uur marineren.

Stap 3: Gekarameliseerde rode ui met pecorino

  • Hak de rode ui fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de stukjes ui.
  • Voeg daarna de rode wijnazijn, takje rozemarijn, laurierblaadjes en suiker toe en bak dit zachtjes voor zo’n 30 minuten.
  • Het mengsel moet daarna een stroperigere, glanzende structuur hebben.
  • Rasp de pecorino fijn en zet dit apart tot gebruik.

Stap 4: Tomaat en basilicum

  • Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Doe dit in een schaal en meng dit met 2el olijfolie, de balsamico azijn, gehakte basilicum en wat peper en zout.

Stap 5: Serveren van de bruschetta’s

  • Neem 6 bordjes en leg op ieder bordje 3 sneedjes brood.
  • Schep op 1 bruschetta een eetlepel tomaat/basilicum mengsel, op de 2e bruschetta een plak aubergine en op de 3e bruschetta een eetlepel rode ui mengsel.
  • Strooi over de rode ui nog wat geraspte pecorino.