Verse worst met een groentestoofpot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 winterwortelen
  • 4 aardappels
  • 100 gram spek in dobbelsteentjes
  • 2 dl pils
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepel bouillonpoeder
  • 2 theelepel gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • 3 ui
  • ½ groene kool
  • 400 gram verse worst

Instructies

  • Bak de spekjes in een braadpan zachtjes uit.
  • Snij de verse worst in stukjes van 4 centimeter. 
  • Pel de uien en snij ze in partjes. 
  • Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes.
  • Schep de stukjes worst door de spekjes en bak ze in 4 minuten rondom bruin.
  • Snij de groene kool in repen en schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  • Schep de uien,aardappelen, wortelen en de kool door het vlees en bak ze 4 minuten mee.
  • Roer vervolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder en de pils erdoor.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Stoof het geheel in ongeveer 10 minuten met het deksel schuin op de pan zachtjes gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk op een koude winterdag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees