Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchtensoep

Recept categorieën: Soep, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de groenten en snijd ze fijn.
  • Stoof ze gedurende 10 minuten in olijfolie in een grote kookpan.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de zorgvuldig gewassen schelpdieren over de groenten.
  • Overgiet alles met de witte wijn en laat het 2 minuten koken.
  • Voeg de visbouillon toe en laat de soep nog ongeveer 10 minuten doorkoken tot alle
  • schelpdieren geopend zijn.
  • Serveer onmiddellijk.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmspiesjes

Recept categorieën: Hapjes, Vis, Zalm
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Plet de komijn- en venkelzaadjes in een vijzel en voeg zout en peper toe.
  • Snijd de zalm in blokjes en druk de blokjes aan één kant in het kruidenmengsel.
  • Bak de zalm in een hete koekenpan met de kruidenkant naar beneden gedurende 2 minuten.
  • Plaats de zalm vervolgens 1 minuut in een voorverwarmde oven op 200°C, tot hij net gaar is.
  • Serveer de zalm op spiesjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmkroketten

Recept categorieën: Bijgerecht, Snack, Vis, Zalm
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Smelt de boter in een koekenpan.
  • Voeg de bloem toe en roer gedurende 1 minuut op matig vuur.
  • Voeg dan de melk en het vocht van de zalm toe en blijf roeren totdat het mengsel kookt en indikt.
  • Laat het nog 3 minuten indikken op matig vuur.
  • Ontgraat en prak de zalm.
  • Voeg de zalm, peterselie, lente-ui, citroensap, peper en zout toe aan het bloemmengsel.
  • Blijf goed roeren.
  • Zet het mengsel in een schaal met plasticfolie erover en laat het in de koelkast opstijven.
  • Plaats de bloem op een plat bord en de eieren en het paneermeel op een ander bord.
  • Schep met een eetlepel kleine porties van het zalmmengsel, rol ze door de bloem en vorm er kroketten van met je handen.
  • Haal ze door het losgeklopte ei en daarna door het paneermeel.
  • Laat ze minstens 1 minuut in de koelkast rusten.
  • Verhit olie in een diepe pan met een zware bodem.
  • Frituur de kroketten in 3-4 minuten goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm.
  • Serveer met limoenpartjes en mangochutneysaus.
  • Opmerking: Je kunt de kroketten enkele uren van tevoren maken.
  • Ongebakken kroketten kunnen tot 1 maand in de vriezer worden bewaard.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dessert au Roquefort

Recept categorieën: Kaas, Nagerecht
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop de boter, Roquefort kaas en wat versgemalen peper tot een glad mengsel.
  • Voeg het ei toe en mix nog 2 minuten.
  • Roer met een spatel de melk en het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  • Vul 4 papieren cakevormpjes en bestrooi ze met sesamzaad.
  • Bak de cakes 25 minuten in de voorverwarmde oven op 175 °C.
  • Meng de sinaasappelmarmelade en rode port en breng dit mengsel aan de kook.
  • Serveer de cakejes warm met de warme saus, gegarneerd met partjes sinaasappel.
  • Geniet van deze bijzondere gerechten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscoussalade

Recept categorieën: Pasta, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd intussen de lente-uitjes in ringetjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Pers het sap uit de citroen.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes.
  • Meng in een grote kom de lente-uitjes, rode peper, 2 eetlepels peterselie en de paprika met de olijfolie en 2 eetlepels citroensap.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Voeg de enigszins afgekoelde couscous toe en meng alles goed door elkaar.
  • Doe het mengsel in een hoge, ronde schaal, druk het lichtjes aan en dek de schaal af met huishoudfolie.
  • Zet het 1 uur in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Haal het folie van de schaal, leg een platte schaal of groot bord op de schaal en keer beide om. Verwijder voorzichtig de schaal.
  • Garneer de salade met dunne partjes citroen en ringetjes lente-ui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Coq au Vin met kipkarbonades

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotjes en halveer ze.
  • Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Prik het vel van de kipkarbonades hier en daar in met een vork.
  • Plaats de basterdsuiker, 1½ dl rode wijn en de sjalotjes in een magnetronschaal en breng het mengsel aan de kook, afgedekt op 80 watt gedurende 3 minuten.
  • Laat dit 5 minuten op 400 watt doorkoken.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de kipkarbonades gedurende 5 minuten rondom goudbruin.
  • Bak de spekblokjes even mee.
  • Schep de kip en de spekjes door het sjalot-uienmengsel.
  • Voeg de cognac, champignons, de rest van de wijn, het kippenbouillon tablet en 2 dl water toe.
  • Plaats de schaal afgedekt in de magnetron en verwarm deze gedurende 12 minuten op 800 watt.
  • Haal de kip met een schuimspaan uit het stoofvocht, leg deze op een schaal en houd ze even warm.
  • Laat het stoofvocht, onafgedekt op 800 watt, 10 minuten inkoken.
  • Roer maïzena glad met 2 eetlepels water en meng dit door het stoofvocht.
  • Verwarm onafgedekt op 800 watt gedurende 2 minuten.
  • Voeg peper en zout toe. Serveer de kip in de saus en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Heerlijk met een gemengde salade of stokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktail van Gerookte Paling en Appel

Recept categorieën: Fruit, Vis, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte palingfilet in dunne reepjes.
  • Schil de appel en snijd de ze in kleine stukjes.
  • Knip de bieslook in stukjes van ongeveer 1cm.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp 1theelepel oranje schilaf.
  • Pers de sinaasappel uit.
  • In een kom, roer de geraspte sinaasappelschil, 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een sausje.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • In een andere kom,meng de paling, appel,1eetlepel bieslooken 1eetlepe; van de saus.
  • Verdeel het paling-appelmengsel over vier coupes of schaaltjes en schep de overgebleven zure room saus eroverheen.
  • Bestrooi met de overgebleven bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Eendenborst met Venkel Sinaasappelsaus

Recept categorieën: Eend, Fruit, Gevogelte
Auteur: ChatGTP

Bereidingswijze

Eendenborst:

  • Snijd kruislings in op de huidkant van de eendenborsten.
  • Rasp de schil van de sinaasappel grondig.
  • Pers de sinaasappel en citroen apart uit.
  • Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  • Snipper de sjalotten en plet de knoflooktenen.
  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd deze in grove reepjes.
  • Druk de venkelzaadjes een beetje fijn.
  • Meng de helft van het sinaasappelsap met 2 eetlepels honing en 2 eetlepels tijmblaadjes om een kruidenpasta te maken.
  • Bak de eendenborsten eerst op de huidkant tot ze krokant worden (ongeveer 8 minuten), en breng op smaak met zout en peper.
  • Smeer de huidkant in met de kruidenpasta en keer de borsten om om de andere kant ook in te smeren met de pasta.
  • Bak ze verder.

Saus:

  • Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
  • In dezelfde pan, voeg boter toe en bak de sjalotten, gekneusde knoflook, venkel, venkelzaad, de rest van de tijm en sinaasappelschil.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat deze tot de helft inkoken.
  • Voeg de rest van het sinaasappelsap, honing en citroensap toe, en breng op smaak met zout, peper en witte wijn.
  • Giet het braadvocht uit de eendenborst in de pan.
  • Snijd de eendenborst in plakken.
  • Serveer de plakken eendenborst met de venkel-sinaasappelsaus.
  • Garneer met fijngehakte venkelgroen.

Tips / Opmerkingen

Geniet van je eendenborst met venkel-sinaasappelsaus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met olijven en courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de courgettes en rasp ze grof.
  • Verhit de olie in een ruime pan en bak de courgette al omscheppend in ± 7 minuten gaar.
  • Pers na 5 minuten de knoflook erboven uit.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Giet de spaghetti af en voeg de courgette, de olijven en de kaas toe.
  • Schep alles goed om.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De aardappelen in weinig water met wat zout gaar koken,afgieten en fijnstampen.
  • De paprika en de olijven klein snijden, het uitje raspen.
  • Dit alles vermengen.
  • De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen.
  • In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag, met tussenruimte, in de pan scheppen.
  • Als de onderkant bruin is, de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kipfilet, kerriesaus en sperziebonen_