Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 teentjes knoflook geperst
- ½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 8 lamskoteletjes
- 37½ gr hazelnoten
- 15 g verse munt
- 2 eetlepels gruyère geraspte
- versgemalen vierseizoenen peper
Bereidingswijze
- In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
- Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren.
- Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
- In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren.
- Regelmatig keren en met marinade bestrijken.
Tips / Opmerkingen
Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.