Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde lamskoteletjes met muntpesto

Allerhande 2003
Recept categorieën: Barbecue, Lamsvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom helft van knoflook met chilipoeder, kaneel, azijn en 3 el olie tot marinade roeren.
  • Lamskoteletjes hiermee rondom bestrijken en minstens 15 min. marineren.
  • Intussen hazelnoten in droge koekenpan kort roosteren.
  • In keukenmachine muntblaadjes met rest van knoflook, geraspte kaas en hazelnoten pureren. Terwijl de machine draait rest van olie in dun straaltje toevoegen, tot smeuïge pasta ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lamskoteletjes op barbecue in ca. 10 min. bruin en van binnen rosé roosteren.
  • Regelmatig keren en met marinade bestrijken.

Tips / Opmerkingen

Serveren met muntpesto en gepofte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gegrilde groenten met mozzarella

Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Italië
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Helft van courgette, paprika en uiringen over bakplaat verdelen.
  • Olie erover sprenkelen en zout en peper erover strooien.
  • Bakplaat onder hete grill schuiven en groenten in 6-8 minuten mooi bruin en
  • beetgaar roosteren, halverwege omscheppen.
  • Herhalen met overgebleven groenten.
  • Mozzarella op keukenpapier laten uitlekken.
  • Gegrilde groenten overdoen in schaal en bieslookpesto en mozzarella erdoor scheppen.
  • Lauwwarm of koud serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane artisjoksalade met gedroogde tomaten

Recept categorieën: Groenten, Hapjes, Salade
Land van herkomst: Mediterraan
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In schaal olie met azijn, knoflook, oregano en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Artisjokharten halveren en met uiringen en tomaatreepjes door dressing scheppen. Salade minstens 1 uur bij kamertemperatuur laten intrekken en voor het serveren nogmaals omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Voorbereidingstijd 60
bereidingstijd 10 minuten