Gestoofde little gem met hazelnoten
AllerHande 2006
porties: 2 personen
ingrediënten
- 25 g hazelnoten
- 2 little gem slakropje, per 2 stuks verpakt
- 1 eetlepel boter
- 1 sinaasappel rasp en sap ervan
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan
- zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
- Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
- Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
- Smelt de boter in een hapjespan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
- Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
- Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
- Schenk het sinaasappelsap erbij. Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ca. 10
- minuten zachtjes gaar.
- Strooi de hazelnoten over de gaargestoofde kropjes little gem.
- Lekker bij gebakken varkensfiletlapjes of karbonades en puree.
Tips / Opmerkingen
Maak dit gerecht voor 4 of meer personen in een braadslede en schuif deze na het keren
van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C
van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C