Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige Garnalen met Bloemkool in Kokossau

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Dieët: Glutenvrij
Porties: 4 personen
calorieën: 300kcal
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Marineer de garnalen in het limoensap en zet ze apart.
  • Verhit de arachideolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en Spaanse peper tot ze lichtbruin worden.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 3 minuten mee.
  • Voeg de suiker, gemalen steranijs, fenegriek, kardemom en santen toe.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel sudderen tot de saus is ingedikt en de bloemkool gaar is.
  • Voeg de gemarineerde garnalen en het limoensap toe, kook de garnalen mee tot ze ondoorschijnend zijn.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en nuoc mam.
  • Garneer met korianderblad.
  • Serveer de kruidige garnalen met bloemkool in kokossaus direct als hoofdgerecht

Notities

Geniet van deze smaakvolle en exotische maaltijd!
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 300kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 20g | Vet: 20g | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Griet met Groene Aspergeragout

Recept categorieën: Amuse, Groenten, Vis
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Snijd de grietfilet in 16 porties van elk 60 gram.
  • Besprenkel de grietfilet met verse citroensap, olijfolie, zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Zet in de koeling tot gebruik.
  • Bereid de aspergeragout voor: Schil de groene asperges en snijd de kopjes af op 3 cm lengte, en de rest van de asperges in stukken van 1 cm.
  • Kook de asperges gaar in kokend water met zout.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de fijngesnipperde sjalot aan.
  • Voeg de bloem toe en bak het geheel 1 minuut op laag vuur om een roux te vormen.
  • Voeg geleidelijk 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux terwijl je continu roert met een garde, en kook hiermee een saus.
  • Voeg de stukken asperge toe aan de saus, samen met een scheutje room.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Grill de grietfilet in een zeer hete grillpan tot ze net gaar zijn.
  • Maak de aspergepunten warm en warm de aspergeragout op.
  • Serveer de aspergeragout op bordjes, leg de gegrilde griet er bovenop en garneer met de aspergepunten en een takje verse kervel.

Notities

Geniet van deze verrukkelijke amuse van gegrilde griet met groene aspergeragout!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte Heksenkaas

Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus
calorieën: 90kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Was de prei grondig om eventueel aanwezig zand te verwijderen, vooral tussen het witte en groene deel.
  • Snijd vervolgens de prei in ringen.
  • Doe de prei en peterselie in de foodprocessor.
  • Knijp de helft van de citroen uit boven de foodprocessor.
  • Controleer op eventuele citroenpitten.
  • Voeg vervolgens de mayonaise, poedersuiker, zwarte peper, zout en kruidenkaas toe.
  • Zet de foodprocessor één minuut aan tot alles goed gemengd is.
  • Proef en voeg indien nodig extra kruiden of citroensap toe naar smaak.

Notities

Serveer de zelfgemaakte heksenkaas direct met Bugles chips voor een smakelijke dipervaring, of bewaar het in de koelkast voor later gebruik. De heksenkaas wordt zelfs nog lekkerder na een dag, wanneer de smaken goed zijn ingetrokken.
Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen om je eigen unieke heksenkaasvariant te creëren!

Nutrition

Serving: 2 eetlepels heksenkaas | Calories: 90kcal | koolhydraten: 2g | Protein: 2g | Vet: 8g | Zout: 0.3mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk Kebab

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: Japan
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Steek afwisselend stukjes biefstuk en prei aan kebabstokjes.
  • Verhit olie in een grote braadpan en bak 2 kebabstokjes tegelijk ongeveer 2 minuten in de hete olie totdat ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Giet de olie uit de pan en meng de rest van de ingrediënten.
  • Giet dit mengsel over het vlees en prei en kook vervolgens nog 2-3 minuten.
  • Neem het vlees en de prei uit de pan en laat de saus nog even sudderen totdat deze dikker wordt.
  • Giet de saus over het vlees en prei en garneer met partjes citroen.
  • Serveer deze heerlijke biefstuk kebab als smakelijk bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zachte Aardappelpuree met Sjalotten, Geitenkaas en Kruiden

Porties: 8 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de aardappelen in kokend water totdat ze gaar zijn, ongeveer 35 minuten.
  • Giet af en laat ze 5 minuten staan. Zet opzij.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot toe en bak deze 4 minuten, of totdat ze zacht en goudbruin zijn.
  • Zet opzij.
  • Verwarm de melk in een kleine sauspan of in de magnetron op HOOG gedurende 2 minuten,
  • of totdat het heet is.
  • Zet opzij.
  • Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. ]
  • Voeg de sjalot, geitenkaas en de volgende 5 ingrediënten toe.
  • Voeg de warme melk toe en stamp alles goed door elkaar (het mengsel zal een beetje korrelig zijn).

Notities

Garneer met verse tijm en peterselie indien gewenst.
Geniet van je heerlijke aardappelpuree!
Voorbereiding: 23 min., Bereiding: 41 min., Laten staan: 5 min

Recept afdrukken
No ratings yet

Rundvlees met Paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Verhit wat olie in een wok of een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de fijngesneden knoflook en rode pepers (lombok) kort aan tot ze geurig zijn.
  • Voeg de plakjes ui toe en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Voeg de reepjes groene paprika toe en roerbak alles gedurende 3 minuten tot de paprika wat zachter begint te worden.
  • Verlaag het vuur en voeg de lichte sojasaus, oestersaus, dunne plakjes biefstuk, zout en peper naar smaak toe.
  • Roerbak alles nog eens gedurende 1-2 minuten tot het vlees gaar is maar nog steeds sappig.
  • Proef en voeg naar smaak extra zout, peper, of saus toe als dat nodig is.

Notities

Serveer het gebakken rundvlees met paprika direct, bij voorkeur met gestoomde rijst.
Dit gerecht heeft een heerlijke pittige smaak en combineert goed met rijst of noedels.
Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroerbakt Rundvlees met Basilicum

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Marineer het rundvlees gedurende 10 minuten in de fijngehakte knoflook, geplette chilipepers, Thaise vissaus, zout en peper.
  • Verhit de plantaardige olie in een pan op hoog vuur.
  • Bak de basilicumblaadjes kort in de olie tot ze transparant worden.
  • Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en zet opzij.
  • Giet 3 eetlepels olie terug in de pan en zet het vuur hoog.
  • Roerbak het gemarineerde rundvlees gedurende 2-3 minuten tot het bijna gaar is.
  • Voeg de helft van de gebakken basilicum toe aan het bijna gare vlees en roer even door.
  • Haal de pan van het vuur, schep het gare vlees op een serveerschaal en bestrooi het met de rest van de gebakken basilicum.

Notities

Serveer dit smakelijke gerecht met gestoomde rijst of noedels voor een heerlijke Thaise maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroen Korianderrijst

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de rijst met zout, koenjit, sereh en santen gaar.
  • Vermeng de overige ingrediënten en schep deze door de hete rijst.
  • Dien de rijst op als vervanger voor witte gekookte rijst of als extra bijgerecht bij de rijsttafel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Citroengraskipspiesjes

Recept categorieën: Barbecue, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Thailand
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • In een kom, combineer het fijngesneden citroengras, knoflook, rode chilipeper, sojasaus,
  • vissaus, oestersaus, honing, limoensap en een snufje versgemalen zwarte peper.
  • Dit zal de marinade zijn voor de kipspiesjes.
  • Voeg de in blokjes gesneden kip toe aan de marinade en meng goed, zodat alle kip
  • gelijkmatig bedekt is.
  • Laat de kip minstens 30 minuten tot 1 uur in de marinade marineren.
  • Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook langer laten marineren voor meer smaak.
  • Rijg de gemarineerde kipblokjes op de geweekte houten spiesjes.
  • Verwarm een grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
  • Zorg ervoor dat het oppervlak goed heet is voordat je de spiesjes toevoegt.
  • Gril de citroengraskipspiesjes ongeveer 3-4 minuten aan elke kant of totdat de kip volledig gaar is en een mooie grillmarkering heeft.
  • Serveer de citroengraskipspiesjes warm met rijst, noedels of een frisse salade.
  • Je kunt ook extra partjes limoen en chilisaus serveren voor wat extra smaak.
  • Geniet van deze smaakvolle en aromatische citroengraskipspiesjes als hoofdgerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Bruine Saus

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: China
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Meng de maïzena met ½ kopje koude bouillon.
  • Meng het daarna met de overgebleven bouillon, de peper, sojasaus en suiker.
  • Breng aan de kook en sudder al roerend totdat de saus is ingedikt.

Notities

Serveer de saus warm.