Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde little gem met hazelnoten

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de hazelnoten grof met een groot mes en rooster ze enkele minuten in een koekenpan
  • zonder boter of olie, tot de stukjes noot goudbruin kleuren.
  • Doe de hazelnoten over op een bord, zodat ze in de warme pan niet alsnog verbranden.
  • Halveer de slakropjes in de lengte, verwijder eventueel lelijke blaadjes.
  • Smelt de boter in een hapjespan en leg de kropjes er met de snijkant naar beneden in.
  • Bak ze 2 minuten, keer de kropjes om en strooi de geraspte sinaasappelschil erover.
  • Maal er wat peper boven en strooi ook wat zout over de sla.
  • Schenk het sinaasappelsap erbij. Leg een deksel op de pan en stoof de slakropjes in ca. 10
  • minuten zachtjes gaar.
  • Strooi de hazelnoten over de gaargestoofde kropjes little gem.
  • Lekker bij gebakken varkensfiletlapjes of karbonades en puree.

Tips / Opmerkingen

Maak dit gerecht voor 4 of meer personen in een braadslede en schuif deze na het keren
van de kropjes in een voorverwarmde oven van 200 °C

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte aardappels met Griekse yoghurt

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappels niet, maar boen ze goed schoon onder stromend water.
  • Dep ze droog.
  • Halveer de aardappels in de lengte en bestrijk de schilkant royaal met olijfolie.
  • Leg de aardappels naast elkaar in een bakblik of braadslede, met de snijkant naar boven.
  • Meng in een kommetje 2 eetlepels (basilicum)olie met het paprikapoeder en smeer dit
  • mengsel over het snijvlak van de aardappels.
  • Maal er royaal zwarte peper over en strooi er wat zeezout over.
  • Schuif de aardappels in het midden van de oven en pof ze in 25-30 minuten bruin en gaar.
  • Maak een sausje van Griekse yoghurt: roer in een schaaltje de yoghurt los en meng de bosuitjes en dille erdoor.
  • Breng het sausje op smaak met zout en peper.
  • Serveer het sausje bij de gepofte aardappels.
  • Lekker bij gegrild vlees of gebakken kipfilet.

Tips / Opmerkingen

Strooi eventueel nog wat karwijzaadjes (kummel) over de aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde oesterzwammen

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hapjes
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in grove stukken scheuren.
  • In pan olie verwarmen.
  • Oesterzwammen met citroensap en tijm erdoor scheppen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen en oesterzwammen afgedekt in 5-8 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Oesterzwammen in vrijgekomen vocht tot kamertemperatuur laten afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Oesterzwammen als onderdeel van antipasti schotel of als borrelhapje serveren op bijvoorbeeld sneetjes ciabatta.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasbuideltjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hapjes, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Holtes van muffinvorm invetten met olie.
  • Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en royaal peper.
  • Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren.
  • Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg.
  • Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en
  • voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en
  • knapperig bakken.
  • Buideltjes iets laten afkoelen.
  • Zure room mengen met honing en rest van tijm.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde makreel met tomaat

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Krieltjes in 10 minuten gaarkoken.
  • Helft van citroen in dunne partjes snijden, andere helft uitpersen.
  • Makreelfilets van graat nemen en in 4 stukken verdelen.
  • Tomaat over ovenschaaltjes verdelen, makreel en citroenpartjes erop leggen.
  • Provençaalse kruiden en royaal peper erover strooien, 1 eetlepel olie over het geheel druppelen.
  • Schaaltjes 10 cm onder hete grill schuiven en gerecht in 8-10 minuten door en door heet laten worden.
  • In slaschaal dressing kloppen van rest van olie met citroensap, zout en peper naar smaak.
  • Krieltjes afgieten en met bosuitjes door dressing scheppen.

Tips / Opmerkingen

Warme aardappelsalade serveren bij makreel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde kalkoenfilet met sinaasappelmarinade

Allerhande 2004
Recept categorieën: Kalkoen
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kalkoenfiletlapjes naast elkaar in lage schaal leggen.
  • In kom sinaasappelsap mengen met knoflook, azijn, olie en mosterd.
  • Sinaasappelmarinade over kalkoen schenken.
  • Takjes rozemarijn in 2-3 stukken knippen en tussen vlees steken.
  • Vlees afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren; lapjes af en toe keren.
  • Vlees op kamertemperatuur laten komen.
  • Lapjes uit marinade nemen en droogdeppen.
  • Kalkoenfiletlapjes op barbecue afhankelijk van hun dikte in 1-2 minuten per kant bruin en gaar grillen (of in 2-3 porties in grillpan bereiden).
  • Met zout en peper bestrooien.

Tips / Opmerkingen

Eventueel kan het gegrilde kalkoenvlees ook koud worden gegeten. Eet het bijvoorbeeld met
mosterdmayonaise.

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met groene olijvensaus

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In steelpan sjalot in 1 eetlepel boter 2 minuten zachtjes bakken.
  • Olijventapenade toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Helft van wijn toevoegen en room erdoor roeren.
  • Saus op laag vuur laten binden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Entrecôtes bestrooien met peper.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en entrecôtes afhankelijk van gewenste gaarheid 2-4
  • minuten per kant bakken, vlees regelmatig keren.
  • Entrecôtes op vier warme borden leggen.
  • Rest van wijn door achtergebleven bakvet roeren, aanbaksels losmaken en jus door saus roeren.
  • Saus over entrecôtes scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgetterolletjes met tonijn

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hapjes, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grillpan voorverwarmen.
  • Elke courgette met groot scherp mes in de lengte in 6 dunne plakken snijden.
  • Plakken aan beide kanten met olie bestrijken.
  • In grillpan plakken courgette in 3-4 minuten bruin en gaar grillen, halverwege keren.
  • Laten afkoelen. In keukenmachine of met staafmixer tonijn met mayonaise pureren.
  • Enkele takjes dille voor garnering apart houden, rest van dille fijnsnijden en met kappertjes door tonijnmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakken courgette droogdeppen en dun met tonijnmengsel bestrijken.
  • Plakken voorzichtig oprollen en met cocktailprikkers vastzetten.
  • Rolletjes rechtop op schaal zetten en garneren met apartgehouden dille.

Tips / Opmerkingen

De courgetteplakken worden extra lekker als u ze op de barbecue roostert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette gevuld met kruidig gehakt

Allerhande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de courgettes in de lengte en hol ze met een lepel uit tot op ½ cm van de wand.
  • Meng het gehakt met chilipoeder, kaneel, 2 theelepels zout, versgemalen peper naar smaak,
  • couscous, rozijnen en munt.
  • Kneed alles goed door elkaar.
  • Vul de helft van de halve courgettes met het gehakt en druk dit goed aan.
  • Leg de andere courgette helften er weer op, zodat het lijkt alsof je een hele courgette hebt.
  • Steek elk stuk eventueel vast met een cocktailprikker en verpak het in aluminiumfolie.
  • Leg de courgette pakketjes op het rooster circa 10 cm boven de gloeiende houtskool in de
  • barbecue en rooster ze in 15-20 minuten rondom gaar, keer ze regelmatig

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje steak tartaar met limoenmayonaise

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • Steak tartaar bestrooien met peper.
  • In koekenpan boter verhitten en steak tartaar in 6-7 minuten per kant bruin en gaar bakken.
  • Intussen limoen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen.
  • In kom mayonaise losroeren met limoenrasp en helft van limoensap.
  • Appel in kwarten snijden, schillen en klokhuis verwijderen.
  • Avocado halveren, schillen en pit verwijderen.
  • Appel en avocado in piepkleine blokjes snijden en in kom met rest van limoensap omscheppen, om verkleuren tegen te gaan.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Steak tartaar uit pan nemen en met zout bestrooien.
  • Broodjes opensnijden en beleggen met ijsbergsla, steak tartaar en avocado-appelblokjes.
  • Limoenmayonaise erop scheppen.