Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chickenwings

Recept categorieën: Barbecue, Gevogelte, Kip
porties: 16 stuks
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng voor de marinade de sojasaus, knoflook, gember, zout, peper, honing, sherry en olie.
  • Vermeng de kippenvleugels met de marinade en laat ze in de koelkast 1 nacht marineren.
  • Rooster de kippenvleugels op de barbecue ca 30 minuten; draai ze regelmatig om.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saag panir

kaasballetjes in spinaziesaus
Recept categorieën: Groenten, Kaas
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Astrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de kaasmassa in blokjes van 4 x 4 cm.
  • Laat de spinazie (bij voorkeur in een stoompan) slinken, knijp het vocht eruit en hak de groente fijn.
  • Meng de knoflook, de gember, de pepers en de ui in een keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Verhit de ghee in een wok, voeg de kruidenpasta toe en verwarm deze op matig vuur 5 minuten tot de ghee zich afscheidt.
  • Voeg het zout, de komijn, de nootmuskaat, het water en de yoghurt toe en laat het mengsel 5 minuten sudderen.
  • Ga er even met de staafmixer door om een gladde saus te krijgen, voeg de slagroom en de kaasblokjes toe en warm alles goed door.
  • Serveer met rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse wokschotel

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees
Land van herkomst: Oosters
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de Cherry, de suiker en de maïzena door elkaar.
  • Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die door de marinade.
  • Snijd van de Chinese kool het blad van de stengels, snijd het blad in reepjes en de stengels in stukjes.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de gember 2 minuten.
  • Voeg de biefstuk met de marinade toe en roerbak nog 3 minuten.
  • Schuif het biefstukmengsel aan de kant.
  • Verhit in het midden van de wok 1 eetlepel olie en roerbak hierin de stukjes koolstengel en de rode peper 1 minuut.
  • Schep de biefstuk erdoor, voeg de reepjes koolblad toe en roerbak nog 1 minuut.
  • Breng op smaak brengen met zout.
  • Lekker met mihoen en gebakken uiringen met kerrie.

Ajam Bali
Recept afdrukken
No ratings yet

Ajam Bali

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

Bereidingswijze

  • Maak de stukken kip met keukenpapier droog en wrijf ze in met wat zout.
  • Verhit 4 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de stukken kip hierin aan alle kanten goudbruin.
  • Wrijf intussen de ui, knoflook, gemberwortel, sambal, kemerienoten en sojasaus tot een vrij dunne pasta.
  • Uiteraard kunt u hiervoor ook de elektrische keukenmachine gebruiken.
  • Neem de gebakken stukken kip uit de pan en laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en fruit de pasta hierin onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg daarna de suiker, het citroensap, wat zout en de dunne kokosmelk toeen breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
  • Leg de stukken kip in de saus en laat ze op matig vuur in 20-25 minutenzachtjes gaar worden.
  • Keer de stukken regelmatig om en schep er af en toe wat saus over.
  • Het is de bedoeling, dat door het indampen slechts de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid saus overblijft.
  • Doe alles op een voorverwarmde schaal en strooi er eventueel enkele eetlepels gefruite uitjes over.
  • Serveer met rijst en een groentegerecht.