Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Tips / Opmerkingen

Lekker met couscous en sperziebonen.