Recept afdrukken
No ratings yet

Bouillabaisse

Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook en ui pellen en fijn snipperen.
  • Prei wassen en in dunne ringen snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden.
  • In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei 2 minuten fruiten.
  • Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes 15 minuten laten koken.
  • Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden.
  • Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en 5 minuten tegen de kook aanhouden.
  • Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco.
  • Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Antwerpse garnalenkroketten

Recept categorieën: Hapjes, Snack, Vis, Warme hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 8 personen
Auteur: Astrid Veltman

Bereidingswijze

  • Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 gr boter.
  • Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
  • Zeef deze saus en meet 3 dl af.
  • Smelt de rest van de boter en roer er 70 gr
  • bloem door.
  • Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door.
  • Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
  • Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het.
  • Roer er de garnalen, het citroensap,
  • nootmuskaat, zout en peper door. Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af.
  • Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
  • Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
  • Rol steeds een kroket van 1 eetlepel
  • garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.
  • Serveer er met zout bestrooide gefrituurde

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrie visschotel met mango

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen. In magnetronschaal (inhoud 1½ l) ui met margarine 1
  • minuut op vol vermogen (700 Watt) verhitten.
  • Kerrie, 1 theelepe zout, kokosmelk en gemberpoeder erdoor roeren.
  • Bevroren vis in saus leggen.
  • Schotel afgedekt 12 minuten op vol vermogen verhitten.
  • Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Vis in stukken snijden.
  • Mangostukken en bouillontablet bij vis doen.
  • Geheel afgedekt 6 minuten op vol vermogen verhitten, af en toe omscheppen.
  • Intussen doperwten in 10 minuten gaarkoken.
  • Visschotel met zout en peper op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rijst en doperwten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchten met selderij en tomaatjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij wassen.
  • Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden.
  • Stengels in smalle boogjes snijden.
  • Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten.
  • Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden.
  • Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 minuten bakken.
  • Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  • Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken.
  • Stokbrood in schuine plakjes snijden.
  • Zeevruchten in diepe borden scheppen.
  • Selderijgroen erover strooien.
  • Stokbrood apart erbij geven.

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kabeljauw laten ontdooien(in magnetron).
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Steel schillen en in stukken snijden.
  • In braadpan margarine verhitten.
  • Krieltjes 3 minuten bakken.
  • Broccoliroosjes, 200 ml water en bouillontablet aan krieltjes toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ca. 5 minuten laten koken.
  • Kabeljauw in stukken snijden.
  • Mosterd losroeren met crème fraîche en door aardappels scheppen.
  • Vis toevoegen en geheel nog 5 minuten verhitten.
  • Bosuien in ringetjes snijden.
  • Schotel met zout en peper op smaak brengen en met bosui bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gnocchi met rivierkreeftjes

AllerHande september 2001
Recept categorieën: Groenten, Pasta, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Intussen broccoli schoonmaken en in kleine roosjes van stronk snijden.
  • Gnocchi aan kokende water toevoegen en in ca. 5 minuten gaarkoken, ze zijn gaar als ze komen bovendrijven.
  • In andere pan met weinig water broccoli in ca. 3 minuten beetgaar koken.
  • In pan met dikke bodem koksroom met bouillontablet verwarmen.
  • Citroen goed schoonboenen en schil dun eraf raspen.
  • Citroenrasp en rivierkreeftjes aan room toevoegen en geheel goed doorwarmen.
  • Gnocchi en broccoli afgieten.
  • Saus met rivierkreeftjes door gnocchi scheppen.
  • Gnocchi op vier borden scheppen en broccoli erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde meervalfilet met kruidige vanilleboter

AllerHande april 2001
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoon boenen en met zesteur mooie sliertjes schil eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • Vanillestokje opensnijden.
  • In steelpan boter smelten.
  • Sinaasappelschilletjes, vanillestokje en peperbessen toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes laten trekken, niet laten koken.
  • In hapjespan 4 dl water met bouillontablet, sinaasappelsap, zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet al roerende oplossen.
  • Meervalfilet in 2 gelijke stukken snijden en in vocht leggen.
  • Op zacht vuur in ca. 6-8 minuten tegen de kook aan net gaar laten worden.
  • Twee borden voorverwarmen.
  • Vanillestokje uit boter nemen, zaadjes eruit schrapen en door boter roeren.
  • Bieslook erboven in stukjes van ca. 1 cm knippen.
  • Zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Meervalfilets met schuimspaan uit vocht nemen, even laten uitlekken en op warme borden leggen.
  • Vanilleboter erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree en veldsla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalensoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • In pan boter verhitten.
  • Tomaatstukjes met chilipoeder en cognac afgedekt ca. 2 minuten zachtjes smoren.
  • Fond, wijn en dragon toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en afgedekt ca. 3 minuten zachtjes koken.
  • Met staafmixer tot gladde soep pureren of boven andere pan door zeef wrijven.
  • Bieslook in stukjes van ca. 1/2 cm knippen.

BEREIDEN:

  • Vier soepborden voorverwarmen.
  • Room door soep roeren.
  • Soep opnieuw aan de kook brengen.
  • 1/4 Deel van garnalen achterhouden voor garnering, rest door soep roeren en ca. 2 minuten zachtjes meewarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper. In borden scheppen.
  • Achtergehouden garnalen in midden van soep scheppen.
  • Bieslook erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Serveren met partybroodjes en boter.

Recept afdrukken
No ratings yet

Garnalenkroketten

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Snack, Vis, Warme hapjes, Zeevruchten
porties: 4 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In zeef garnalen afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Garnalen fijnsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen. In pan boter smelten.
  • Bloem erdoor roeren.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Al roerend scheutje voor scheutje 2 dl water toevoegen.
  • Blijven roeren tot dikke gladde saus ontstaat.
  • Garnalen en peterselie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Massa uitstrijken op plat bord en laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur goed laten opstijven.
  • In diep bord ei loskloppen.
  • Op ander bord paneermeel strooien.
  • Garnalenmengsel in 8 gelijke punten snijden en tot kleine rolletjes vormen.
  • Rolletjes door paneermeel rollen en ook uiteinden bedekken met paneermeel.
  • Overtollig paneermeel eraf schudden.
  • Kroketten door ei halen en opnieuw door paneermeel rollen.
  • Sla wassen en uitslaan.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Vergiet bekleden met keukenpapier.

Bereiden:

  • In frituurpan olie verhitten tot 175 °C.
  • Kroketten met vier tegelijk in ca. 3 a 4 minuten goudbruin en gaar frituren.
  • In vergiet laten uitlekken.
  • Op vier borden leggen.
  • Garneren met blaadjes sla en partjes tomaat.