Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Paella met vis

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst met bouillontablet volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Zeevruchtencocktail, enkele minuten in warm water onderdompelen om te ontdooien.
  • In vergiet laten uitlekken en goed droogdeppen.
  • Olie in wok verhitten en groentemix met courgetteblokjes 5 minuten roerbakken.
  • Rijst en zeevruchten door groenten mengen en het gerecht al omscheppend enkele minuten
  • verwarmen.
  • Paella over vier borden verdelen en koriander erover strooien.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Marmitako

stoofschotel met tonijn en paprika / AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Vis
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verwarmen en ui 5 minuten fruiten.
  • Knoflook en paprika blokjes toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Paprikapoeder, peterselie en tomaat erdoor scheppen en nog 2-3 minuten zachtjes bakken.
  • Aardappelblokjes door paprika mengsel scheppen.
  • Sherry, bouillontablet en 250 ml water in pan schenken en aan de kook brengen.
  • Vuur lager draaien en geheel on-afgedekt 15 minuten laten stoven, tot aardappel vrijwel gaar is.
  • Af en toe omscheppen, pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Tonijn in blokjes snijden en in saus leggen.
  • Deksel op de pan leggen en het gerecht nog 5 minuten zachtjes stoven (niet meer laten koken), tot vis gaar is.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een gemengde groene salade en brood om in de saus te dippen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepocheerde zalmfilets met venkel limoenmayonaise

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wijde pan 300 ml water met vermout en helft van kruiden aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Vuur heel laag draaien, zodat bouillon net niet meer kookt.
  • Zalm in bouillon leggen en in 6 minuten bijna gaar laten worden.
  • Zalm met schuimspaan uit bouillon nemen en laten afkoelen.
  • Topjes van venkel snijden en knol halveren.
  • Met scherp mes flinterdunne plakjes van venkel snijden.
  • Venkelgroen fijnhakken.
  • Limoen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen.
  • In afsluitbare schaal mayonaise mengen met limoenrasp, rest van kruiden, venkelgroen en venkelplakjes.
  • Op smaak brengen met limoensap, zout en peper.
  • Zalm en venkelmayonaise tot gebruik gekoeld bewaren.
  • Zalmfilets op vier borden leggen en venkelmayonaise erover scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappelsalade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sliptong met jus van witlof, ham en kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier enparmezaanse kaas erop strooien.
  • Bloem erboven zeven. In midden van oven kaaskletskoppen in ca. 4-5 min. goudbruin bakken. Laten afkoelen.
  • Oven laten afkoelen tot 125 °C of gasovenstand 2.
  • Sliptongen één voor één plat op plank leggen en vis aan twee kanten tot op middengraat
  • van graatjes lossnijden (fileren).
  • Tongen keren en ook aan andere kant vis van graatjes snijden.
  • Tongen verticaal vasthouden, vis valt nu van graatjes (blijft aan middengraat vastzitten).
  • Kleine graatjes aan beide kanten weg knippen.
  • Vissen weer plat neer leggen en bestrooien met zout en peper.
  • In lage ovenschaal helft van olijfolie schenken.
  • Tongen er naast elkaar in leggen.
  • Rest van olie erover schenken, tongen moeten ongeveer half onder olijfolie liggen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Witlof schoonmaken, kern verwijderen.
  • 2 struikjes in stukjes snijden.
  • Ham en kaas in stukjes snijden.
  • In pan 2 dl water met bouillontablet verwarmen en bouillontablet al roerend oplossen.
  • Witlof, ham, kaas en snufje nootmuskaat toevoegen.
  • Bouillon afgedekt ca. 25 min. zachtjes laten trekken.
  • Intussen schaal met tongen in oven schuiven en tong in ca. 25 min. net aan gaar laten worden, halverwege tongen keren.
  • Witlofbouillon boven andere pan zeven en vocht tot helft laten inkoken.
  • Vier diepe borden voorverwarmen.
  • Basilicum en bieslook heel fijn hakken.
  • In kommetje kruiden en crème fraîche door elkaar roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Steeltjes van spinazieblaadjes breken en blaadjes door crème fraîchemengsel halen.
  • Laatste struikje witlof in reepjes snijden en reepjes door crème fraîchemengsel scheppen.
  • Boter in klontjes snijden en aan witlofjus toevoegen.
  • Met staafmixer tot een lichtgebonden jus mixen.
  • Jus in borden scheppen.
  • Tongen uit olie nemen en licht droogdeppen, tongen in jus leggen.
  • Witlofreepjes en spinazieblaadjes erop leggen.
  • Kaaskletskoppen in stukken breken en op tong leggen.

Tips / Opmerkingen

Warm eventueel op het laatst nog even 100 g Hollandse garnalen mee in de jus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bouillabaisse

Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook en ui pellen en fijn snipperen.
  • Prei wassen en in dunne ringen snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden.
  • Sinaasappel goed schoonboenen en met dunschiller 1 stukje van 4 cm afsnijden.
  • In pan olie verhitten en knoflook, ui en prei 2 minuten fruiten.
  • Tomaat, tomatenpuree en fond toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Laurier, tijm, sinaasappelschil en saffraan toevoegen en soep zachtjes 15 minuten laten koken.
  • Intussen kabeljauw en rouget barbet in blokjes snijden.
  • Pernod en visblokjes toevoegen aan soep en 5 minuten tegen de kook aanhouden.
  • Laurier, tijm en sinaasappelschil verwijderen en soep op smaak brengen met peper en tabasco.
  • Fruits de mer over vier borden verdelen en hierover hete soep scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met in olie gebakken stokbrood en rouille.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Noedelsoep met lente uitjes en gamba’s

Recept categorieën: Noedels, Soep, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Oosters
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Conimex

Bereidingswijze

  • Snijd de lente-ui in stukjes.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Breng 750 ml water met de bouillontablet aan de kook.
  • Roer tot de tablet is opgelost.
  • Verhit een wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba’s 2 minuten.
  • Voeg de spitskool toe en wok 1 minuut.
  • Voeg de woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en laat aan de kook komen.
  • Voeg zodra deze kookt de lente-ui, de kerstomaatjes en de noedels toe en laat 2 minuten meekoken.
  • Schep de noedelsoep in de kommen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Antwerpse garnalenkroketten

Recept categorieën: Hapjes, Snack, Vis, Warme hapjes, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 8 personen
Auteur: Astrid Veltman

Bereidingswijze

  • Bak de ui, de wortel en de selderij ± 10 minuten zachtjes in 15 gr boter.
  • Voeg de melk en het bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat het ± 10 minuten koken.
  • Zeef deze saus en meet 3 dl af.
  • Smelt de rest van de boter en roer er 70 gr
  • bloem door.
  • Laat dit ± 5 minuten zachtjes koken en roer er het afgemeten melkmengsel door.
  • Laat het nu, onder af en toe roeren, ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Laat de gelatine ± 5 minuten in koud water weken, knijp de gelatine uit en los hem van het vuur af in de hete massa op.
  • Roer de eidooier met de crème fraîche los, klop dit mengsel door de massa en zeef het.
  • Roer er de garnalen, het citroensap,
  • nootmuskaat, zout en peper door. Doe de massa in een ingevette schaal en dek die met ingevet aluminiumfolie af.
  • Laat de massa in de koelkast ± 5 uur opstijven.
  • Klop de eiwitten met zout, peper en de olie los.
  • Rol steeds een kroket van 1 eetlepel
  • garnalenmassa en wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwitmengsel en de paneermeel.
  • Verhit het frituurvet tot 180°C en bak de kroketten in ± 5 minuten goudbruin.
  • Serveer er met zout bestrooide gefrituurde


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kerrie visschotel met mango

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen. In magnetronschaal (inhoud 1½ l) ui met margarine 1
  • minuut op vol vermogen (700 Watt) verhitten.
  • Kerrie, 1 theelepe zout, kokosmelk en gemberpoeder erdoor roeren.
  • Bevroren vis in saus leggen.
  • Schotel afgedekt 12 minuten op vol vermogen verhitten.
  • Mango schillen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Vis in stukken snijden.
  • Mangostukken en bouillontablet bij vis doen.
  • Geheel afgedekt 6 minuten op vol vermogen verhitten, af en toe omscheppen.
  • Intussen doperwten in 10 minuten gaarkoken.
  • Visschotel met zout en peper op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rijst en doperwten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeevruchten met selderij en tomaatjes

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij wassen.
  • Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden.
  • Stengels in smalle boogjes snijden.
  • Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten.
  • Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden.
  • Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 minuten bakken.
  • Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  • Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken.
  • Stokbrood in schuine plakjes snijden.
  • Zeevruchten in diepe borden scheppen.
  • Selderijgroen erover strooien.
  • Stokbrood apart erbij geven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel broccolistoofpot met kabeljauw

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kabeljauw laten ontdooien(in magnetron).
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Steel schillen en in stukken snijden.
  • In braadpan margarine verhitten.
  • Krieltjes 3 minuten bakken.
  • Broccoliroosjes, 200 ml water en bouillontablet aan krieltjes toevoegen en aan de kook brengen. Afgedekt ca. 5 minuten laten koken.
  • Kabeljauw in stukken snijden.
  • Mosterd losroeren met crème fraîche en door aardappels scheppen.
  • Vis toevoegen en geheel nog 5 minuten verhitten.
  • Bosuien in ringetjes snijden.
  • Schotel met zout en peper op smaak brengen en met bosui bestrooien.