Vissaus met Saffraan

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 draadjes saffraan
  • 2 eetlepels boter
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 dl visbouillon
  • 2 dl slagroom
  • 4 gedroogde tomaten heel fijn gesneden (uit een potje)
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
  • Bak in de boter de fijngesnipperde sjalotjes gedurende 5 minuten zacht.
  • Voeg de visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Voeg de slagroom, saffraan (inclusief het weekwater) en de fijn gesneden gedroogde tomaten toe.
  • Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Feestdagen etc Kerst