Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sjoe sjoe

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De uien fijn snijden en fruiten.
  • Het vlees in blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
  • Wat kerrie over het vlees strooien en het vlees braden.
  • Van de bouillonblokjes ½ l bouillon maken.
  • 2 eetlepels bloem aan het vlees toevoegen, goed roeren en daarna de bouillon toevoegen.
  • Heel goed roeren, dan de pindakaas erdoor roeren, rozijnen toevoegen en alles nog 20
  • minuten laten sudderen.
  • Af en toe goed doorroeren, op het laatst de ananas en banaan in stukjes snijden en toevoegen.
  • Eventueel nog wat ananassap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en een frisse salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pikante visschotel uit Indonesië

Ook dit weer bij familie gegeten. Heerlijk!
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met knoflook en kruiden.
  • De vis in stukken snijden en samen met de garnalen klaarzetten.
  • Snipper de ui en fruiten, daarna toevoegen bij de bouillon.
  • Schep de vis en garnalen er doorheen en nu 10 min laten stoven.
  • Leg de vis op een schaal en maak de saus af met citroensap.
  • Giet dit over de vis.

Tips / Opmerkingen

Samen met de bloemkool uit India een heerlijk gerecht.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise rundvleescurry met aubergine

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Thailand
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Peper tussen handen rollen, een topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en vlees in 5 minuten al omscheppend aanbraden.
  • Rode peper, sjalot en aubergine toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker erdoor roeren.
  • Vlees afgedekt in minstens 2 uur op zeer laag vuur gaar stoven, eventueel met vlamverdeler
  • onder de pan.
  • Stoneleeks erdoor scheppen en het gerecht zonder deksel nog 5 minuten zachtjes stoven.
  • Basilicum erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met pandanrijst.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Surinaamse vleespastei

AllerHande 2005
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hamlappen in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Peper in ringetjes snijden.
  • Eieren in een steelpan in 8 minuten hard koken, met koud water afspoelen en pellen.
  • Tomaten ontvellen.
  • Peterselie fijnsnijden.
  • In ruime koekenpan 2/3 van boter verhitten.
  • Vlees hierin op hoog vuur bruin bakken, af en toe omscheppen.
  • Uit,tomaat en rode peper erdoor scheppen.
  • Ketjap en bouillon erbij schenken.
  • Vlees afgedekt ca. 1 uur op laag vuur laten sudderen.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Worteltjes en doperwtjes met piccalilly, kappertjes en peterselie door vleesmengsel scheppen.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Ovenschaal invetten en bodem en zijwanden met helft van bladerdeeg bekleden.
  • Paneermeel over bodem strooien.
  • Vleesmengsel in ovenschaal scheppen.
  • Eieren in plakjes snijden en over vulling verdelen.
  • Schaal met rest van het bladerdeeg afdekken.
  • Rand goed dichtdrukken.
  • In het midden van deeg gaatje maken, zodat stoom kan ontsnappen.
  • Rest van boter (in magnetron) smelten en hiermee de bovenkant van deeg bestrijken.
  • Vleespastei in midden van oven in ca. 25 minuten goudbruin bakken.
  • Lekker met rijst.

Tips / Opmerkingen

Met deze pasteivulling kan volop worden gevarieerd.
Gebruik bijvoorbeeld runder- of half-om-half gehakt in plaats van hamlappen.
Of maak de pastei zoals hij vroeger vaak werd gemaakt: met een hele, gebraden kip waar het vlees vanaf wordt geplukt.
Een snellere versie daarvan is met blokjes kipfilet.
Voor een lekker pittige smaak is het aan te bevelen om ruim peper te gebruiken!


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti bolognese uit de AllerHande van 2004

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten en ui, wortel en bleekselderij 3 minuten zachtjes bakken.
  • Spek en gehakt toevoegen en 5 minuten roerbakken tot gehakt rul is.
  • Tomatenpuree en oregano toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Wijn erbij schenken en 5 minuten laten sudderen.
  • Bouillon en tomatenblokjes toevoegen en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en saus 15 minuten laten sudderen.
  • Saus pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Spaghetti afgieten (niet met koud water afspoelen!) en over vier diepe borden verdelen.
  • Saus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met geraspte kaas en gemengde groene salade.
Dit is een snelle versie van de klassieke 'Ragú Bolognese'.
De Italianen laten deze saus minstens anderhalfuur zachtjes sudderen, met het deksel op de pan.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sopa com hortelã fresca

Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Voorgerechten
Land van herkomst: Portugal
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan gehakt met vork in stukjes verdelen.
  • Ui en foelie erdoor scheppen.
  • Bouillon toevoegen en geheel langzaam aan de kook brengen.
  • Bouillon 30 minuten zachtjes laten trekken.
  • In zeef stuk kaasdoek of schone theedoek leggen.
  • Bouillon boven andere pan door zeef schenken (gehakt geeft bouillon extra smaak en wordt verder niet meer gebruikt).
  • Brood in dobbelstenen snijden.
  • In schaal knoflook boven olie uitpersen, doorroeren en brood hierin omscheppen.
  • Brood in droge koekenpan met antiaanbaklaag, al omscheppend goudbruin bakken.
  • Op keukenpapier laten afkoelen.
  • Bouillon opnieuw verwarmen.
  • Muntblaadjes van takjes plukken en in reepjes snijden.
  • Madeira door bouillon roeren en zout en peper naar smaak toevoegen.
  • Blokjes brood en muntreepjes over vier diepe borden verdelen.
  • (Aan tafel) hete bouillon erop scheppen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met morieljes

AllerHande 2005
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken.
  • Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden.
  • In braadpan 25 g boter smelten.
  • Knoflook en morieljes 2 minuten fruiten.
  • Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen.
  • Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven.
  • Risotto in 40-45 minuten gaar laten worden.
  • Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse roerbaksoep

AllerHande 2004
Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees, Soep
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In wok of braadpan helft van olie verhitten en runderreepjes hierin op hoog vuur 1 minuut aanbraden.
  • Vlees uit pan scheppen.
  • Groentemix en krieltjes in rest van olie 1 minuut roerbakken. Inhoud van blik tomatenblokjes,
  • wijn en bouillon erbij schenken en geheel aan de kook brengen.
  • Soep 8 minuten zachtjes laten koken, halverwege vleesreepjes toevoegen.
  • Soep in vier diepe borden scheppen en olijven erover verdelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige bruinebonensoep met chorizo

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Halveer de chorizo en snijd beide worsthelften nogmaals doormidden.
  • Snijd blokjes van de chorizorepen en bak ze 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet.
  • Schep de ui erdoor en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Schep het mengsel af en toe om.
  • Snijd intussen de bleekselderij in dunne plakjes en de paprika in kleine blokjes.
  • Schep de groenten met de inhoud van beide blikken bruine bonen door het chorizomengsel.
  • Schenk de bouillon erbij en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Druk met een stamper de bonen fijn en roer goed, tot de soep mooi gebonden is.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Grieks rundvlees uit de oven

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Griekenland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In ovenschaal vlees mengen met azijn, olie, oregano en chilipoeder.
  • Smaken 15 minuten laten intrekken.
  • Tomatenpuree, zout en peper door vlees scheppen.
  • Bouillon erdoor roeren.
  • Ovenschaal met deksel erop in koude oven schuiven.
  • Oven inschakelen op 175 °C.
  • Vlees in minstens 2 uur zachtjes gaarstoven.
  • Vlees af en toe omscheppen en na 1 uur tomaten en paprikà erdoor mengen.
  • Schaal uit oven nemen en feta erboven verkruimelen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met rijst en een ijsbergsalade met olijven.