Recept afdrukken
No ratings yet

Toro

pikante vissoep
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Mosselen grondig wassen in bak met koud water.
  • Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

Bereiden

  • In grote pan olie verhitten.
  • Ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook en peperstukjes even meebakken.
  • Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren.
  • Fond,bouillonblokje,1 dl water,wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Mosselen toevoegen en 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
  • Soep 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
  • Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
  • Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ratatouille

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

Bereidingswijze

  • Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
  • Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui 1 minuut fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
  • Courgette en tomaat erdoor scheppen.
  • Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse runderstoofschotel

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd3 u
wachten12 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 450kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden (1 dag van tevoren)

  • Vlees in flinke dobbelstenen snijden.
  • 1 Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Helft van 1 winterwortel schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
  • Takjes groen van bleekselderij en kruiden wassen.
  • 1 Teentje knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
  • Helft van peterselie en Provençaalse kruiden grof snijden.
  • Vlees in kom doen.

Toevoegen:

  • ringen ui, plakken wortel, takjes selderij, plakjes knoflook, helft van sinaasappelschil, gehakte peterselie en Provençaalse kruiden, 1 laurierblad, wijn en 2 eetlepels olie.
  • Goed door elkaar scheppen.
  • Vlees afgedekt in koelkast 12 uur marineren.

Bereiden

  • 2 Uien pellen en snipperen.
  • Rest van wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • 2 Knoflookteentjes pellen en fijnhakken.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • Rest van peterselie en Provençaalse kruiden fijn knippen.
  • Blokjes spek omscheppen met peterselie.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Vlees uit marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Marinade zeven.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Vlees in gedeelten op hoog vuur bruin bakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Helft van vlees in aardewerken ovenschaal leggen.
  • Spek met peterselie, ui, wortel, bleekselderij, helft van knoflook en tomaten erover verdelen.
  • Afdekken met rest van vlees.
  • Provençaalse kruiden, rest van knoflook en olijven erover verdelen.
  • Bestrooien met zout, peper, piment en suiker.
  • Gezeefde marinade erover schenken.
  • Ovenschaal afgedekt in oven zetten en geheel in 2 ½ à 3 uur gaar stoven. Tussentijds omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappeltjes.
 

Nutrition

Calorieën: 450kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 42g | Vet: 26g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

slank
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van 1/2 cm snijden. Tomaten wassen en in plakken van 1/2 cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen. Ca. 2/3 deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout. Ca. 1 ½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.
 

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse runderstoofschotel

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • (1 dag van tevoren) Vlees in flinke dobbelstenen snijden.
  • 1 Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Helft van 1 winterwortel schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
  • Takjes groen van bleekselderij en kruiden wassen.
  • 1 Teentje knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
  • Helft van peterselie en Provençaalse kruiden grof snijden.
  • Vlees in kom doen.
  • Toevoegen: ringen ui, plakken wortel, takjes selderij, plakjes knoflook, helft van sinaasappelschil, gehakte peterselie en Provençaalse kruiden, 1 laurierblad, wijn en 2 eetlepels olie.
  • Goed door elkaar scheppen.
  • Vlees afgedekt in koelkast 12 uur marineren.

Bereiden

  • 2 Uien pellen en snipperen.
  • Rest van wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • 2 Knoflookteentjes pellen en fijnhakken.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • Rest van peterselie en Provençaalse kruiden fijn knippen.
  • Blokjes spek omscheppen met peterselie.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Vlees uit marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Marinade zeven.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Vlees in gedeelten op hoog vuur bruin bakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Helft van vlees in aardewerken ovenschaal leggen.
  • Spek met peterselie, ui, wortel, bleekselderij, helft van knoflook en tomaten erover verdelen.
  • Afdekken met rest van vlees.
  • Provençaalse kruiden, rest van knoflook en olijven erover verdelen.
  • Bestrooien met zout, peper, piment en suiker.
  • Gezeefde marinade erover schenken.
  • Ovenschaal afgedekt in oven zetten en geheel in 2 1/2 à 3 uur gaar stoven.
  • Tussentijds omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel van groenten

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd1 u
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4
Calorieën: 150kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van 4 cm snijden.
  • Courgettes schoonmaken, wassen en in schuine plakken van ½ cm snijden.
  • Tomaten wassen en in plakken van ½ cm snijden.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal licht invetten met olie.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Bosui op laag vuur 5 minuten bakken; niet laten kleuren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nog 1 minuut zachtjes meebakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Tijmblaadjes van takjes nemen.
  • Salie fijn knippen.
  • Uitjes op bodem van schaal verdelen.
  • Plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over uitjes verdelen.
  • Ca. ⅔ deel van tijm en salie tussen lagen strooien.
  • Rest van kruiden over groenten strooien.
  • Bestrooien met zout.
  • Ca.
  • 1½ eetlepel olie erover druppelen.
  • Groenteschotel in 50 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Uit oven bestrooien met peper.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij (geroosterd) lamsvlees en aardappelpuree met knoflook.

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 11g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde rauwe hamrolletjes

Rauwe ham is een heerlijk product uit de Belgische Ardennen. Vaak wort rauwe ham koud gegeten met bijvoorbeeld zure augurkjes en grof brood. Maar juist in dit warme gerecht komt de lekkere rooksmaak ook goed naar voren.
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de ui en de look hierin ± 5 minuten zachtjes.
  • Bak de paprika ± 5 minuten mee.
  • Voeg de courgette, de tomaten, zout, peper en tijm toe en laat de groenten op zacht vuur ± 15 minuten stoven tot het vocht is verdampt.
  • Roer de basilicum en de kaas erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel het groentemengsel over de plakjes ham en rol de ham op.
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal, bestrijk de bovenkant van de rolletjes met 1 eetlepel olie en bak de ham in het midden van de oven in 10-15 minuten krokant.

Tips / Opmerkingen

Serveer bij deze hamrolletjes in de schil gekookte aardappelen, met daarbij een grove
mosterdroom van 1¼ dl crème fraîche, gemengd met 1 eetlepel grove mosterd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rucolapizza met verse tomatensaus

Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Pizza
porties: 4 personen
Calorieën: 500kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Pizzadeeg in vier stukken snijden en op bakplaat leggen.
  • Gorgonzola in plakjes snijden en erover verdelen.
  • Pizza in midden van oven in 13 a 15 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Intussen tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, in stukken snijden en pitjes verwijderen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Knoflook pellen enerboven uitpersen.
  • Tomaten, honing en vermout toevoegen en ca. 10 minuten zachtjes koken.
  • In keukenmachine saus pureren en op smaak brengen met zout en peper. (Saus eventueel iets dikker maken met allesbinder.)
  • Rucola omscheppen met azijn en rest van olie.
  • Pizza's op vier borden leggen en tomatensaus erover uitstrijken.
  • Rucola erover verdelen en royaal bestrooien met peper.

Nutrition

Calorieën: 500kcal | koolhydraten: 44g | Eiwit: 21g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenfilet tandoori

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kalkoen
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng 3 eetlepels yoghurt door kerriepasta.
  • Kalkoenfilet in plakjes snijden en besmeren met kerriepastamengsel.
  • Afgedekt ca. 10 minuten laten marineren.
  • Komkommer wassen en met kaasschaaf in plakjes schaven.
  • Komkommer bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in
  • reepjes snijden.
  • Tomaten en komkommer door elkaar scheppen.
  • Knoflook erboven uitpersen en rest van yoghurt erdoor scheppen.
  • Naanbrood verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.
  • Grillpan verhitten en kalkoenfilet in ca. 5 minuten roosteren, halverwege keren.

Tips / Opmerkingen

Kalkoenfilet serveren met naanbrood en salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Pestostamppot met gerookt ontbijtspek

Snel te maken en slank.

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden en in weinig water met zout in 20 minuten gaarkoken.
  • Spinazie grof snijden.
  • Tomaten wassen, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In droge koekenpan plakjes spek in 6 minuten knapperig bakken.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels afgieten en fijnstampen.
  • Met melk en pesto een smeuïge puree maken.
  • Spinazie en tomaat door puree roeren, ca. 3 minuten door en door verwarmen en geheel met peper op smaak brengen.
  • Stamppot over vier borden verdelen en spek erop leggen