Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous schotel met kip

Recept categorieën: Kip, Pasta, Rijst
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de couscous klaar.
  • Doe de rest in een braadpan en flink roerbakken tot de kipblokjeskipblokjes gaar zijn.
  • Denk aan een beetje zout en de baharat kruiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel tomaatschotel van Frans Huits v2

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit.
  • Snijd de tomaatdekseltjes en de uien fijn.
  • Verhit de helft van de boter en laat de ui hierin glazig worden.
  • Laat de tomaatblokjes 1 minuut mee smoren.
  • Voeg de gehakte kappertjes en kruiden toe, breng op smaak met zout en peper en laat de massa
  • afkoelen.
  • Rasp de Emmentaler, roer de helft door het uimengsel en vul de tomaten hiermee.
  • Zet de tomaten in een ingevette platte ovenvaste schaal.
  • Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten.
  • Klop de eieren los met de bouillon, de melk, zout, peper en paprikapoeder en schenk dit over de
  • tomaten en de aardappelen.
  • Strooi de rest van de kaas hierover en leg hier en daar een botervlokje.
  • Zet de schaal in de op 200°C voorverwarmde oven en laat de kaas in 20 minuten gratineren.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi het gerecht voor het serveren met bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Met rijst gevulde tomaten AllerHande

AllerHande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge koekenpan met antiaanbaklaag pijnboompitten kort roosteren.
  • Op eensnijplank laten afkoelen en grof hakken.
  • Kroontje en plakje van bovenkant van tomaten halen.
  • Dun plakje van onderkant snijden, zodat ze beter blijven staan.
  • Tomaten met theelepel uithollen (vruchtvlees wordt niet gebruikt).
  • Binnenkant van tomaten met zout, peper en mespunt suiker bestrooien.
  • In de koekenpan olie verhitten en ui met knoflook 3 minuten fruiten.
  • Tomatenpuree, komijn en kaneel door uienmengsel roeren en 1 minuut meebakken.
  • Rijst toevoegen en geheel door en door verwarmen.
  • Rijstmengsel pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper.
  • Pijnboompitten en munt erdoor scheppen.
  • Tomaten hoog opvullen met warm rijstmengsel.

Tips / Opmerkingen

Variatie:
Meng 100 g verbrokkelde geitenkaas door de warme rijst.
Zet de gevulde tomaten eventueel in een ingevette ovenschaal en schuif ze nog enkele minuten in een voorverwarmde oven (200 °C).
Of vul de tomaten met een koude rijstsalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde karbonades met tijmboter

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in 20 minuten gaarkoken.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Karbonades aan beide zijden inwrijven met zout, peper en 1 eetlepel olie en in ovenschaal
  • leggen.
  • Tomaten horizontaal halveren, snijvlakken met zout en peper bestrooien en met rest van olie
  • bedruppelen.
  • Tomaten met bolle kant naar beneden naast karbonades in ovenschaal leggen.
  • Schaal onder hete grill schuiven en in 12-15 minuten gaar laten worden.
  • Karbonades halverwege keren.
  • Twee derde deel van boter met tijm losroeren.
  • Tijmboter op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels afgieten en in dikke plakken snijden.
  • Rest van boter in koekenpan verhitten en aardappels hierin goudbruin bakken.
  • Karbonaadjes en tomaat helften over vier borden verdelen.
  • Gebakken aardappels ernaast scheppen.
  • Tijmboter over karbonaadjes verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en in kom bewaren.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Tomatenvocht en zaadjes boven andere kom door een kleine zeef wrijven.
  • Tomatensap, olie en azijn tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • 4 Sprietjes bieslook elk in stukken van ca. 3 cm knippen en apart houden.
  • Rest van bieslook boven dressing fijnknippen.
  • Garnalen grof hakken.
  • Tomatenblokjes, garnalen en 4 eetlepels dressing door elkaar scheppen.
  • 8 Blaadjes van witlof nemen, wassen en uitslaan (rest van witlof wordt niet
  • gebruikt).
  • Op vier bordjes in midden tomatensalade scheppen, 2 blaadjes Witlof ernaast
  • leggen, zodat ze elkaar iets overlappen.
  • Dressing over salade en witlof verdelen.
  • Garneren met bieslook.
  • Serveren met foccacia (Italiaanse broodsoort, AH).

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mosselen met chorizo

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Varkensvlees, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
Land van herkomst: Spanje
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de chorizo in stukjes.
  • Verhit een grote braadpan of de mosselpan en bak de chorizo zachtjes 3 minuten. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee.
  • Voeg de tomaten, laurierblad, wijn en naar smaak chilipeper toe.
  • Breng alles aan de kook en laat het mengsel zachtjes koken tot het grootste deel van het vocht verdampt is.
  • Spoel de mosselen in een zeef onder koud water.
  • Verwijder de exemplaren die na een tik op het aanrecht nog niet willen sluiten.
  • Schud de mosselen in de pan met tomaat.
  • Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
  • Kook de mosselen in ca. 8 min. gaar.
  • Schud de pan tussendoor een paar keer.
  • Schep de mosselen in een grote schaal.
  • Dip de chorizo en het kookvocht van de mosselen op met stukken stokbrood.

Tips / Opmerkingen

In september zijn mosselen op hun best.
Deze Spaanse gekruide versie is een eenvoudige manier om eens iets anders op tafel te zetten dan het klassieke mosselrecept.

Recept afdrukken
No ratings yet

Toro

pikante vissoep
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Mosselen grondig wassen in bak met koud water.
  • Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

Bereiden

  • In grote pan olie verhitten.
  • Ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook en peperstukjes even meebakken.
  • Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren.
  • Fond,bouillonblokje,1 dl water,wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Mosselen toevoegen en 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
  • Soep 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
  • Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
  • Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Ratatouille van  Allerhande

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 150kcal

Bereidingswijze

  • Aubergines schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • Dun bestrooien met zout en 10 minuten laten rusten.
  • Intussen courgettes schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in partjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Kruiden wassen, van takjes nemen en fijnhakken.
  • In pan olie verhitten.
  • Ui 1 minuut fruiten.
  • Aubergine en paprika toevoegen en 3 minuten meefruiten.
  • Courgette en tomaat erdoor scheppen.
  • Knoflook en kruiden toevoegen en 20 minuten zachtjes laten smoren.
  • Regelmatig omscheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Nutrition

Calorieën: 150kcal | koolhydraten: 12g | Eiwit: 4g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse runderstoofschotel

Recept categorieën: Rundvlees, Stoofpot, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • (1 dag van tevoren) Vlees in flinke dobbelstenen snijden.
  • 1 Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Helft van 1 winterwortel schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
  • Takjes groen van bleekselderij en kruiden wassen.
  • 1 Teentje knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
  • Helft van peterselie en Provençaalse kruiden grof snijden.
  • Vlees in kom doen.
  • Toevoegen: ringen ui, plakken wortel, takjes selderij, plakjes knoflook, helft van sinaasappelschil, gehakte peterselie en Provençaalse kruiden, 1 laurierblad, wijn en 2 eetlepels olie.
  • Goed door elkaar scheppen.
  • Vlees afgedekt in koelkast 12 uur marineren.

Bereiden

  • 2 Uien pellen en snipperen.
  • Rest van wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • 2 Knoflookteentjes pellen en fijnhakken.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • Rest van peterselie en Provençaalse kruiden fijn knippen.
  • Blokjes spek omscheppen met peterselie.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Vlees uit marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Marinade zeven.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Vlees in gedeelten op hoog vuur bruin bakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Helft van vlees in aardewerken ovenschaal leggen.
  • Spek met peterselie, ui, wortel, bleekselderij, helft van knoflook en tomaten erover verdelen.
  • Afdekken met rest van vlees.
  • Provençaalse kruiden, rest van knoflook en olijven erover verdelen.
  • Bestrooien met zout, peper, piment en suiker.
  • Gezeefde marinade erover schenken.
  • Ovenschaal afgedekt in oven zetten en geheel in 2 1/2 à 3 uur gaar stoven.
  • Tussentijds omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappeltjes.