Recept afdrukken
No ratings yet

Lamsfilet met sinaasappelsaus

Dit heerlijke gerecht gaat heel goed samen met hele fijne parel couscous.
Recept categorieën: Lamsvlees

Bereidingswijze

  • Doe het sap samen met de knoflook, ui, tijm, rozemarijn en honing in de panen laat het geheel zachtjes 15 min.
  • koken.
  • Pureer de saus tot een mooi glad geheel, evt.
  • verdikken met een beetje paneermeel.
  • Bak nu de lamsfilet in 4 minuten aan, blijft vanbinnen rosé.
  • Leg de filets op een bord en doe de saus nu door de bakboter en zo nodig laten inkoken.
  • Serveer nu de filets, samen met saus en sinaasappelschilletjes.
  • Zorg dat de couscous goed kruimelig is, geen klonters!
  • Zelf heb ik er nog geweekte abrikozen en pruimen bijgestaan, ter garnering van de couscous.
  • Als groenten heb ik 2 courgettes en 3 gekleurde paprika’s gegrild en warm opgediend, door elkaar.
  • Ziet er kleurig uit.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasflapjes met honing

Recept categorieën: Dessert, Kaas, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Kneed de bloem met de eieren en een snufje zout tot er een soepel deeg ontstaat.
  • Kneed de roomboter in partjes door het deeg en voeg eventueel iets water toe het deeg moet zacht zijn, maar mag niet kleverig worden.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht zeer dun uit en steek er met een koekjessteker rondjes uit met een middellijn van 10 cm.
  • Roer de dobbelsteentjes mozzarella door de ricotta.
  • Voeg de sinaasappelrasp toe.
  • Schep 3 tl van de vulling in het midden van de helft van de rondjes deeg, bestrijk de randen met
  • de losgeklopte eierdooier en bedek ze elk met nog
  • een rondje deeg.
  • Druk de randen stevig op elkaar.
  • Frituur de deegflappen, twee tegelijk, goudgeel in de hete olie.
  • Schep ze voorzichtig uit de pan en dien ze direct op.
  • Geef de honing er apart bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Torrijas

wentelteefjes met honing
Recept categorieën: Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: Spanje
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Elke petit pain schuin in 4 lange plakken snijden.
  • In diep bord eieren loskloppen.
  • In hapjespan melk tot lauw verwarmen.
  • Kaneel en 3 eetlepels honing erdoor roeren.
  • Pan van vuur nemen, plakken brood snel na elkaar in melk leggen en dan omdraaien.
  • In grote koekenpan helft van olie verhitten.
  • Plakken brood een voor een door losgeklopt ei halen en met 4 stuks tegelijk in 2 minuten per
  • kant goudbruin bakken.
  • Wentelteefjes over vier borden verdelen en besprenkelen met sherry en rest van honing.
  • Lekker met een flinke bol slagroomijs.

Tips / Opmerkingen

In plaats van afbakbrood kunt u voor dit nagerecht ook een restant oud witbrood gebruiken.
Verwijder de korst en snijd de (liefst dikke) boterhammen in driehoeken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot tuinbonen met walnoten

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • In een andere pan tuinbonen in 5 minuten beetgaar koken.
  • Tuinbonen afgieten en omscheppen met 2 eetlepels olie en afgedekt warm houden.
  • Tijm van takjes rissen.
  • Walnoten grof hakken en geitenkaas verbrokkelen.
  • Aardappels afgieten en in pan met de rest van olie tot grove puree stampen.
  • Honing, tuinbonen en helft van tijm en van geitenkaas erdoor scheppen.
  • Stamppot op laag vuur nog even verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en (versgemalen) zwarte peper.
  • Driekwart van walnoten erdoor mengen.
  • Stamppot in vier diepe borden scheppen en de rest van de geitenkaas, walnoten en tijm erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelthee met kaneel

AllerHande 2006
Recept categorieën: Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en in dunne plakken snijden.
  • Gemberwortel dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  • In glazen theepot plakjes sinaasappel, gember en kaneelstokjes leggen.
  • Theezakjes in pot hangen en 1 l kokend water erbij schenken.
  • Honing toevoegen.
  • Thee ca. 5 minuten laten trekken, zakjes verwijderen.
  • Thee in glazen schenken en naar smaak extra honing erdoor roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kropsla met croutons

AllerHande 2006
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de kropsla in een grote bak water, laat de blaadjes aan de stronk zitten.
  • Laat de kropsla in zijn geheel op zijn kop in een vergiet uitlekken.
  • Verhit in een koekenpan op laag vuur 1 eetlepel olie met 1 eetlepel boter.
  • Bak de blokjes brood hierin in 3-4 minuten goudbruin, schep de laatste minuut de helft van de knoflook erdoor.
  • Neem de croutons uit de pan en laat ze afkoelen, zodat ze knapperig worden.
  • Bak in een droge koekenpan de bacon op laag vuur knapperig.
  • Doe de rest van de olie, de rest van de knoflook, de mosterd, honing en azijn in een (jam)potje, draai de deksel erop en schud flink.
  • Breng de dressing daarna op smaak met zout en peper.
  • Dep de kropsla droog, ook tussen de blaadjes.
  • Leg de kropsla op een schaal en bedruppel 'm met de dressing.
  • Strooi de croutons en bacon erover en serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige banaan toffees

AllerHande 2006
Recept categorieën: Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Spreid 2 vellen filodeeg uit op het werkvlak, bestrijk ze dun met olie en leg de andere vellen
  • deeg erop.
  • Bestrijk de bovenkant met honing.
  • Snijd de filodeegvellen elk in 6 vierkanten; in totaal zijn er nu 12 vierkanten.
  • Snijd de bananen elk in 6 stukken en leg deze op de vierkanten.
  • Bestrooi de banaan met wat kaneel.
  • Rol het deeg rond elk stuk banaan en draai de uiteinden als een toffee dicht.
  • Leg de banaantoffees op een bakplaat en bestrijk de buitenkant licht met olie.
  • Bak ze in de oven in 12-15 minuten knapperig en goudbruin.
  • Leg op vier borden telkens 3 banaantoffees en schep er een bolletje kaneelijs naast.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi de bananentoffees voordat ze in de oven gaan met sesamzaad.
Of strooi, direct nadat ze uit de oven komen, wat poedersuiker over de toffees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaki ijs met honing en yoghurt

AllerHande 2006
Recept categorieën: IJs, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil 4 kaki's en snijd het vruchtvlees in stukken (kleine harde stukje aan de bovenkant verwijderen).
  • Pureer de kaki met de staafmixer of keukenmachine.
  • Roer tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
  • Laat het yoghurt mengsel met plastic afgedekt in de diepvries in 2-3 uur bijna bevriezen.
  • Bewaar de rest van de kakipuree afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Schil de overgebleven kaki en snijd hem in mooie plakken.
  • Pureer het kaki-yoghurt mengsel kort met de staafmixer of roer het goed door met een vork.
  • Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
  • Schep het ijs erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
  • Bestrooi met de geroosterde pistachenoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Honingomeletjes met aardbeien

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Ei, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen, schil raspen en halve vrucht uitpersen (àndere helft wordt niet gebruikt).
  • In kom aardbeien mengen met 1 eetlepel citroensap.
  • In maatbeker eieren loskloppen met melk, citroenrasp, honing en wat zout.
  • In kleine koekenpan met antiaanbaklaag (doorsnede 20 cm) klontje boter verhitten en kwart van
  • eimengsel over panbodem laten uitvloeien.
  • Omelet bakken tot bovenkant bijna droog is.
  • Omelet op warm bord laten glijden en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Zo nog 3 omeletten bakken.
  • Elk omeletje dik besmeren met roomkaas.
  • Aardbeien over onderste helft verdelen en omeletten dubbelvouwen.
  • Met behulp van (theezeef bestrooien met gestampte muisjes.

Tips / Opmerkingen

Lekker met licht geroosterde plakjes cake of suikerbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse

AllerHande 2005
Recept categorieën: Dessert, IJs
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rood fruit (50 g achterhouden voor garnering),muisjes,suiker en 100 ml water in kleine pan doen.
  • Deze in grote pan met laagje kokend water hangen (au bain marie).
  • Vuur laag draaien en afgedekt fruit 30 minuten zachtjes verwarmen.
  • Op het laatst citroensap erdoor roeren.
  • Van gelatine 4 blaadjes in koud water weken.
  • Fruit in vergiet laten uitlekken, vocht opvangen (= ca. 350 ml).
  • Gelatine uitknijpen en door fruit vocht roeren.
  • Gelatinemengsel over vier wijnglazen verdelen en in koelkast minimaal 1 uur laten opstijven.
  • Uitgelekt fruit met poedersuiker omscheppen en in diepvriesbak in 1-2 uur laten bevriezen.
  • Mengsel enkele malen goed roeren om kristalvorming te voorkomen (of met ijsmachine tot
  • sorbet draaien).
  • Rest van gelatine ook weken en uitknijpen. Honing verwarmen.
  • Gelatine door warme honing roeren en laten oplossen (als honing draderig wordt, geheel op
  • zeer laag vuur opnieuw verwarmen).
  • Iets laten afkoelen.
  • Slagroom tot yoghurtdikte stijfslaan.
  • Honing erdoor scheppen en over fruitgelei verdelen.
  • Geheel in koelkast nog minimaal 30 minuten laten opstijven.
  • Met sorbetijs serveren en met rood fruit garneren.