Recept afdrukken
No ratings yet

Wildspiesje met honing mosterdsaus

Allerhande 2002
Recept categorieën: Voorgerechten, Wild
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Onderkant van stoneleeks afsnijden.
  • Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
  • Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden.
  • Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen.
  • In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
  • Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren.
  • Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
  • Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
  • Spiesjes op borden leggen.
  • Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.

Tips / Opmerkingen

Ook heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
  • Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
  • Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
  • Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
  • Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
  • Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige rijstepap met aardbeien en honingamandelen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen goed schoonboenen, schil raspen.
  • Vanillestokje in lengte opensnijden.
  • In pan melk met vanillestokje, citroenrasp, dessertrijst en zout aan de kook brengen en in ca. 12 minuten tot pap koken.
  • Tussentijds regelmatig roeren.
  • Vanillestokje uit pap nemen, merg uit vanillestokje schrapen en door pap roeren.
  • Pap op smaak brengen met 7 eetlepels honing en laten afkoelen.
  • In koelkast in ca. 1 uur koud laten worden.
  • In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen.
  • In zelfde koekenpan boter smelten, rest van honing toevoegen en tot saus roeren. Amandelschaafsel door saus scheppen.
  • Aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Slagroom met suiker lobbig kloppen en door koude rijstepap scheppen.
  • Rijstepap en aardbeien om-en-om over glazen verdelen, eindigen met plakjes aardbei.
  • Garneren met honingamandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Honingtoast

AllerHande 1996
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Korstjes van brood snijden.
  • Sneetjes op grillplaat ca. 5 cm onder grill in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren, halverwege keren.
  • Sneetjes bestrijken met honing en nog ca. 1 minuut onder grill verwarmen.
  • Bresse bleu in plakjes snijden en over vier bordjes verdelen.
  • Honingtoastjes diagonaal halveren en naast kaas leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hazenrugfilet met appelrösti

AllerHande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van ca. 2 cm lengte snijden.
  • In hapjespan helft van boter verhitten.
  • Rösti en bleekselderij ca. 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken.
  • Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Appel toevoegen aan distimengsel op laag vuur ca. 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen.
  • Intussen één bord voorverwarmen.
  • Hazenrugfilets bestrooien met zout en peper.
  • In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 á 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken.
  • Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt ca.1 minuut laten inkoken.
  • Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen.
  • Wijnsaus erover schenken.
  • Röstimengsel ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groenterolletje met citroensaus

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Fillodeeg volgens gebruiksaanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien.)
  • Winterpeen schrappen, wassen en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Stukken in lengte in luciferdunne reepjes snijden.
  • Haricots verts schoonmaken en wassen.
  • In pan met ruim -water en zout peen en haricots verts ca. 3 minuten koken.
  • In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Intussen stoneleeks schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen.
  • In steelpan 25 g boter smelten.
  • Op aanrecht 4 plakjes fillodeeg uitspreiden.
  • Met kwastje plakjes dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Hierop weer 4 plakjes deeg leggen.
  • Peen, haricots verts en stoneleeks in 4 porties verdelen en op ca. 1 cm van onderste rand op plakjes deeg leggen.
  • Tacokruiden en 1/2 theelepel tijmblaadjes erover strooien.
  • Zijkanten van deeg over groenten vouwen.
  • Deegplakjes voorzichtig oprollen, aan onderkant beginnen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
  • Citroen onder koud stromend water goed schoonboenen en halveren.
  • Eén helft uitpersen. In steelpan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Citroensap,honing, chilipoeder en kaneel aan bouillon toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes laten koken.
  • In kopje aardappelmeel met 1 eetlepel koud water gladroeren.
  • Al roerend aan bouillon toevoegen.
  • Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat.
  • Van andere helft van citroen 4 dunne plakjes snijden (rest wordt niet gebruikt).

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In steelpan rest van boter smelten.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Groentepakketjes met naad naar beneden op bakplaat leggen en bestrijken met boter.
  • In midden van oven groenterolletjes in ca. 15 á 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen saus in ca. 2 minuten opnieuw zachtjes verwarmen.
  • Rest van tijmblaadjes erdoor roeren.
  • Op schaal 1/4 deel van saus schenken.
  • Groenterolletjes erover verdelen.
  • Garneren met plakjes citroen en toefjes peterselie.
  • Rest van saus apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groene asperges met rauwe ham

AllerHande 1996
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Asperges voorzichtig wassen en ca. 15 minuten in koud water leggen.
  • Van asperges aan onderkant ca. 2 à 3 cm afsnijden.
  • Intussen in pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Asperges in kokend water in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • Intussen in kommetje olie, azijn, vermout en honing tot marinade kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In vergiet asperges afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Asperges met kopjes naar één kant op platte schaal leggen en marinade erover schenken. Asperges ca. 1 uur bij kamertemperatuur wegzetten, af en toe voorzichtig omscheppen.

Bereiden:

  • Asperges met kopjes aan één kant over vier borden verdelen.
  • Bestrooien met peper.
  • Plakjes ham en mortadella om-en-om dubbelgevouwen naast asperges leggen. Basilicumblaadjes van takjes nemen en in reepjes snijden.
  • Over asperges strooien.
  • Serveren met pan con noci (voorgebakken Italiaans notenstokbrood, AH).

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurtcoupe met druiven

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Druiven schoonmaken en wassen.
  • Schil van citroen onder koud stromend water goed schoonboenen.
  • In pannetje wijn met honing, druiven en kaneelstokje aan de kook brengen.
  • Schil van citroen boven pan raspen (rest van citroen wordt niet meer gebruikt).
  • Druiven in wijn ca. 5 minuten onafgedekt koken, af en toe omscheppen, hierbij wijn laten inkoken totdat deze iets stroperig wordt.
  • Druiven in wijnsiroop laten afkoelen.

Bereiden:

  • Kaneelstokje uit wijnsiroop verwijderen.
  • Druiven met wijnsiroop in coupes scheppen, yoghurt erover schenken.
  • Bestrooien met kaneel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Wortelcakejes

AllerHande 09 2005
Recept categorieën: Bijgerecht, Cake
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In droge koekenpan pecannoten kort roosteren.
  • Honing (in magnetron) in enkele seconden laten smelten.
  • In keukenmachine of met mixer boter, honing, gemalen koriander en mespunt zout mengen.
  • Eieren er een voor een bij doen.
  • Bakmeel met bakpoeder in gedeelten toevoegen en keukenmachine of mixer laten draaien
  • tot mengsel glad is geworden.
  • Wortel en pecannoten (12 pecannoten apart houden) door mengsel spatelen en beslag kort
  • met pulseknop mengen (of goed omscheppen).
  • Beslag overdoen in met 12 papieren bakjes belegde muffinvorm en wortelcakejes in oven in
  • ca. 20 minuten gaar laten worden.
  • Uit oven nemen, uit muffinvorm tillen en op rooster laten afkoelen.
  • Eventueel bolle bovenkant van cakeje eraf snijden.
  • Op midden van elk cakeje pecannoot drukken.
  • In kom met poedersuiker en kurkuma kuiltje maken en citroensap en sinaasappelsiroop erin
  • schenken.
  • Vocht met behulp van lepel met poedersuiker mengen, tot gladde massa ontstaat, eventueel
  • extra druppels vocht toevoegen.
  • Sinaasappelglazuur over wortelcakejes verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsla met ei en bieslook

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Ei, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Ei in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen, pellen en in kleine stukjes snijden.
  • In kommetje olie, azijn en honing met zout en peper tot sausje kloppen.
  • Bieslook erboven fijnknippen.
  • Peperbessen met bolle kant van theelepel fijnpletten.

Bereiden:

  • Witlof schoonmaken, wassen en in stukken van ca. 3 cm snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Witlof overdoen in slaschaal.
  • Sausje nogmaals doorkloppen en over witlof sprenkelen.
  • Ei en peperbessen over witlofsla verdelen.