Wildspiesje met honing mosterdsaus
Allerhande 2002
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 1 zakje stoneleeks 8 stuks
- 1 hertenbiefstuk
- 1 struisvogelbiefstuk
- 1 hazenrugfilet
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bekertje slagroom 125 ml
- 2 eetlepels Zaanse mosterd
- ½ eetlepel vloeibare honing
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Onderkant van stoneleeks afsnijden.
- Voor garnering 2 stoneleeks in dunne schuine ringen snijden, rest schuin in stukjes van ca. 3 cm snijden.
- Biefstukjes elk in 8 blokjes snijden.
- Blokjes vlees om en om aan satépennen rijgen.
- In steelpan 1 eetlepel olie verhitten, stoneleek ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
- Slagroom erbij schenken, mosterd en honing erdoor roeren.
- Slagroommengsel aan de kook brengen en dan op laag vuur warmhouden.
- Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
- Vlees met rest van olie bestrijken en bestrooien met zout en peper.
- Vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen.
- Spiesjes op borden leggen.
- Saus ernaast schenken en garneren met ringetjes stoneleeks.
Tips / Opmerkingen
Ook heerlijk met 'exotisch wild' zoals struisvogelbiefstuk of springboksteak.