Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse rode kool met worst en jus

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kool schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in water met beetje zout in 20 minuten gaarkoken.
  • Kool in weinig kokend water met zout, suiker en kruidnagels 20 minuten koken.
  • In braadpan 4 eetlepels margarine verwarmen en worst in 15 minuten gaar en bruin bakken.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  • Appel laatste 10 minuten met kool meekoken.
  • Rest van margarine door kool roeren.
  • Kool met zout en peper op smaak brengen.
  • Schenkjus verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.
  • Aardappels met groenten, worst en jus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissticks met worteltjes en doperwten

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen en frites afbakken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Worteltjes en doperwtjes in 10-12 minuten gaarkoken.
  • Margarine in koekenpan verhitten en vissticks 8 minuten bakken, halverwege keren.
  • Intussen augurkjes fijnsnijden en peterselie fijnknippen.
  • Augurk en peterselie door mayonaise roeren.
  • Vissticks, frites, worteltjes en doperwtjes over vier borden verdelen en mayonaise ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensschnitzel gevuld met Zaanlander kaas

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • Filets met zout en peper bestrooien.
  • Kaas erover verdelen, filets dubbelklappen en opening dichtsteken met prikkers.
  • In diep bord ei met 2 eetlepels water loskloppen.
  • Paneermeel op plat bord strooien.
  • Vlees eerst door ei en daarna door paneermeel wentelen.
  • In koekenpan margarine verhitten en vlees in 30 minuten rondom bruin en gaar bakken.
  • Aardappelballetjes in midden van oven 15-20 minuten bakken.
  • In wok olie verhitten en wokmix 10 minuten roerbakken.
  • Gevulde filets met aardappelballetjes en wokmix serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanilleroomijs met druiven en amandelen

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In droge pan amandelen roosteren tot ze lichtbruin zijn.
  • Druiven wassen en halveren.
  • Margarine in pan verhitten.
  • Druiven met suiker toevoegen en op laag vuur kort verwarmen.
  • Kookroom toevoegen en verwarmen tot saus een beetje inkookt.
  • IJs over 4 borden verdelen.
  • Druiven met saus er omheen schenken en garneren met amandelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot paksoi met satéballetjes

Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in stukken snijden.
  • Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Tartaar met pindakaas en ei mengen.
  • Van tartaar 8 balletjes draaien.
  • Margarine in pan verhitten en balletjes rondom bruinbakken.
  • Boter afblussen met water en ketjap en balletjes met deksel op de pan in 15 minuten gaar laten worden.
  • Paksoi in reepjes snijden en wassen.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels met paksoi en melk door elkaar stampen en kort nog even verhitten.
  • Met peper en zout op smaak brengen.
  • Stamppot met tartaarballetjes en jus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zigeunerkrieltjes met erwtjes en hamburger

snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In folie van krieltjes gaatjes prikken.
  • Krieltjes bij 1000 watt 15 minuten verwarmen.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • In pan margarine verhitten en uiringen en hamburgers 6 minuten bakken.
  • Erwtjes in pan verwarmen zonder te koken.
  • Krieltjes 1 minuut in verpakking laten nagaren.
  • Krieltjes met erwtjes en hamburgers met uiringen serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige ei spinazietaart

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fillodeeg op kamertemperatuur laten ontdooien.
  • Helft eieren in ca. 7 minuten hard koken, pellen en in plakjes snijden.
  • Spinazie in magnetron laten ontdooien en in zeef vocht eruit drukken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen en uitvouwen.
  • Met kwastje 3 vellen bestrijken met margarine, op elkaar in vorm leggen.
  • Dit 2 keer herhalen, telkens iets verspringen.
  • Rest van eieren loskloppen met roomkaas, zout en peper.
  • Spinazie met roomkaasmengsel en tomaat mengen.
  • Helft van mengsel in vorm leggen, eiplakjes erover verdelen.
  • Rest van spinaziemengsel in vorm leggen.
  • Laatste vel fillodeeg in stukjes scheuren en over taart strooien.
  • Taart in ca. 45 minuten goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Komkommersalade met vegetarische burger

Snel te maken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Frites volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Komkommers schillen en in reepjes snijden.
  • Kappertjes door 75 ml mayonaise roeren.
  • In een schaal komkommer en saus mengen.
  • In koekenpan margarine verhitten en hamburgers volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Salade over vier borden verdelen en met paprikapoeder bestrooien.
  • Met hamburgers, frites en rest mayonaise serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse pannenkoek

Snel te maken
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schud goed met de fles pannenkoekmix.
  • Giet 400 ml koude melk bij het poeder tot het streepje.
  • Draai de dop weer op de fles en houd de fles op zijn kop.
  • Schud 1 minuut en laat de fles 3 minuten met rust.
  • In een koekenpan verwarm je een klein beetje margarine.
  • Leg 3 plakjes salami in de pan en bak ze eventjes.
  • Schud nog een keertje met de fles pannenkoekmix, schenk wat beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
  • Wacht tot het beslag bijna niet meer glimt.
  • Je kunt nu heel voorzichtig de pannenkoek omdraaien met behulp van een spatel.
  • Strooi vervolgens een beetje geraspte kaas en wat kruiden over de pannenkoek.
  • Als de kaas is gesmolten, kun je voorzichtig aan de onderkant kijken of de pannenkoek al bruin is.
  • De andere pannenkoeken bak je op dezelfde manier.
  • Houd de gebakken pannenkoeken warm op een bord onder aluminiumfolie.
  • De sla meng je met het zakje waar de croutons inzitten, de kaas en de dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse quornworstjes met tomatensaus

Snel te maken en slank
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Macaroni volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Met dunschiller wortel schillen en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten en ui en winterwortel 4 minuten zacht bakken.
  • Tomaten toevoegen en aan de kook brengen.
  • Basilicumblaadjes grof snijden en aan saus toevoegen.
  • Saus met zout, peper en suiker op smaak brengen en 10 minuten laten koken.
  • In koekenpan margarine verhitten en worstjes in 8 minuten gaarbakken.
  • Macaroni met tomatensaus en worstjes serveren.