Volkoren Spaghetti met Courgette-Muntsaus en Kip

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 g volkoren spaghetti biologisch
  • 600 g courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g verse munt
  • 350 g kipfilet
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Kook de volkoren spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Maak de courgettes schoon en snijd ze in stukjes.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Hak de verse munt fijn.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met de ketjap manis, de helft van de knoflook en de helft van de gemalen komijn.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de kipreepjes gedurende 10 minuten.
  • Verhit in een diepe pan 1 eetlepel olie en bak de courgette samen met de ui gedurende 3 minuten, onder voortdurend roeren.
  • Voeg de resterende knoflook en komijn toe aan de pan en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de helft van dit mengsel toe aan de koekenpan bij de kip en bak nog even mee.
  • Voeg 3 dl water toe aan de diepe pan met de rest van de courgette en laat 5 minuten koken.
  • Pureer de courgettesaus met een staafmixer.
  • Roer de gebakken kip en verse munt door de courgettesaus.
  • Serveer de volkoren spaghetti op de borden en schep het courgette-kipmengsel eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede match met dit gerecht. De frisse tonen van de wijn zullen de kruidigheid van de courgette-muntsaus en de sappigheid van de kip aanvullen, waardoor elke hap nog lekkerder wordt.

Voedingswaarden

Calories: 485 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 32 g | Vet: 17 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm