Pasta frittata met paddenstoelen
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 200 g volkoren spaghetti
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 500 g gemengde paddestoelen in plakjes
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 4 eieren
- 6 eetlepels slagroom
- 100 g harde geitenkaas geraspt
Bereidingswijze
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit hierin de ui en knoflook glazig.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten mee.
- Breng ze pittig op smaak met zout, peper, chilipoeder en de Italiaanse kruiden.
- Laat de spaghetti uitlekken.
- Meng de paddenstoelen door de spaghetti.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan en schep hierin het spaghettimengsel.
- Klop de eieren los met de slagroom en de geitenkaas, breng op smaak met zout en peper en schenk dit over het spaghetti-mengsel.
- Laat het geheel afgedekt op matig vuur in 10-15 minuten gaar worden.
- Zodra de bovenkant droog is geworden, keer dan de frittata om met behulp van een bord en bak de andere zijde nog 3-4 minuten.
Tips / Opmerkingen
Lekker met een groene salade.