Recept afdrukken
No ratings yet

Verse kruidenbroodjes

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Brunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pistolets volgens gebruiksaanwijzing op verpakking knapperig gaar bakken.
  • Zonnebloempitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Rucolacress erboven knippen.
  • Roomkaas losroeren met kwark en limoensap.
  • ¾ deel van bieslook-rucolacress mengsel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Pistolets opensnijden.
  • Helften bestrijken met kruidenroomkaas.
  • Zonnebloempitten en rest van bieslook-rucolacress mengsel erover verdelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde aardappels met kwark

Bereidingstijd1 u 20 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Varkensvlees, Zuivel
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 475kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Spek in reepjes snijden.
  • Ui pellen, halveren en in dunne halve ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Spek en ui 4 minuten zachtjes bakken, af en toe omscheppen.
  • Aardappels schillen, wassen en in dunne plakjes snijden.
  • In kom aardappels mengen met spek, ui en knoflook.
  • Zout, peper en nootmuskaat erdoor scheppen.
  • Ovenschaal invetten met helft van boter.
  • Aardappelmengsel in ovenschaal scheppen en gladstrijken.
  • Eierdooier loskloppen met kwark, slagroom, zout en peper.
  • Over aardappels schenken.
  • Rest van boter in vlokjes erover verdelen.
  • Aardappelschotel 1 uur in oven licht goudbruin en gaar bakken.

Nutrition

Calorieën: 475kcal | koolhydraten: 32g | Eiwit: 14g | Vet: 32g

Recept afdrukken
No ratings yet

Plattekaaspudding met frambozen

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 6 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Week de gelatine 5 minuten in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng het merg met de slagroom.
  • Klop de slagroom met 50 gr basterdsuiker bijna stijf en meng hem met de kwark.
  • Meng de frambozen in een kom met de rest van de suiker en leg het leeggeschraapte vanillestokje erbij, zodat dit extra smaak afgeeft.
  • Knijp de gelatine uit.
  • Verwarm het citroensap in een pannetje, neem de pan van het vuur en los de gelatine in het citroensap op.
  • Meng het citroensap voorzichtig door de roomkwark, schep het kwarkmengsel in de vorm, dek de pudding met plasticfolie af en laat hem in de koelkast in 3 uur opstijven.
  • Dompel de pudding in een bak heet water, snijd de rand van de pudding voorzichtig los, leg er een bord op, keer ze samen en laat de pudding op een schaal glijden.
  • Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozen over en naast de pudding.

Recept afdrukken
No ratings yet

Lekkerbekjes met mosterdsaus

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder stromend water schoonborstelen, halveren en in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Kwark mengen met mayonaise en mosterd.
  • Peterselie fijn knippen en door kwark scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appel in stukjes snijden.
  • Bietjes schillen en in plakken snijden.
  • In magnetron bietjes met appel ca. 2 minuten afgedekt verhitten op hoogste stand (700 watt).
  • In droge koekenpan lekkerbekjes in ca. 3 minuten verwarmen.

Tips / Opmerkingen

Lekkerbekjes serveren met gekookte aardappels in schil, mosterdsaus en bietjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Perzikenkwark

Snel te maken.
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Zuivel

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Perziken laten uitlekken.
  • 1 halve perzik in 4 schijfjes snijden en achterhouden.
  • Rest van perziken pureren. Kwark, perzikpuree en suiker goed mengen en in vier glazen
  • schaaltjes scheppen.
  • Kwark garneren met schijfjes perzik.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien met mascarponecrème

Recept categorieën: Fruit, Lunch
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes eraf halen en halveren.
  • Aardbeien in dikke plakjes snijden en uitspreiden over lage schaal.
  • Met mixer mascarpone, kwark en vanillesuiker tot crème kloppen.
  • Mascarponecrème over aardbeien verdelen.
  • In kleine steelpan boter en bruine suiker al roerend aan de kook brengen.
  • Suiker-botermengsel over mascarponecrème gieten.
  • Afgedekt ca. 1 uur in koelkast zetten.

Warme Zoete Geitenkaastaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Warme Zoete Geitenkaastaart

Boodschapen 9-2006
Recept categorieën: Hartige taart, Kaas, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Boodschappen

ingrediënten

voor het deeg

voor de vulling

Bereidingswijze

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het ca 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol dan uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee een (ingevette) taartvorm (22 cm).
  • Verwarm de oven voor op 150 C.
  • Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
  • Draai de rest van de ingrediënten in de keukenmachine glad.
  • Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
  • Bak de taart in 60 minuten gaar.
  • Zet hierna de oven op 160 C en laat de taart nog 30 minuten kleuren.
  • Serveer hem lauwwarm met de kersen en slagroom.

Tips / Opmerkingen

kersen op likeur maakt u heel eenvoudig zelf: ontpit 500 g kersen en zet ze minimaal 1 dag in de kersenlikeur

Recept afdrukken
No ratings yet

Mediterrane filets met komkommersalade en gepofte aardappels

Recept categorieën: Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: V-Day

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boen de aardappels schoon en prik ze op diverse plekken in met een cocktailprikker.
  • Verhit de aardappels in de magnetron 10 minuten op vol vermogen (700 Watt).
  • Dek de aardappels af met een theedoek en laat ze nog ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Meng de kwark met de crème fraîche, kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Maak de komkommer schoon, halveer de komkommer in de lengte en snij de helften in plakjes.
  • Meng de komkommer en olijven met de dressing.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten rondom bruin.
  • Serveer de filets met de gepofte aardappels, kwarksaus en de salade.

Blauwe bessen - pompoen brownies
Recept afdrukken
No ratings yet

Blauwe bessen - pompoen brownies

Recept categorieën: Gebak
porties: 4
Auteur: Hetty van Es

ingrediënten

KWARKLAAG

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakeblik met bakpapier.
  • Meng de pompoenpuree, het ei en ahornsiroop voor de brownie bodem goed door elkaar en voeg dan de droge ingrediënten toe.
  • Meng het geheel nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cake vorm.
  • Bak in 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Verwarm de agar-agar voor de kwarklaag in een klein beetje water en breng dit aan de kook (goed blijven roeren), voeg de kwark toe als de agar-agar wat ingedikt is, roer dit goed door elkaar.
  • Voeg ook de ahornsiroop toe aan de kwark en meng goed.
  • Schenk het kwarkmengsel op de brownie bodem.
  • Kook dan meteen de blauwe bessen in een klein laag je water zacht, pureer de blauwe bessen en giet het eventueel door een vergiet zodat je zuiver sap overhoud.
  • Zet het bessensap nog even op het vuur en voeg hier een snufje agar-agar aan toe (absoluut niet teveel), roer het al kokend door en haal dan van het vuur.
  • Laat een klein beetje afkoelen en giet het bessensap dan over het kwarkmengsel, roer voorzichtig met de punt van een mes door het kwark/bessensap zodat er een soort marmereffect ontstaat.
  • Laat de cheesecake met browniebodem opstijven in de koelkast (ongeveer een uurtje in het geval van agar-agar).
  • Snijd in de gewenste puntjes en geniet!

Tips / Opmerkingen

* Pompoenpuree maak je makkelijk zelf door de pompoenstukjes kort te koken en daarna in de blender fijn te malen tot moes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taco-ovenschotel met kip en kwark

Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Ovenschotel, Taco's & Nacho's
porties: 4

ingrediënten

Ook nodig:

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de kipreepjes in 2 eetlepels olie in 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg de bosuitjes en de rode pepers toe en bak ze 2 minuten mee.
  • Roer er van het vuur af de koriander, de tomaten, de avocado en 2 eetlepels kwark
  • door en breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de taco's rechtop in de ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
  • Meng het citroensap door de rest van de kwark en verdeel dit over het kipmengsel.
  • Strooi de kaas erover en verwarm de taco's 15 minuten in het midden van de oven.
  • Garneer met koriander en serveer met rijst en reepjes ijsbergsla, aangemaakt met olie en azijn.