Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Aardappel preigratin
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 dunne prei
- 150 gr verse roomkaas met kruiden of met ham
- 1 dl volle melk
- 1 teentje knoflook
- 750 gr voorgekookte aardappelschijfjes (vacuüm
- verpakt)
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 100 gr geraspte Gruyère
Bereidingswijze
- Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
- Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven
- uit.
- Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin.
- Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over.
- Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappel gratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.