Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel preigratin

Recept categorieën: Groenten, Kaas, Ovenschotel
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes.
  • Klop de verse roomkaas en de melk met een handmixer los en pers het teentje knoflook erboven
  • uit.
  • Schep de voorgekookte aardappelschijfjes en de prei erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Vet een lage taartvorm in en schep het aardappelmengsel erin.
  • Strijk de bovenkant glad en strooi er de Gruyère over.
  • Verwarm de oven voor op 225°C en bak de aardappel gratin in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vanillepudding met gemarineerde aardbeien

AllerHande 2006
Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd 2 vanillestokjes open en schraap het merg eruit.
  • Breng de melk met 50 g suiker, de vanillestokjes en de helft van het vanillemerg aan de kook, laat een tijdje trekken.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water, neem de melk van het vuur en los de uitgeknepen gelatine erin op.
  • Zet de pan met het melkmengsel in een grote bak met ijswater om af te koelen.
  • Klop intussen de slagroom stijf en klop in een andere, vetvrije kom het eiwit met 2 eetlepels suiker en een mespunt zout tot stijve pieken.
  • Spatel, zodra het melkmengsel lobbig begint te worden, voorzichtig de slagroom en daarna het eiwitschuim erdoor.
  • Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding in de koelkast minstens 2 uur opstijven.
  • Halveer intussen de aardbeien, meng de rest van het vanillemerg door de rest van de suiker en schep deze vanillesuiker om met de aardbeien.
  • Laat de aardbeien 2 uur marineren.
  • Dompel de puddingvorm even tot de rand in een bak met heet water.
  • Leg een schaal op de vorm, draai ze samen om en laat de pudding uit de vorm glijden.

Tips / Opmerkingen

Serveer de aardbeien apart erbij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stap voor stap vanilleroomijs maken

AllerHande 2004
Recept categorieën: IJs
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vanillestokje met scherp mesje in lengte halveren, met punt van mes voorzichtig binnenste zwarte merg eruit schrapen, zodat er geen deeltjes van vanillepeul loskomen.
  • In kom slagroom met mixer half stijf kloppen.
  • In andere kom eigeel of eierdooiers met basterdsuiker met mixer tot dikke, bleekgele crème
  • kloppen.
  • Vanillemerg erdoor roeren.
  • Geleidelijk, al kloppend, melk bij dooiermengsel schenken.
  • Lobbige slagroom erdoor scheppen en roeren tot een homogeen mengsel ontstaat.
  • Motordeel in deksel van de ijsmachine klemmen.
  • Koelbak uit diepvries nemen en in ijsmachine leggen.
  • Roerder op de koelbak zetten en deksel vastklikken.
  • Machine inschakelen op stand voor compact ijs.
  • Mengsel via vulopening in kom schenken en in 40-50 minuten tot smeuïg ijs laten draaien.
  • Na 30 minuten, als ijs stevig is, eventuele smaakvariaties toevoegen via vulopening.
  • Indien ijs niet direct gegeten wordt, met spatel in een schone diepvriesdoos scheppen.
  • Tot gebruik (maximaal 1 week) in diepvries bewaren.
  • IJs uit diepvries nemen en in koelkast in 15-20 minuten of op aanrecht in 5-10 minuten op
  • goede temperatuur laten komen.
  • IJsboltang in kom met warm water dompelen, droogschudden en mooie gladde bollen van ijs
  • scheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveer 1 bolletje vanilleroomijs in een kop hete espresso koffie bij een punt warme appeltaart of in een opgevouwen flensje in een schuimige milkshake met banaan en melk met scheutje likeur of boerenjongens met warme chocoladesaus met warme kersen (uit pot of blik) met een saus van gepureerd en gezoet zacht fruit (bijv.frambozen of perziken).

Smaakvariaties:

Voeg na 30 minuten, als het ijsmengsel bijna klaar is, via de vulopening
ingrediënten toe grof gehakte ongezouten noten (bijv. walnoten, pecannoten, hazelnoten,
pinda's of pistachenootjes) in stukjes gesneden fruit, gepureerde banaan of hele bessen grof gehakte chocolade of smarties fijngesneden zachte karamel in rum gewelde rozijnen kaneel verbrokkelde koekjes.

Drie soorten aardbeienijs:

Roomijs met aardbeien:

Maak vanilleroomijs volgens het basisrecept.
Snijd 250 g aardbeien in kleine stukjes of prak ze grof met een vork.
Strooi er 2 eetlepels poedersuiker over en voeg de aardbei na 30 minuten draaien toe aan de roomijs massa.
Of pureer 250 g aardbeien met 2 eetlepels citroensap en 50 g witte basterdsuiker.
Wrijf de zoete puree door een zeef.
Maak vanilleroomijs volgens het basisrecept.
Schep de ijsmassa in een diepvriesdoos en spatel er met een eetlepel de aardbeienpuree door, zodat gemarmerd ijs ontstaat.

Aardbeiensorbetijs:

Los 300 g suiker op laag vuur al roerend op in 300 ml water en laat de siroop afkoelen.
Maak 500 g aardbeien schoon en pureer het vruchtvlees met 2 eetlepels citroensap en 100 ml water in een keukenmachine.
Meng de suikersiroop erdoor en draai de aardbei massa in de ijsmachine in ca. 45 minuten tot ijs.
Laat het ijs nog minstens 1 uur opstijven in de vriezer.

Smaakvariaties:

kook repen citroen- of sinaasappelschil of 1 gekneusde sereh stengel (citroengras) mee met de suikersiroop.
Of meng wat versgemalen peper, fijngesneden verse munt of basilicum door het sorbetijs.

Aardbeienroomijs:

Maak 500 g aardbeien schoon en pureer het vruchtvlees met 2 eetlepels
citroensap in een keukenmachine.
Meng er 200 gram witte basterdsuiker en 250 ml slagroom door.
Klop 1 cup gepasteuriseerd eigeel (pak à 6 stuks) door de aardbeimassa en draai er in de ijsmachine in ca. 45 minuten ijs van.
Laat het roomijs nog minstens 1 uur opstijven in de vriezer.

Yoghurt Softijs:

Roer in een kom 500 ml volle yoghurt los met 125 ml slagroom en 125 g witte basterdsuiker.
Roer er het sap en de fijne rasp van 1 limoen ,1 kleine citroen of ½ sinaasappel door.
Sla voor extra luchtigheid eventueel nog 1 cup gepasteuriseerd eiwit (pak à 6 stuks) stijf en schep dat erdoor.
Schakel de ijsmachine in op de softijsstand en schenk het yoghurtmengsel via de vulopening in de kom.
Draai er in ca. 20 minuten softijs van.
Softijs kan niet bewaard worden, dus schep het direct in een glas of in een koekbakje.

Ook lekker volgens dit recept:

vruchtenyoghurt (geen extra suiker nodig) of volle yoghurt met 125 g gepureerd fruit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti van asperge met een romige hamsaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de plakken rauwe ham in een pan met antiaanbaklaag zonder boter of olie op hoog vuur
  • bruin en knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd eerst de houtige onderkant van de asperges.
  • Schil met een dunschiller de asperges een paar cm vanaf het kopje van boven naar beneden, helemaal rond.
  • Voorkom dat het kopje afbreekt door er niet teveel druk op te zetten.
  • Schaaf de asperges vervolgens met de dunschiller in de lengte in dunne plakken.
  • Breng de reepjes achterham met de slagroom aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten
  • zachtjes doorkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer de slagroom met achterham met de staafmixer tot een romige saus.
  • Breng de melk aan de kook met peper en zout naar smaak en kook de aspergeslierten in 5-7 minuten beetgaar.
  • Giet ze af.
  • Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gebakken ham erop en bestrooi met de kaas.
  • Serveer met de hamsaus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knolselderijgratin

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voeg al roerend de bloem bij de boter en laat 1-2 minuten op laag vuur koken.
  • Schenk al roerend de melk erbij (schenk een nieuwe scheut er pas bij als de vorige is
  • opgenomen).
  • Breng op smaak met de mosterd, zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schaaf de knolselderij en aardappels met een dunschiller in plakjes.
  • Doe ze in een ovenschaal, schep ze om met zout en peper en verdeel de mosterdsaus
  • erover.
  • Laat de gratin in 35 minuten gaar worden.

Tips / Opmerkingen

Saus klontert als de bloem niet goed is opgenomen.
De oplossing is eenvoudig: giet de saus door een zeef, zodat de klonten achterblijven.
Breng opnieuw aan de kook terwijl u goed roert en de saus is glad.
Wilt u de gratin van tevoren klaarmaken?
Laat de gratin gaar worden in de oven, laat hem afkoelen en bewaar 'm tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats.
Verwarm de gratin vervolgens 6 minuten op vol vermogen in de magnetron of 20 minuten in een
voorverwarmde oven van 175 °C.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookpuree AllerHande

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappels in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 minuten
  • gaar.
  • Giet ze af en laat met de deksel op de pan nog 2 minuten staan.
  • Verwarm de olie met de knoflook in een pannetje op laag vuur (de olie mag beslist niet koken).
  • Schep na 10 minuten de knoflook eruit en haal de schil eraf.
  • Roer de dille door de crème fraîche.
  • Verwarm de melk met de boter.
  • Voeg aardappels en knoflook toe en stamp het geheel fijn.
  • Serveer direct, met de room.
  • Wil je deze puree vooraf klaarmaken?
  • Bereid de puree, laat 'm afkoelen en bewaar tot gebruik (maximaal 24 uur) afgedekt op een koele plaats.
  • Verwarm de puree vervolgens 6 minuten in de magnetron of 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C.

Tips / Opmerkingen

Klontjes in de puree?
Waarschijnlijk is de puree niet goed genoeg gestampt.
Geen probleem: gewoon weer even de stamper erbij pakken.
U kunt de puree ook door een zeef wrijven.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gestoofde hamlappen met hutspot

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees inwrijven met zout en peper.
  • In braadpan helft van boter verhitten en vlees rondom bruinbakken.
  • Ui (uit hutspotgroenten) 2-3 minuten zachtjes meebakken.
  • Helft van tijm toevoegen en bouillon erbij schenken.
  • Vlees 20 minuten zachtjes stoven.
  • Aardappels met hutspotgroente in 20 minuten gaarkoken, afgieten en fijnstampen.
  • Met melk, 10 g boter en rest van tijm tot smeuïge puree roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ontbijtkoek door vlees scheppen en vocht al roerend binden.
  • Vlees met saus in ovenschaal scheppen en hutspot erover uitstrijken.
  • Rest van boter smelten en door broodkruim scheppen.
  • Broodkruim over hutspot strooien.
  • Schaal tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Schotel in midden van oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.

Tips / Opmerkingen

De bouillon kan worden vervangen door donker bier.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Custardtaartje met aardbeien

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maal de koekjes fijn in de keukenmachine, smelt de boter en roer deze goed door de koekkruimels.
  • Leg een groot vel bakpapier in de springvorm en verdeel het koekmengsel gelijkmatig over de bodem.
  • Roer de suiker door de custardpoeder en verwarm de melk. Klop met de garde het poeder door de hete melk en laat het op laag vuur nog 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Roer het limoensap en de limoenrasp erdoor en giet dit mengsel in de taartvorm.
  • Maak de aardbeien schoon, laat de kleinste heel en snijd de grote doormidden.
  • Verdeel de aardbeien over de custard en laat de taart minstens 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Tips / Opmerkingen

Als je hem een dag van tevoren maakt, heb je zeker een perfect opgestijfd taartje.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Bramentaart met munt

Allerhande 2006
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepels zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
  • Druppel de rest van de boter erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
  • Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
  • Schep de zachte taartpunten uit de vorm.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaapse kruisbes clafoutis

Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven.
  • Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem.
  • Schud het teveel aan bloem eraf.
  • Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen.
  • Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal.
  • Smelt de boter in een sauspan.
  • Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost.
  • Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door.
  • Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag.
  • Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven.
  • Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker.
  • Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert.
  • Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.