Volle rijstsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote kop rijst
  • 1 theelepel kurkuma geelwortel
  • zeezout
  • 3 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 100 gram tofu
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) appel azijn
  • 1 snufje kerrie
  • versgemalen peper

Instructies

  • Was de rijst tot het water helder wordt, zet hem met 2 koppen water, wat zeezout en kurkuma op en laat 1 uur zachtjes koken.
  • Snijd de tomaten in partjes en de komkommer in blokjes.
  • Hak de ui grof en snijd de tofu in blokjes.
  • Maak een vinaigrette van de olie, de azijn, peper, zout en een snufje kerrie en roer deze door de afgekoelde rijst.
  • Vermeng de salade met de rest van de ingrediënten en dien op met volkoren stokbrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Salade
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch