Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme witlofsalade met appel

AllerHande 2006
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
  • Bestrijk de partjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin,
  • keer ze regelmatig.
  • De partjes moeten wel stevig blijven.
  • Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
  • Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes 1 minuut (ze hoeven alleen iets zachter te worden).
  • Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook en sprenkel de azijn erover.
  • Strooi tot slot de spekreepjes erover.
  • Lekker bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.

Tips / Opmerkingen

Vervang de appelpartjes door plakjes sinaasappel en schep er ook wat verse basilicum door.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ham kaassoufflés

AllerHande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.
  • Aardappelblokjes in weinig water met ½ theelepel zout in ca. 10 minuten beetgaar koken.
  • In kom dressing kloppen van citroensap, olie, mierikswortel en zout en peper naar smaak.
  • Aardappelblokjes afgieten en warm door dressing scheppen.
  • Laten afkoelen.
  • Grove steeltjes van waterkers verwijderen.
  • Helft van waterkers over de borden verdelen.
  • Rest van waterkers grof hakken en door aardappelsalade mengen.
  • Haringen op waterkers leggen.
  • Telkens 1 filet omhoog houden, aardappelsalade op onderste filet scheppen en bovenste filet weer erop leggen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met toast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccolisalade van Allerhande

Allerhande 2004
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • In pan met ruim kokend water en wat zout broccoliroosjes in 2 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli in vergiet afspoelen met koud stromend water.
  • Goed laten uitlekken. In steelpan 1 eetlepel walnootolie verwarmen, sjalotringen erdoor
  • scheppen en in 2-3 minuten heel zachtjes fruiten.
  • Citroen schoonboenen en 2 theelepels van schil raspen.
  • Citroen uitpersen.
  • In schaal citroenrasp en 1 eetlepel citroensap met rest van olie tot dressing kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Broccoliroosjes luchtig door dressing scheppen.
  • Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren en laten afkoelen.
  • Little gem wassen en uitslaan.
  • Bladeren in grove repen snijden en op platte schaal leggen.
  • Broccolisalade erop scheppen en sjalotringen erover verdelen.
  • Met pijnboompitten en (versgemalen) peper bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bietjessalade met rode ui

Allerhande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen.
  • Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak.
  • Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten.
  • Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken).
  • Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
  • Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van witlof met tijmkletskoppen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Boter smelten.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • In kom sesamzaad, poedersuiker en mespunt zout door elkaar roeren.
  • Al roerend sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Blijven roeren tot homogene massa ontstaat.
  • Bloem en tijm erdoor spatelen.
  • Deeg ca. 10 uur afgedekt in koelkast laten opstijven.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Bakplaat invetten.
  • Van deeg 12 rolletjes ter grootte van knikker draaien en op bakplaat leggen met zeker 5 cm tussenruimte.
  • Kletskoppen in oven in ca. 10-15 minuten mooi goudbruin bakken.
  • Laten afkoelen.
  • In keukenmachine witte-wijnazijn, mosterd en mayonaise mengen.
  • Al draaiend 1 dl olijfolie en walnootolie in dun straaltje toevoegen en blijven draaien tot mooi gebonden dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en poedersuiker.
  • Frisée wassen, in stukken scheuren en (in slacentrifuge) droog slaan.
  • Rucola in stukken scheuren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Struikjes witlof in lengte halveren en stronkje met kern eraf snijden.
  • Witlofpunten op 5 cm afsnijden, wassen en tot gebruik in vochtige theedoek wegleggen. Onderkanten van witlof in reepjes snijden.
  • In koekenpan 4 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Reepjes witlof met 1 theelepel poedersuiker al omscheppend in ca. 3-4 minuten beetgaar bakken.
  • Rode-wijnazijn erover schenken en laten verdampen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In kom eieren loskloppen met slagroom, bieslook, zout en peper.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Eimengsel erin schenken en over panbodem laten uitvloeien.
  • Bakken tot bovenkant droog is.
  • Omelet in 8 punten snijden.
  • Op de borden ringvorm zetten.
  • Gebakken witlof erin scheppen en licht aandrukken.
  • Ring voorzichtig verwijderen.
  • Op witlof kletskop leggen.
  • Hierop wat frisée en rucola verdelen en omelet losjes gevouwen erop leggen.
  • Hierop weer kletskop leggen met frisée, rucola en omelet.
  • Afdekken met kletskop.
  • Witlofblaadjes en kervel eromheen verdelen.
  • Besprenkelen met dressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met gerookte zalm en sinaasappeldressing

Allerhande 2002
Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen en schil dun eraf raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In kommetje 2 eetlepels sinaasappelsap,geraspte schil, mierikswortel, notenolie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Witlof schoonmaken en in brede repen snijden.
  • Van waterkers dikke stelen verwijderen.
  • In kom witlof, waterkers en helft van dressing luchtig door elkaar scheppen.
  • In midden van borden van salade bergje maken.
  • Plakjes zalm in repen van ca. 3 cm breed snijden.
  • Repen zalm rond salade draperen en rest van dressing over zalm druppelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Boulognestokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hamburger met bleekselderij-ricotta

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Barbecue, Kaas, Lunch, Vleesvervangers
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bleekselderij schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden, blaadjes achterhouden voor garnering.
  • Ricotta met vork fijn maken.
  • Bleekselderij erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Hamburgers in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Ciabatta's halveren en in broodrooster licht goudbruin roosteren.
  • Knoflook pellen en uitpersen boven walnootolie.
  • Snijvlakken van brood hiermee bestrijken.
  • Veldsla over onderste ciabattahelften verdelen.
  • Avocadodip erop scheppen.
  • Hamburgers erop leggen.
  • Bleekselderij-ricotta erover verdelen.
  • Kapjes van ciabatta er (schuin) op leggen.
  • Garneren met blaadjes selderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige rettichsalade

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Wereldkeuken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich schillen en met scherp mes of kaasschaaf in flinterdunne plakken snijden.
  • Radijs schoonmaken en ook flinterdun snijden.
  • Dressing kloppen van mosterd, olie en azijn en op smaak brengen met honing, zout en peper.
  • Plakjes rettich dakpansgewijs op vier borden rangschikken.
  • Radijsplakjes erover verdelen.
  • Mosterddressing over rettich en radijs druppelen en smaken 20 min. laten intrekken.
  • In droge koekenpan noten kort roosteren en op bord laten afkoelen.
  • Baconreepjes in koekenpan uitbakken.
  • Noten en bacon over salade strooien.

Tips / Opmerkingen

Alternatief voor rettich: flinterdunne plakjes koolrabi (rauw of beetgaar gekookt) of
dungeschaafde rauwe venkel combineert ook prima met de dressing en radijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oesterzwamstrudel met noten

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  • In wok sjalot in 1 eetlepel olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen.
  • Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel laten afkoelen.
  • Pecannoten fijnhakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen.
  • Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit.
  • Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen.
  • Punten van deeg over rand van vorm laten hangen.
  • Bestrooien met beetje pecannoten.
  • Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen.
  • Telkens licht met noten bestrooien.
  • Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen.
  • Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten.
  • Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen.
  • Strudel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en knapperig bakken.
  • Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.