Lauwwarme witlofsalade met appel
AllerHande 2006
porties: 4 personen
ingrediënten
- 1 grote stevige appel Elstar of Jonagold
- 3 eetlepels walnootolie
- 4 struikjes witlof
- 2 eetlepels bieslook in stukjes van 2 cm
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels uitgebakken spekreepjes pakje à 70 g
Bereidingswijze
- Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
- Bestrijk de partjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin,
- keer ze regelmatig.
- De partjes moeten wel stevig blijven.
- Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
- Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes 1 minuut (ze hoeven alleen iets zachter te worden).
- Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook en sprenkel de azijn erover.
- Strooi tot slot de spekreepjes erover.
- Lekker bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.
Tips / Opmerkingen
Vervang de appelpartjes door plakjes sinaasappel en schep er ook wat verse basilicum door.