Recept afdrukken
No ratings yet

Zaterdagavond Salade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noten, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de kipfilet ruim van tevoren, laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes.
  • Hak de walnoten fijn en houd er enkele achter voor garnering.
  • Laat de mandarijntjes en de helft van de selleriesalade uitlekken in een vergiet (bewaar wat
  • mandarijntjes en wat mandarijntjes sap).
  • Maak een sausje van peper, zout, zure room, peterselie en een beetje mandarijntjes sap.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Leg de bladeren kropsla op een platte schaal en schep de salade in het midden.
  • Garneer met walnoten en de achtergebleven mandarijntjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette met walnoten

Recept categorieën: Bijgerecht, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de courgettes in dunne plakjes.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak de courgettes tot ze mooi bruin van kleur zijn.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg op het laatste moment de fijngehakte walnoten toe.
  • Serveer dit bijgerecht met gebakken krieltjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Speknoten

Recept categorieën: Noten, Varkensvlees, Warme hapjes
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wikkel elke halve noot in een halve plak spek.
  • Schik de Hapjes,s in cirkels op een kartonnen bord, bedekt met een servet en laat 4 minuten
  • in de magnetron op 650 watt op volle kracht warmen, totdat het spek bruin en bros is.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappelbroodjes met walnoten

Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Fruit, Lunch, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel schoonboenen, 1 eetlepel sinaasappelschil eraf raspen en sinaasappels uitpersen.
  • Sap met water aanvullen tot 300 ml.
  • Tijm- en oregano blaadjes van takjes rissen.
  • Mix voor witbrood in de kom doen.
  • Walnoten, tijm en oregano blaadjes door broodmix roeren.
  • Aangelengd sinaasappelsap en boter toevoegen.
  • Met de Mixer mengsel in 5 minuten tot soepel deeg mengen.
  • Deeg met plasticfolie afdekken en op warme plaats ca. 30 min laten rijzen, tot het volume is
  • verdubbeld.
  • Oven voorverwarmen op 225 º C.
  • Deeg opnieuw kneden en er 16 bolletjes van vormen.
  • Bolletjes op de bakplaat leggen en nog 15 minuten laten rijzen. In midden van oven broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bloemkoolsoep met walnoten

Recept categorieën: Noten, Soep

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Hak de noten klein
  • Snijd de kaas in kleine blokjes
  • Neem roosjes van de bloemkool en voeg toe aan de bouillon.
  • Gaar laten koken en pureren
  • Doe de soep in voorverwarmde borden en ter garnering en naar smaak voeg je de kaas en walnoten toe.
  • Klein beetje nootmuskaat en klaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rode kool salade

Zo, onze vakantie zit er weer op! Laten we weer eens beginnen met een heerlijk recept in deze bloedhete dagen. In Nijmegen werd het vandaag 37,8 graden. Bloedjes heet dus!!
Recept categorieën: Fruit, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de zoete aardappel in 10 min gaar, doe de laatste 2 minuten de rode kool erbij.
  • Laten afkoelen en hup de koelkast in, paar uur laten staan zodat dez lekker fris is.
  • Hak de walnoten, doe deze samen met de appel, rozijnen kruiden en de Bosui in een kom.
  • Doe de mayonaise erbij en dan goed door elkaar mixen.
  • Op het laatst de aardappel en rode kool toevoegen en evt.
  • Nog in de koelkast zetten.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk op een warme dag!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spitskoolstamppot

Recept categorieën: Stamppot
porties: 3 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een braadpan en doe hierin de spekreepjes, paprika, spitskool, sjalot en knoflook.
  • Even op hoge temperatuur en daarna 10 min laten sudderen.
  • Pak nu de pan met puree.
  • Even de braadpan afgieten en klein beetje behouden.
  • Doe nu alles bij de puree en goed roeren.
  • Doe er nu ook de walnoten en brie erbij.
  • Even goed opwarmen en dan opdienen!

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlof salade van Cucina Christina

Recept categorieën: Fruit, Noten, Salade, Zuidvruchten

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe alles in een grote kom en door elkaar husselen.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met gebakken krieltjes en tartaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip kerrie van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Kip, Rijst
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst
  • Braad de kip aan en doe er de vruchtjes, rozijnen en walnoten bij
  • Doe er nu de kruiden bij en een beetje room